Škotiškas viskis gali būti tradicinis Burns vakarienės pasirinkimas, tačiau yra daugybė galimybių derinti vynus su haggis, pagrindiniu patiekalo tašku.
Jei renkatės vynus, derančius su haggis, atkreipkite dėmesį į vaisinius, vidutinio stiprumo raudonuosius vynus arba baltuosius vynus, kurie turi gaivią rūgštingumą, bet taip pat pakankamai svorio, kad atlaikytų riebumą ir skonį.
Vis dėlto maisto ir vyno derinimas yra labai subjektyvus, o eksperimentavimas gali būti linksmybių dalis.
Šeši vyno stiliai gerti su haggis 2025 m. Burns Night
- Syrah / Shiraz
- Shiraz-Grenache mišiniai
- Rieslingas
- Balta Grenache
- Pinot Noir
- mažas
Haggisas Burnso naktį
Įprasta, kad vakarienės svečiai stovi, kai haggis nešamas į kambarį ant sidabrinės lėkštės, lydimas vamzdininko, virėjo ir žmogaus, kuris deklamuos Roberto Burnso eilėraštį, „Adresas Haggisui“.
Pagamintas gerai ir iš kokybiško šaltinio, haggis siūlo turtingą mėsiškų skonių derinį su pipiriniais ir žolelėmis, taip pat šiek tiek prieskonių. Jei nesate tikri, kur jį rasti, išbandykite vietinį mėsininką.
Tai reiškia, kad JAV maisto saugos pareigūnai uždraudė haggis importą 1971 m., nes tradicinis avies plaučių įtraukimas.
„Haggis“ gamintojas Macsweenas iš Edinburgo stengėsi šiek tiek pritaikyti receptą, kad sukurtų „suderamą versiją“ JAV, pranešė JK. Telegrafo laikraštis šią savaitę. Vis dėlto tai vis dar bandymo fazėje.
Taip pat galima rasti arba pagaminti vegetariškų haggis versijų.
Raudonojo vyno derinimas su haggis
Tikėtina, kad vaisiniai raudonieji vynai, turintys gerą rūgštingumą, geriau tinka su haggis, nei su stipriai išreikštais taninais ar ąžuolo vynais, kurie gali nugalėti patiekalo skonį.
„Aš visada nustebęs, koks pipirinis yra haggis – ne aštrus, o pipirinis“, – sakė Tina Gellie. Dekanteris turinio vadovas.
Ir, žinoma, jis taip pat yra tankus, turtingas ir mėsingas. Kaip ir dauguma žmonių per „Burns Night“, aš visada derinau savo haggis, neeps ir tatties su šluotele (e)y, bet jei rinkčiausi vyną, tikriausiai rinkčiausi sultingą, vaisiais dvelkiamą raudoną. taninai per daug nekonkuruotų“.
Gelli pasiūlė „galbūt cru“. Beaujolaisa Carignan arba Shiraz-Grenache mišinys“.
Arnaud Demas, „Galvin Restaurants“ Londone, įskaitant „Michelin“ žvaigždute pažymėtą „Galvin La Chapelle“, generalinis direktorius, sakė Arnaud Demas. Dekanteris„Kaimiškam patiekalui, pavyzdžiui, haggis, rekomenduojame jį derinti su Syrah arba Pinot Noir – vynais, kuriuose gausu vaisių ir kuriuos lengva gerti“.
Demas, kuris taip pat yra buvęs someljė, pridūrė: „Svarbiausia pasirinkti vyną, pasižymintį gilumu ir vaisingumu, kad subalansuotumėte patiekalo kaimišką prigimtį. Vidutinio ir pilno kūno Pinot Noirs yra idealus, (bet) vengiant nieko per lengvo.
Konkrečioms rungtynėms Demas pabrėžė prodiuserio Paulo Jaboulet Aîné vaisinį ir prieskoniais turintį Côtes du Rhône profilį.
Jis taip pat pasiūlė Domaine Philippe’o Liveros Gevrey-Chambertin „En Champs“ – apibūdindamas jį kaip gana sodrų burgundišką „Pinot Noir“, suteikiantį „mėsiško sudėtingumo ir švelnių taninų, kurie puikiai papildo patiekalą“.
Vokiškas Spätburgunder (Pinot noir) su vegetarišku haggis
Natalie Earl, Dekanteris Prancūzijos regiono redaktorė (išskyrus Bordo) sakė, kad jai patiks vegetariškas haggis su a Vokiškas Pinot Noir.
„Abu turi žemišką, pikantišką charakterį, o „Spätburgunder“ yra pakankamai lengvas, kad visas derinys nebūtų pernelyg turtingas“, – sakė ji.
Baltųjų vynų derinimas su haggis
Jei ieškote baltųjų vynų, kuriuos derėtų su haggis, gaivus rūgštingumas vis tiek gali pakelti patiekalą, bet pagalvokite apie stilių, kuris būtų pakankamai sodrus, kad atlaikytų skonį.
Demas iš „Galvin“ restoranų patarė: „Baltojo vyno atveju venkite visko, kas per sausa ar per saldu. Vietoj to rinkitės vyną su vaisiškumu, pavyzdžiui, vokišką rislingą arba (balta) Grenache su subtilia oksidacija.
Kitos parinktys gali apimti brandesnius stilius Viogniertaip pat Chardonnays su ąžuolo arba kreminės tekstūros po malolaktine fermentacija.
Arba eksperimentuoti su mažiau žinomais stiliais ir išbandyti įvairius derinius yra smagu, kai kalbama apie vyno ir maisto derinimą.
Žr. naujausias vyno apžvalgas Dekanteris ekspertai žemiau.
Jei planuojate laikytis dvasių, Čia yra mūsų 10 geriausių škotiškų viskių, kuriuos galite išbandyti „Burns Night“ metu, vadovas.
Vynai, geriami su hagis 2025 m. „Burns Night“: naujausios mūsų ekspertų apžvalgos
Naujausi skirtingų kainų lygių vynų apžvalgos Dekanteris ekspertai. Pirmieji du vynai pateko tarp rezultatyviausių 2024 m. „Decanter’s Wines of the Year“ funkcija.
{}
{„wineId”:”78744″,”displayCase”:”standartinis”,”paywall”:true}
{„wineId”:”81771″,”displayCase”:”standartinis”,”paywall”:true}
{„wineId”:”91149″,”displayCase”:”standartinis”,”paywall”:true}
{„wineId”:”90436″,”displayCase”:”standartinis”,”paywall”:true}
{„wineId”:”82150″,”displayCase”:”standartinis”,”paywall”:true}
{„wineId”:”91039″,”displayCase”:”standartinis”,”paywall”:true}
{„wineId”:”90677″,”displayCase”:”standartinis”,”paywall”:true}
{„wineId”:”89032″,”displayCase”:”standartinis”,”paywall”:true}
{„wineId”:”88261″,”displayCase”:”standartinis”,”paywall”:true}
{„wineId”:”89004″,”displayCase”:”standartinis”,”paywall”:true}
{„wineId”:”90097″,”displayCase”:”standartinis”,”paywall”:true}
{„wineId”:”88147″,”displayCase”:”standartinis”,”paywall”:true}
{„wineId”:”91673″,”displayCase”:”standartinis”,”paywall”:true}
{}
Šis straipsnis buvo iš naujo paskelbtas iš „Decanter“ archyvo su atnaujintomis nuorodomis ir komentarais 2025 m. sausio mėn.