Tai gražios žiemos salotos su šiltais prieskoniais ir gražiomis spalvomis. Tai pakankamai soti, kad būtų vakarienės salotos su traškia duona prie šono, bet taip pat puikiai tiks prie bet kokio pagrindinio ruošiamo patiekalo. Vis dėlto būkite pasiruošę. Pagal receptą visus ingredientus reikia sumesti į „servavimo dubenį“. Turiu kelis gana didelius serviravimo dubenėlius, bet nieko tokio milžiniško, kad tilptų šios salotos. Sprendimas? Sriubos virdulys – ne elegantiškas, bet tinkamas, ir jūs negalite to įveikti.
Skrudintos skvošo ir špinatų salotos
(pritaikytas iš Yasmin Fahr at the New York Times)
Patiekiama 6 kaip vakarienės salotos ir daugelis kitų kaip garnyras
Ingredientai salotoms
1 sviestinis moliūgas (apie 2 svarai), perpjautas per pusę ir be sėklų
2 dideli raudonieji svogūnai, perpjauti per pusę, tada supjaustyti 1 colio griežinėliais
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
Druska ir pipirai
1 arbatinis šaukštelis maltų kmynų
1/2 arbatinio šaukštelio maltos kalendros
10 uncijų kūdikių špinatų
1/4 puodelio sūdytų moliūgų sėklų arba saulėgrąžų
Ingredientai padažui
1/2 puodelio trupintos fetos (jei pageidaujama, su daugiau papuošimui)
1/4 puodelio riebaus jogurto
1/4 puodelio apelsinų sulčių
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
1/2 arbatinio šaukštelio maltos kalendros
Druska ir pipirai pagal skonį
Kryptys
Įkaitinkite orkaitę iki 425 laipsnių F.
Sudėkite perpus perpjautus, išsėtus moliūgus ir svogūno griežinėlius ant didelės skardos. Aštrio peilio galiuku persmeikite moliūgą. Viską, įskaitant moliūgų odą, patepkite alyvuogių aliejumi. Nupjautą moliūgo pusę pagardinkite kmynais ir kalendromis. Skvošo puseles sudėkite nupjauta puse žemyn ant keptuvės ir apjuoskite svogūnų griežinėliais.
Skrudinkite, kol moliūgo odelė pasidarys pūslės ir lengvai pradursite šakute, 25–40 minučių, priklausomai nuo moliūgo storio.
Kol moliūgai ir svogūnai kepa, nedideliame dubenyje sumaišykite padažo ingredientus.
Išimkite moliūgą ir svogūnus iš orkaitės ir leiskite sėdėti, kol moliūgai pakankamai atvės, kad juos būtų galima apdoroti. Tada iš odelės išskobkite kąsnio dydžio gabalėlius, sudėkite juos ant kepimo skardos, kad dar šiek tiek atvėstų. Išmeskite moliūgų odą.
Labai dideliame serviravimo dubenyje (arba elegantiškame sriubos virdulyje) supilkite špinatus su padažu. Skvošą ir svogūnus susmulkinkite į dubenį, sumaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Papuoškite moliūgų arba saulėgrąžų sėklomis ir, jei norite, dar fetos. Patiekite šiltą arba kambario temperatūros.
Naujienos!
Ateikite „Shell“ arba „High Water“.1 knyga „Haunted Shell Shop Mysteries“ jau išleista,
bet stebėkite
Bus „Shell to Pay“.2 knyga pasirodys birželį!
Bostono gaublys sako Molly MacRae rašo „žmogžudystė su drolerio doze“. Ji yra apdovanojimus pelniusių nacionalinių bestselerių „Haunted Yarn Shop Mysteries“ ir „Highland Bookshop Mysteries“ autorė. Kaip Margaret Welch, ji rašo knygas Annie’s Fiction ir Guideposts. Jos apsakymai pasirodė m Alfredo Hitchcocko paslapčių žurnalas ir ji yra Sherwood Anderson apdovanojimo už trumpametražius filmus laimėtoja. Aplankykite Molly Facebook, Pinterest, Instagramas.