Amen, gerbiamasis karalius. Kova tęsiasi.

Kitaip tariant, Agathos Christie žodžiai: In ABC žmogžudystės Hercule’as Puaro įvairius nusikaltimus lygina su patiekalais iš meniu. Kaip ir Puaro ir Christie, mes visi virtuvėje mėgstame gerą maistą ir gerą žmogžudystę.

Dabar grįžkime prie šiandienos patiekalo. Vieninteliai ingredientai yra filė mignon, druska, pipirai ir dviejų rūšių aliejus. Receptas puikiai tinka mano sėbro seneliui, kuris nieko negamina iš daugiau nei penkių ingredientų. Nuotraukoje čia pavaizduoti tik keturi ingredientai, nes pamiršau nufotografuoti su alyvuogių aliejumi.

Išimkite kepsnį iš šaldytuvo likus 30 minučių iki gaminimo, kad jis sušiltų iki kambario temperatūros.

Įkaitinkite orkaitę iki 400 laipsnių.

1. Prieš pašaudami filė į orkaitę, jautieną iš abiejų pusių gausiai pagardinkite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais, o tada lengvai aptepkite mėsą alyvuogių aliejumi.

Ką reiškia „sjautieną gausiai pabarstykitereiškia? Ta instrukcija gali būti aišku receptą sugalvojusiam kepsnių restorano šefui, bet ne man. Aš klydau dėl mažos pusės, supratau, kad druskos galima įdėti vėliau, bet ne atimti.

2. Ketainę ar kitą sunkią keptuvę įkaitinkite ant vidutinės ugnies, kol ji įkais, nerūksta. Įpilkite augalinio aliejaus. Kai aliejus bus banguotas, atsargiai įdėkite mijono filė į keptuvę.

Aliejus banguoja? Dar vienas paslaptingas nurodymas. Internete ieškojau banguoto aliejaus vaizdo ir radau jį „Washington Post“ vaizdo įraše apie blizgantį aliejų.

3. Kepkite filė viršų, apačią ir šonus 2–3 minutes, kol ji atrodys aukso ruda.

4. Įdėkite filė į orkaitę. Kiek laiko? Tai priklauso nuo filė dydžio ir jūsų paruošimo pasirinkimo. Mėsos termometru patikrinkite vidinę temperatūrą storiausioje kepsnio vietoje. Štai keletas nykščio taisyklių su apytiksliu gaminimo laiku.

Reti: 120-125 laipsnių. Virkite 4–6 minutes.
Vidutinis Retas: 130-135 laipsnių. Virkite 6–8 minutes.
Vidutinė: 140-145 laipsnių. Virkite 8–10 minučių.
Gerai paruošta: 150-155 laipsnių. Virkite 10-12 minučių.

5. Išimkite filė iš orkaitės, kai ji bus 5 laipsniais žemesnė už norimą temperatūrą. Jis toliau gamins, kol pailsės. Laisvai uždenkite kepsnį aliuminio folija 5-10 minučių. Pailsėjimas padeda išlaikyti sultis.

Aš iškepiau filė iki vidutinio retumo.

Nuosprendis? Filė buvo gera, bet ne puiki. Man labiau patinka jautiena kepta ant grotelių, o ne kepta, galbūt todėl, kad marinuoju ją pusvalandį, kol ji iškeliauja ant grotelių. Jei orai vėl privers kepti filė orkaitėje, pirmiausia ją pamarinuosiu ir tikiuosi, kad ji bus skanesnė nei tik su druska ir pipirais. Vis dėlto turbūt užtenka valgyti paprastus prieskonius aukštesnės kokybės jautiena, prieinama kepsnių virtuvės šefams, nei gauname iš prekybos centro.

SKAITYTOJAI: Ar jums labiau patinka kepti mėsą ant grotelių, kepti keptuvėje ar kepti

ar daržoves?

📚

Maya Corrigan rašo „Penkių sudedamųjų dalių paslapčių“ seriją. Jame yra jauna kavinės vadovė ir jos jaunas širdis senelis, sprendžiantys žmogžudystes Česapiko įlankos mieste. Kiekvienoje knygoje yra penki įtariamieji, penki įkalčiai ir senelio penkių ingredientų receptai. Maya dėstė kolegijos rašymo, literatūros ir detektyvinės fantastikos kursus. Kai neskaito ir nerašo, jai patinka teatras, kelionės, smulkmenos, kulinarija ir kryžiažodžiai.

Apsilankykite jos svetainėje, kur rasite knygų naujienų, paslapčių istorijos ir smulkmenų bei paprastų receptų. Ten užsiprenumeruokite jos naujienlaiškį. Kiekvieną kartą išsiųsdama informacinį biuletenį, ji vienam abonentui dovanoja nemokamą knygą. Sekite ją „Facebook“.

PARFAITŲ NUSIKALTIMAS: penkių sudedamųjų dalių paslaptis Nr. 9

Filmo „Parfait Crime“ viršelis su arbatinuku, parfė, paplotėliais ir Agathos Christie „Pelių spąstų“ kopija

Įsikūręs nuostabiame Česapyko įlankos mieste, naujausias Maya Corrigan romanas „Penkių sudedamųjų dalių paslaptyse“ sugrąžina kavinės vadovę Val Deniston ir jos receptų apžvalgininką senelį – žvalgybų duetą, kuris dalijasi namais, mėgsta maistu ir gamina maistą bei mėgsta gaudyti. žudikai.

Mirtino gaisro vietoje Val vaikinas, ugniagesio stažuotojas, yra sukrėstas sužinojęs, kad jam žinoma auka, moteris, vardu Jane, priklausiusi vietiniam Agatha Christie knygų klubui ir kartu su Valo seneliu repetavusi būsimą Christie. spektaklis statomas labdarai. Lygiai taip pat šokiruojantys yra Džeinės šaldiklyje rasti žmogaus skeleto palaikai. Kas jis toks ir kas jį pasodino ant ledo?

Po to, kai Valas spektaklyje pakeis Džeinę, aktoriai susirenka senelio namuose, kad galėtų pradėti dirbti ir mėgautis jo penkių sudedamųjų dalių parfėjais, tačiau kiekvienas gali susikoncentruoti tik į keistą tikrojo gyvenimo paslaptį. Kai paaiškėja, kad Džeinė mirė ne dėl dūmų įkvėpimo, Valas ir senelis atstoja paskutines aukos dienas. Kai jie gilinasi į jos praeitį gyvenimą, jų tyrimas atveda juos į prabangų naują miesto SPA, kur jie sužino, kad Džeinė ne vienintelė turėjo griaučius aušintuve.

Pagirti už Parfait nusikaltimas

📚





Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -