MADIE DIENA čia, šią nuostabią nežinią savaitę tarp Kalėdų ir Naujųjų metų.

Daugelis žmonių Kalėdų vakarienei mėgaujasi keptu kalakutu, tačiau visada kyla klausimas, ką daryti su likučiais. Prenumeruoju New York Times receptų funkcija, ir aš susidūriau su šiuo skaniu variantu. Jei šią savaitę neturite kalakutienos likučių, išsaugokite receptą kitai Padėkos dienai!


Turkija Tikka Masala

Adaptuota pagal Samino Nosfrato receptą „NYT Cooking“.

Ingredientai

Dėl marinato



2 arbatiniai šaukšteliai garam masala

2 arbatiniai šaukšteliai maltos kalendros

2 arbatiniai šaukšteliai maltų kmynų

1 valgomasis šaukštas paprikos

4 arbatiniai šaukšteliai maltos ciberžolės

1 arbatinis šaukštelis košerinės druskos

6 skiltelės česnako, smulkiai sutarkuotos arba sutrintos grūstuve

4 arbatiniai šaukšteliai smulkiai tarkuoto šviežio imbiero

1 puodelis nenugriebto pieno jogurto

4 puodeliai virtos kalakutienos (apie 1 svaras), supjaustytos 1,5 colio gabalėliais

Dėl Masala

4 šaukštai neutralaus aliejaus

1 didelis svogūnas, plonais griežinėliais

6 kardamono ankštys, susmulkintos

1 arbatinis šaukštelis paprikos

½ arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų dribsnių (nebūtina)

1 arbatinis šaukštelis garam masala

1½ šaukštelio košerinės druskos ir daugiau pagal skonį

2 šaukštai smulkiai tarkuoto šviežio imbiero

4 skiltelės česnako, smulkiai sutarkuotos arba sutrintos grūstuve

2 šaukštai pomidorų pastos

1 (28 uncijos) skardinė nesmulkintų nuluptų pomidorų

2 stiklinės lengvos grietinėlės

¾ puodelio stambiai pjaustytos šviežios kalendros (arba petražolių) ir kelios šakelės papuošimui

1 mažos citrinos arba laimo sultys

Garuose virti basmati ryžiai, patiekimui

Pasiruošimas

Vidutiniame dubenyje sumaišykite garam masala, kalendrą, kmynus, papriką, ciberžolę, košerinę druską, česnaką, imbierą ir jogurtą. Sulenkite kalakutą. Uždenkite ir atvėsinkite 4 valandas arba per naktį.

Ant viryklės ant vidutinės ugnies įkaitinkite olandišką orkaitę ar panašų puodą. Įpilkite 3 šaukštus aliejaus, tada suberkite svogūną, kardamoną, papriką, pipirų dribsnius (jei naudojate), garam masala ir žiupsnelį druskos. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol svogūnai paruduos ir suminkštės, 10–15 minučių, pagal poreikį reguliuodami temperatūrą, kad svogūnas nesudegtų.


Puodo centre palikite vietos tarp svogūnų ir įpilkite 1 šaukštą aliejaus. Kai aliejus pradės mirksėti, suberkite imbierą ir česnaką ir troškinkite apie 10 sekundžių. Sumaišykite tą mišinį su prieskoniais pagardintais svogūnais. Įmaišykite pomidorų pastą. Supilkite pomidorus ir jų sultis, sutrinkite rankomis. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir kaitinkite dažnai maišydami, kol skystis beveik išnyks, 8–10 minučių.


Į puodą supilkite grietinėlę ir susmulkintą kalendrą (arba petražoles). Pagardinkite 1 arbatiniu šaukšteliu košerinės druskos, tada paragaukite ir pagal poreikį pakoreguokite prieskonius. Troškinkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol padažas sutirštės, apie 40 minučių.

Tuo tarpu išklokite kepimo skardą folija, įjunkite orkaitės broilerį ir padėkite orkaitės lentyną maždaug 6 colių atstumu nuo kepimo įrenginio. Marinuotą kalakutieną padėkite ant folijos vienu sluoksniu. Į padažą įmaišykite likusį marinatą. Kepkite, kol kalakutiena pradės juoduoti dėmėmis, 6–8 minutes. Atidėkite į šalį.

Į padažą įpilkite kalakuto ir troškinkite 5–10 minučių, retkarčiais pamaišydami, kol sušils. Prieš patiekdami įmaišykite citrinos sultis. Paragaukite ir pagal poreikį pakoreguokite druskos.

Patiekdami papuoškite kalendros (arba petražolių) šakelėmis (pamiršau šį žingsnį). Patiekite karštą, su garuose virtais basmati ryžiais. Uždenkite ir šaldykite likučius iki 3 dienų arba užšaldykite iki 2 mėnesių.


Skaitytojai: Koks jūsų mėgstamiausias indiškas patiekalas ar kitas tarptautinis maistas?

🦃🦃🦃

Mirtinas Crush yra išleista ir prieinama visur, kur parduodamos knygos.


Peržiūrėkite visus mano raštus.

Tikimės, kad aplankysite Maddie ir jos Agatos apdovanojimus pelniusį alter ego Edith Maxwell interneto svetainęužsiprenumeruokite mūsų mėnesinį naujienlaiškį, apsilankykite socialiniuose tinkluose ir peržiūrėkite visas mūsų knygas bei trumpas istorijas.


Maddie Day (dar žinoma kaip Edith Maxwell) yra talentingas virėjas mėgėjas ir turi lingvistikos daktaro laipsnį Indianos universitete. Agatos apdovanojimą pelniusi ir bestseleriu tapusi autorė, ji yra „Sisers in Crime“ ir „Mystery Writers of America“ narė, taip pat rašo apdovanojimus pelniusią trumpą kriminalinę fantastiką. Ji gyvena su savo gražuole ir mielu katinu Martinu į šiaurę nuo Bostono, kur šiuo metu sprendžia kitą paslaptį, kai virtuvėje negamina ko nors puikaus.





Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -