Aš visada turiu mėsos šaldiklyje. Perku šeimos pakuotes vištienos krūtinėlių, vištienos šlaunelių ir vištienos šlaunelių be kaulų, maltos kalakutienos ir jautienos faršo. Pakuotes padalinu į porcijas po dvi. Todėl vakarienei visada turiu mėsos. Tačiau mane į bakalėjos parduotuvę dažniausiai siunčia tai, kad reikia kokių nors daržovių. Šaldyti žirniai į pagalbą! Visada po ranka turiu maišelį ir jie puikiai tinka beveik bet kokiam patiekalui – nuo patiekimo kaip garnyro iki piemens pyrago. Tačiau kartais paprasti žirniai gali būti…nuobodūs. Tačiau juos lengva „uždžiaudyti“! Tai tik vienas receptas, kuris gali paversti žirnius iš įprastų į neįprastus! (Žemiau pateikiami originalūs kiekiai. Pritaikiau juos aptarnauti tik du žmones.)
ŽIRNIAI SU ČESNAKU IR PARMESANU
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 askaloniniai česnakai – nulupti ir supjaustyti kubeliais
3 gvazdikėliai česnako – presuoti arba sumalti
2 puodeliai saldieji žirneliai – šaldytų žirnelių, atšildytų
¼ puodelis brandintas parmezanas – šviežiai tarkuotų, daugiau pagal skonį
Druska ir pipirai pagal skonį
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir suberkite askaloninius česnakus. Troškinkite, kol pradės minkštėti. Įdėkite česnaką ir kepkite, kol česnakai tik pradės įgauti spalvą.
Suberkite žirnius ir virkite, kol žirniai įkais.
Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite parmezaną.
Peržiūrėkite daugiau knygų mano svetainėje www.pegcochran.com ir prisiregistruokite gauti naujienlaiškį.
Aplankykite mane Facebook!
Pegas Cochranas yra „Open Book Series“ (rašo kaip Margaret Loudon), „Cranberry Cove“, „Murder“, „She Repored“, „Farmer’s Daughter“ serijos, „Lucille“ serijos ir „Sweet Nothings“ apatinio trikotažo serijos (rašo kaip Meg London) autorius.