Daugeliui žmonių, kuriuos pažįstu, patinka geras vištienos satay, tačiau restoranų pasiūlymai dažnai gali būti labai vienodo skonio, o jei mėgavotės patiekalu Pietryčių Azijoje, žinosite, kokie sudėtingi yra marinato ir marinato skoniai. padažas gali būti. Šis ant grotelių keptos vištienos satay su tamarindo žemės riešutų padažu yra iš Shu Han Lee Agak Agak: Everyday Recipes iš Singapūro ir yra viskas, ką aš mėgstu gaminant tikrai maistingus vištienos satay.
Įsitikinkite, kad po ranka turite tikrai gerą prieskonių malūnėlį, nes mūsų senstantis prietaisas šiek tiek vargo su citrinžole.
Skaitykite daugiau apie knygą mūsų pilnoje apžvalgoje „Agak Agak: Everyday Recipes from Singapore“, kurią pateikė Shu Han Lee.
BBQ vištienos satay su tamarindo žemės riešutų padažu
Užaugęs 1990-aisiais Singapūre, turiu gerų prisiminimų apie kaimynystę Satay Man ir jo mobilią virtuvę. Jūs žinotumėte, kad jis buvo už kampo su motociklo garso signalu ir su niekuo nesupainiojamu dūmų bei prieskonių dvelksmu. Tada aš ir mano seserys pritrūkdavome lėkščių ir dubenėlių, kad jis prisipildytų ant grotelių kepto satay lazdelių ir legendinio žemės riešutų padažo. Tradiciškai pastariesiems būtų naudojami šviežiai skrudinti ir malti žemės riešutai, bet manau, kad indelis gero žemės riešutų sviesto – giliai skrudinto ir traškaus – yra puikus kasdienis būdas.
Rempah (prieskonių pasta)
- 100 g (3½ uncijos) askaloniniai česnakai, grubiai pjaustyti
- 3 citrinžolės stiebeliai, tik pagrindas, smulkiai pjaustyti (palikti sumedėjusias viršūnes)
- 2 didelės šviežios raudonosios paprikos
- 1 a.š maltos kalendros
- 1 šaukštelis maltų kmynų
- ½ šaukštelis malta ciberžolė
- ½ šaukštelis smulkios jūros druskos
- 1½ a.š lengvas sojos padažas
- 1½ a.š šviesiai rudo cukraus
- 3 a.š augalinis aliejus
Dėl satay
- 300 g (10½ uncijos) vištienos šlaunelių filė be kaulų, supjaustyta 2,5 cm (1 colio) gabalėliais
- 10 bambukiniai iešmai
- augalinis aliejus, skirtas kepti ant grotelių
Žemės riešutų padažui
- 3 a.š augalinis aliejus
- 3 a.š traškus žemės riešutų sviestas
- 3 a.š tamarindo pasta
- apie 150 ml (5½ fl uncijos / ⅔ puodelio) vandens
- smulkios jūros druskos, pagal skonį
Tarnauti
- 1 agurkas, supjaustytas kąsnio dydžio gabalėliais
- ½ raudonojo svogūno, supjaustyto
-
Man patinka visus parengiamuosius darbus atlikti išvakarėse arba bent 2 valandas į priekį. Visus prieskonių pastos ingredientus sutrinkite grūstuve ir grūstuve arba plakite nedideliu trintuvu, kol gausite dailią pasta. Pusę prieskonių pastos sumaišykite su vištiena ir atidėkite į šaldytuvą. Bambukinius iešmelius pamirkykite vandenyje, kad vėliau gaminant nesudegtų. Kitą dieną vištieną suverkite ant iešmelių, po 4–5 gabaliukus.
-
Norėdami pagaminti žemės riešutų padažą, likusią prieskonių pastą pakepinkite aliejuje nedidelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies iki labai kvapnios, maždaug 10 minučių. Dažnai maišykite, nes šioje prieskonių pastoje yra cukraus, ir norime, kad ji karamelizuotųsi, bet nesudegtų! Sudėkite žemės riešutų sviestą ir tamarindą, pakepinkite dar kelias minutes, kol patamsės. Įmaišykite tiek vandens, kad atsipalaiduotų, ir užvirinkite – padažas turi būti tirštos, bet pilamos konsistencijos. Paragaukite ir pagardinkite prieskonius, jei reikia, įpilkite dar žiupsneliu druskos ar cukraus, tada atidėkite.
-
Kai būsite pasiruošę gaminti, įkurkite kepsninę; arba, jei tikėtina, kad lyja, ant viryklės ant stiprios ugnies pastatykite ketaus kepsninę. Vištieną kepkite ant grotelių 6–8 minutes, kol taps auksinės rudos spalvos ir sudegs. Norite kas porą minučių pasukti iešmelius, aptepdami vištieną aliejumi, kol ji kepa. Darykite taip, kaip darytų Satay Man, ir naudokite citrinžolės viršūnes kaip šepetėlį, kad gautumėte papildomo kvapo. Premija: tai nėra švaistymas!
-
Patiekite satay iš karto su dubenėliais su žemės riešutų padažu ir agurkų bei raudonojo svogūno gabalėliais. Įprasta pradėti nuo vištienos satay, todėl turite tuščią pagaliuką, su kuriuo galite susmeigti agurką ir svogūnus, ir gausiai pamirkyti žemės riešutų padaže.
Man pasirodė, kad marinate esantys kmynai yra per stiprūs mano gomuriui, todėl kitą kartą šiek tiek pakoreguosime, kai Lee paskatino kreiptis visai nedaug (įvertinimas ir jausmas) mūsų gaminimui, bet tai tikrai buvo malonu ir lengva pagaminti.
Praneškite mums, jei tai padarysite. ka manai?
Daugiau Pietryčių Azijos receptų rasite čia.
Ar ieškote būdų, kaip panaudoti žemės riešutų sviestą?
Šis receptas yra ištrauktas iš Shu Han Lee Agak Agak: Everyday Recipes from Singapore kulinarinės knygos ir iš naujo paskelbtas gavus Hardie Granto leidimą. Knygos fotografija Ola O. Smit. Kavitos Favelle namų fotografija.