Laimingų Naujųjų metų! Dabar, kai šventės baigėsi, daugelis iš mūsų vakarienei nori ko nors paprasto, lengvo ir jaukaus. Tai turėtų puikiai atitikti sąskaitą.
Mėgstu azijietiškus makaronus ir labai mėgstu mokytis įvairių jų gaminimo būdų. Šie patiekalai paprastai yra greitai ir lengvai paruošiami, nereikia daug paruošti. Tikriausiai galite naudoti vištieną, o ne tofu, bet aš stengiuosi kartais valgyti be mėsos.
Ramen makaronai su tofu ir žemės riešutų sviestu
Ingredientai
1 pakuotė (14 uncijų) tvirto tofu, nusausinta
6 šaukštai sojos padažo
4 šaukštai laimo sulčių
¼ puodelio klevų sirupo
¼ puodelio plonais griežinėliais pjaustytų žaliųjų svogūnų
1 valgomasis šaukštas tarkuoto šviežio imbiero
12 uncijų džiovintų ramen makaronų (ne greito)
2 šaukštai kreminio žemės riešutų sviesto
3 šaukštai augalinio aliejaus
Kryptys
Popieriniais rankšluosčiais stenkitės iš tofu išspausti kuo daugiau skysčio. Tofu supjaustykite pusės colio kubeliais. Keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite aliejų. Įpilkite tofu ir kepkite, kol taps traškūs, apie 6–8 minutes. Baigę perkelkite tofu į dubenį.
Virkite rameną verdančiame vandenyje pagal pakuotės instrukcijas. Nusausinkite ir grąžinkite į puodą.
Mažame dubenyje sumaišykite sojos padažą, laimo sultis, klevų sirupą, žaliuosius svogūnus ir imbierą.
Žemės riešutų sviestą išplakite su puse sojos padažo mišinio. Sudėkite į išvirtus ramen makaronus ir sumaišykite.
Likusį sojų padažo mišinį virkite keptuvėje, kurią naudojote tofu, ir maišykite, kol šiek tiek sutirštės, maždaug dvi minutes. Grąžinkite tofu į keptuvę ir išmaišykite, kad susimaišytų.
Sekite Vicki adresu www.vickidelany.com, „Facebook“ adresu www.facebook.com/evagatesauthor. Galite prisiregistruoti gauti Vicki ketvirtinį informacinį biuletenį Vicki Delany – paslaptingų romanų ir įtemptų romanų autorė iš Kanados » Susisiekite. Vicki dabar yra „BlueSky“ svetainėje @vickidelany.bsky.social
Sausio 14 d.: Dešimtoji Šerloko Holmso knygyno paslaptis, KNYGOS ATVEJIS NAKTINE iš Crooked Lane Books