Onigiri japonams yra tai, kas sumuštiniai yra britams – žinoma, sumuštiniai taip pat yra prieinami ir populiarūs Japonijoje, tačiau, kalbant apie pusgaminį maistą, kur kas labiau paplitę šie formuoti ryžių rutuliukai su įdaru centre arba sumaišyti per ryžius. Juos nesunku pagaminti, lengva transportuoti ir valgyti tokį maistą, kurį galite valgyti bet kur.
Viena iš labiausiai paplitusių formų onigiri šiandien yra trikampis, žinomas kaip omusubi; tautosakos pasakoja, kad trikampė forma atsirado kaip pagarba derliaus dievui, nes tikima, kad dievybės gyvena kalnuose.
Kadangi Onigiri yra vienas iš kertinių maisto produktų, kuriuos parduoda japonų konbini (patogaus maisto parduotuvės), jie turi specialų receptų skyrių „Konbini“: Brendan Liew ir Caryn Ng kulto receptai, istorijos ir nuotykiai iš ikoniškų Japonijos savitarnos parduotuvių.
Šis pagrindinis receptas iš knygos pateikia ryžių virimo ir formavimo gaires onigiri arba omusubi.
Perskaitykite visą mūsų Brendano Liew ir Caryn Ng „Konbini“ kulinarinės knygos apžvalgą čia.
Onigiri / Omusubi (japoniški ryžių rutuliukai)
Ryžiai
- 300 g (10½ uncijos) nevirti balti suši (trumpagrūdžiai) ryžiai
- 320 ml (11 fl oz) vandens
Ryžių rutuliukų gaminimas
- 600 g (1 svaras 5 uncijos) šiltų virtų suši ryžių (iš viršaus)
- 6 arbatinius šaukštelius ryžių mišiniai (nebūtina)
- 250 ml 1 puodelis vandens
- 1 šaukštas druskos
- 6 šaukštai Jūsų pasirinktų įdarų
- 2 nori lakštų, kiekvienas supjaustytas į 3 stačiakampius
Ryžių virimas
-
Ryžius nuplaukite kiaurasamtyje, kol vanduo taps skaidrus; jums reikės maždaug 3–4 vandens keitimų. Mirkykite ryžius 1 valandą šviežio vandens dubenyje, tada vėl nusausinkite.
-
Įdėkite ryžius ir vandenį į ryžių viryklę ir virkite, kaip nurodė gamintojas. Arba sudėkite į puodą, uždėkite dangtį, užvirinkite, 10 minučių sumažinkite ugnį iki minimumo, tada palikite 15 minučių pailsėti. Faktinis laikas ir reikalingas vandens kiekis gali skirtis priklausomai nuo naudojamų ryžių prekės ženklo ar partijos, todėl eksperimentuokite, kad gautumėte tobulus ryžius. Jei ryžiai per kieti arba sausi, įpilkite dar šiek tiek vandens; jei jis per drėgnas, pašalinkite šiek tiek vandens arba sumažinkite poilsio laiką.
-
Kol ryžiai dar šilti, formuokite, kaip nurodyta toliau.
Ryžių rutuliukų gamyba
-
Švelniai sumaišykite ryžius su bet kokiais mišiniais, jei naudojate, tada uždenkite ryžius drėgnu, švariu skudurėliu, kad formuojant onigiri jie liktų drėgni ir šilti.
-
Sumaišykite vandenį ir druską ir padėkite šalia ryžių.
-
Švariomis rankomis panardinkite rankas į sūrų vandenį, tada padalinkite ryžius į šešias dalis. Dirbdami su viena porcija vienu metu, o likusią dalį uždengę, išlyginkite vieną gabalą.
-
Į centrą įdėkite šaukštą įdaro.
-
Tada įdarą apibarstykite ryžiais. Tvirtai, bet švelniai suspauskite ryžius į apskritimą arba trikampį, panardinkite rankas į sūrų vandenį, jei ryžiai prilimpa.
-
Onigiri apvyniokite nori gabalėliu.
-
Pakartokite su likusiais ingredientais, kad pagamintumėte šešis onigiri.
-
Apvyniokite plastikine plėvele arba sudėkite į sandarų indą ir atšaldykite. Jie išliks švieži iki 18 valandų.
Nusipirkę tinkamas formeles, pagaminome skanų onigiri, naudodami kaip įdarą iš kulinarinėje knygoje pateikto ryžių mėsainio recepto likusius šigurenius.
Čia rasite daugiau japoniškų receptų, kulinarinių knygų apžvalgų ir kelionių turinio.
Kavey Eats iš leidėjų Smith Street Books gavo Brendano Liew ir Caryn Ng apžvalgos kopiją „Konbini: Kultiniai receptai, istorijos ir nuotykiai“ iš Japonijos savitarnos parduotuvių. Receptas atkurtas su leidimu. Knygos maisto fotografija Daniel Hermann-Zoll; naminis variantas, Kavita Favelle.