„Highland Park“, viena seniausių Škotijos viskio varyklų, kuriai dabar eina 227-ieji gamybos metai, išleido savo naujausią žymų išpilstymą – 56 metų senumo vieno salyklo.
The viskiokurio distiliavimo data siekia 1968 m., buvo dalis dešimties statinių, kurių viskio gamintojas Gordonas Motionas, pirmą kartą paėmęs mėginių 2008 m., nustatė, kad jos yra „išskirtinio sudėtingumo ir gyvybingumo“. Pripildžius juos į pirmojo užpildymo cheresu pagardintas statines, kad suteiktų jiems papildomo skonio, viskiai išnyko. gaminti seniausius ir rečiausius viskius, kuriuos distiliavimo gamykla iki šiol išleido. Naujausias leidimas yra pagamintas iš vienos iš šių konkrečių statinių, o jo turinys niekada anksčiau nebuvo išpilstytas į butelius.
„Mūsų rečiausi ir seniausi viskiai yra didžiausia Highland Park amato išraiška“, – sakė Motionas. „Kadangi statinės yra natūralūs produktai ir kiekvienas iš jų yra unikalus, aš iš esmės žinau, ką gausiu iš kiekvienos, bet retkarčiais atrandu ką nors įdomaus, kuris mane tiesiog sustabdo, ir būtent tai patyriau su šiais dešimt . Antrasis brendimas leido man juos dar labiau pastūmėti ir žinau, kad sukūrėme kažką ypatingo.
Garsėja dėl savo išskirtinai gėlių, subtilaus dūmo, Highland parkas visada pasižymėjo lengvesnėmis, medingesnėmis savybėmis, besitęsiančiomis per jo DNR, iš dalies dėl specifinio ryšio su atokiu Orknio salų kraštovaizdžiu. Atšiauresnės oro sąlygos ir ypač stiprūs vėjai reiškia, kad gali klestėti tik žemai auganti augalija, tokia kaip viržiai, o tai savo ruožtu lėmė unikalią durpių sudėtį, surinktą iš Hobbister Moor, esančio netoli spirito varyklos.
„Net po visų šių metų išryškėja išskirtinis Highland Park viržių durpių pobūdis“, – sakė Motionas. „Nėra tokio intensyvaus sumedėjimo, kokio paprastai tikėčiau paragauti tokio amžiaus viskyje.”
Butelio dizainas ir išorinė pakuotė pagerbia saloje stovinčius Stenness akmenis, kurie datuojami neįtikėtinai 5000 metų – senesni už Stounhendžą. Pristatymas yra tęsiamas bendradarbiavimas tarp gerbiamo baldininko Johno Galvino ir stiklo dizainerio Michaelo Rudako, kuris pirmą kartą susibūrė dirbti Highland Park 54 metų leidimas.
Viskis išpilstomas į butelius natūralios 47,1 proc. stiprumo, visame pasaulyje parduodama tik 170 butelių, kurių RRP – 40 000 svarų.
Skonio natos: minkšti raudoni vaisiai, drumstas medus, brandinto Amontillado chereso dvelksmas, imbieriniai sausainiai ir subtilus švelnaus, kvepiančio dūmo dvelksmas.