PEG: Džiaugiuosi galėdama pasveikinti mūsų svečią Jennifer Morita su nuostabiu receptu. Neabejoju, kad norėsite išbandyti!
„BUTTER MOCHI“, kurią sukūrė Jennifer Morita
Mochi sviestas yra pagrindinis receptas, už kurį būsite man dėkingi.
Man, kaip dirbančiai mamai, skautų vadovei ir paslapčių autorei, reikia išbandyto patiekalo, kad galėčiau į biurą atsinešti užkandžių, mokyklinių kepinių išpardavimą ar knygos pristatymą, kuris būtų patikimas, greitas ir garantuotai patiktų.
Ir šis kramtomas, bet ne per saldus desertas iš Havajų pažymi visas dėžutes.
Mochi sviestas yra japoniško mochi ir filipiniečių bibingkos mišinys – skanus šalutinis produktas imigrantų, kurie paliko savo namus siekdami kurti geresnę ateitį ir apsikeitė receptais dirbdami cukranendrių laukuose.
Jis visada mėgstamas vakarėliuose, net ir čia, žemyne, kur svečiai gali jį supainioti su kukurūzų duona, bet paprašyti recepto jau po pirmojo kąsnio.
Pagaminta iš saldžių ryžių miltų, sviesto mochi taip pat nėra glitimo.
Lengva eksperimentuoti su šiuo klasikiniu sviestinio mochi receptu, pritaikytu iš Ono Hawaiian Recipes. Lilikoi ir ube versijos, kurias sukūriau paskutiniam Girl Scout kepinių išpardavimui, buvo išparduotos, o mano meksikietiškas šokoladas puikiai veikia.
Stiklainis gvajavos uogienės Japonijos turguje netoli mano namų pakeitė mano žaidimo planą „Ghosts of Waikiki“ pristatymo vakarėliui gruodžio mėnesį. Tai buvo hitas, o mano knyga išparduota.
Sviesto mochi dabar taip pat yra mano laimingas receptas, ir aš jau žaidžiu su skonio idėjomis kitam savo autoriniam pokalbiui, skirtam Sutter bibliotekos draugams vasario mėnesį.
Koks jūsų mėgstamiausias saugus receptas?
Klasikinis sviestas Mochi
½ stiklinės nesūdyto sviesto
2 puodeliai granuliuoto cukraus
4 dideli kiaušiniai
1 šaukštelis vanilės
16 uncijų (1 dėžutė) mochiko saldžiųjų ryžių miltų (aš visada naudoju „Koda Farms“ prekės ženklą)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
12 uncijų gali išgaruoti pienas
14 uncijų kokosų pieno
Įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių. 9×13 colių kepimo formą ištepkite sviestu ir atidėkite.
Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su cukrumi dideliame dubenyje. Kai atvės, įpilkite vanilės ir kiaušinių ir gerai išmaišykite.
Sumaišykite su sausais ingredientais, mochiko miltais ir kepimo milteliais. Tada supilkite išgarintą pieną ir kokosų pieną ir mentele išmaišykite, kad susmulkintumėte gumulėlių.
Supilkite tešlą į kepimo skardą, tada kelis kartus lengvai nuleiskite ant stalo, kad išsiskirtų oro burbuliukai.
Padėkite keptuvę ant sausainių popieriumi išklotos skardos, kad apsaugotumėte dugną nuo perdegimo ir kepkite 1 valandą.
Prieš pjaustydami sviesto mochi leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
Itadakimasu!
Koks jūsų mėgstamiausias saugus receptas?
DOVANA! Jennifer dovanoja pasirašytą „Ghosts of“ kopiją
Waikiki tam, kuris palieka komentarą žemiau. Praneškite mums
koks yra jūsų saugus receptas! Įtraukite savo (užmaskuotą)
paštu. Atsiprašome, tik JAV.
