Christie’s kitas puikių ir retų vynų ir stipriųjų gėrimų pardavimas internetu vyks lapkričio 22–gruodžio 6 d.
Tarp daugybės sklypų – daugelis iš Raby pilies rūsių – yra ir vienas siuntėjas Konjakas namas Martell.
Iš daugiau nei 1 000 gėrimų pasirinkimo, namas pasirinko 72 metų senumo Grande Champagne konjaką, kuris yra vienas eau-devie, pagamintas iš vieno cru, ir išpilstė jį į pagal užsakymą pagamintą krištolinį grafinį. Baccarat.
Pačią dekanterį sukūrė 16 žmonių „Baccarat“ komanda – keli iš jų turi prestižinį titulą.Geriausi Prancūzijos darbuotojai“.
Ant dekanterio pavaizduoti vynmedžių lapų ir ūglių motyvai buvo rankomis nudažyti auksu ir emaliu. „Crystal“ kamštelyje išgraviruotas Martell herbas, o visa sutalpinta rankų darbo medinėje dėžutėje, kurios vidų puošia aukso spalvos vynmedžių intarsija.
Timas Triptree MW, Christie tarptautinis vynų ir spiritinių gėrimų direktorius, sakė: „Christie’s vynų ir spiritinių gėrimų skyrius džiaugiasi galėdamas pasiūlyti šį retą ir išskirtinį „Martell 72 Years Old Grande Champagne“ konjaką kaip mūsų internetinio spirituotų vynų ir spiritinių gėrimų pardavimo akcentą.
„Maison Martell, kaip seniausio iš didžiųjų konjako namų, išskirtinumas yra neprilygstamas. Nekantraujame pristatyti šį unikalų butelį, kruopščiai pagamintą visame pasaulyje žinomos Cristallerie Baccarat rankų darbo krištolo grafine, mūsų kolekcininkams visame pasaulyje.
Be to, konkurso laimėtojas bus pakviestas į „Maison Martell“ degustacijos meistriškumo kursą su rūsio meistru Christophe’u Valtaudu, „gastronominę patirtį“, kurią sukūrė trijų žvaigždučių „Michelin“ šefas Alexandre’as Mazzia, ir vienai nakčiai nakvoti istoriniuose Martell šeimos namuose. Château de Chanteloup.
Valtaud sakė: „Šis bendradarbiavimas su Christie’s ir Baccarat dar kartą parodo „Maison Martell” gebėjimą paversti konjaką prabangiu produktu, atitinkančiu reiklių kolekcininkų ir žinovų klientų poreikius.”
Unikalus daiktas
Pats konjakas daugiau nei septynis dešimtmečius praleido Martell rūsiuose, pastaruoju metu istoriniame Jean Martell rūsyje, kuriame saugomos seniausios ir rečiausios dvasios.
Maždaug prieš 30 metų, kai tuometiniai rūsio meistrai įsakė savo piką, konjakas buvo perkeltas iš statinės į stiklines kolbas, vadinamas „dame-jeannes“, kad ateičiai išsaugotų savo charakterį.
Kalbėdamas su Decanter pranešdamas apie bendradarbiavimą, Valtaudas patvirtino, kad nors tos pačios dvasios atsargos išliko name, šis vienintelis butelis buvo viskas, ką jie planavo išleisti.
„Tai nėra ribotas leidimas, jis unikalus“, – sakė jis. „Tai tik vienam žmogui pasaulyje (turėti).“
Paklaustas, koks buvo tokio seno konjako skonis, jis pridūrė, kad jis „visiškai skiriasi“ nuo bet kurio konjako, kurį kas nors būtų turėjęs anksčiau.
„Jis yra gėlėtas taip, kaip Grande Champagne paprastai nėra“, – tęsė jis. Jame yra akacijos, apelsinų žiedų ir tabako lapų natos. Tai tikrai kažkas unikalaus.