Kaip jau žinos mano Edo Smitho apžvalgos apie gerus kiaušinius skaitytojai, aš be galo dievinu kiaušinius! Jei paliksime savo reikalams, galėčiau kiekvieną dieną valgyti kiaušinius pusryčiams, pietums ir vakarienei, nors yra tiek daug kitų skanių dalykų. Šis receptas yra kitas iš Shu Han Lee Agak Agak: Kasdieniai receptai iš Singapūro ir iš esmės yra temperamentas receptą, tai yra būdas troškinti svogūnus saldžiame sojų padaže, kol jie virs tamsu, lipniu padažu. Lee taip pat prideda aitriosios paprikos, kad šiek tiek ugninga būtų karšta, citrinos, kad būtų šiek tiek aštrumo, ir kalendros, kad būtų gražiai gaivi.
Mes randame temperamentas Svogūnų receptas yra pakankamai, kad būtų padalintas dviem iš mūsų, po du kiaušinius.
Skaitykite daugiau apie knygą mūsų pilnoje apžvalgoje „Agak Agak: Everyday Recipes from Singapore“, kurią pateikė Shu Han Lee.
Keptas kiaušinis Tempra su svogūnais ir Kecap Manis
Tempra reiškia svogūnų troškinimo su saldžiu sojos padažu būdą. Aitriosios paprikos dedamos dėl karščio, o žaliosios citrinos – dėl gaivinančio skonio. Paprasti ingredientai virsta lipniu, puriu, į karamelę panašiu padažu. Tai nuostabus padažas, užpilamas ant bet ko ir visko – šiuo atveju (ir daugeliu kitų alkanų atvejų) ant keptų kiaušinių.
- 3 a.š augalinis aliejus
- 2 dideli laisvai laikomi kiaušiniai
- 1 mažas svogūnas, supjaustytas ½ cm (¼ colio) storio apskritimais
- 1–2 išilgai pusiau perpjautų paukščių akių čili
- 1 a.š tamsus sojos padažas
- 1 a.š saldus sojos padažas
- apie 2 šaukštus vandens
- ½ laimo sultys
- 2 šviežios kalendros (kalendros) šakelės
-
Įkaitinkite aliejų nedidelėje keptuvėje, pastatytoje ant vidutinės-stiprios ugnies. Į karštą aliejų įmuškite kiaušinius – nuo pat pradžių turėtumėte matyti, kaip aliejus burbuliuoja aplink baltymus. Kepkite, kol baltymai pasidarys nėriniuoti ir pasidarys aukso rudos spalvos kraštai ir pasidarys aplink trynį – galbūt norėsite baltymus apšlakstyti karštu aliejumi, kad jie sustingtų. Mentele išimkite kiaušinius iš keptuvės ir padėkite ant stalo.
-
Į keptuvėje likusį aliejų suberkite griežinėliais pjaustytus svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys kvapnus ir auksinis. Dabar įpilkite čili pipirų, sojos padažo, kecap manis ir šiek tiek vandens, kad keptuvė nusausintų. Kai pradės burbuliuoti, įlašinkite laimo sulčių, išmaišykite, tada užpilkite padažu ant keptų kiaušinių. Suplėšykite kalendrą papuošimui ir patiekite iš karto.
Pitas gamino tai pietums tą dieną, kai namuose neturėjome šviežių kalendrų ar čili pipirų, bet net ir be jų, temperamentas buvo fantastiškas keptų kiaušinių užpilas, šią dieną patiekiamas su pora likusių chipolata dešrelių.
Tikrai tokį, kurį gaminsite dar ir dar!
Praneškite mums, jei tai padarysite. ka manai?
Daugiau Pietryčių Azijos receptų rasite čia. O kiaušinių mėgėjams daugiau kiaušinių receptų rasite čia.
Šis receptas yra ištrauktas iš Shu Han Lee Agak Agak: Everyday Recipes from Singapore kulinarinės knygos ir iš naujo paskelbtas gavus Hardie Granto leidimą. Knygos fotografija Ola O. Smit. Kavitos Favelle namų fotografija.