Žinau, kad Padėkos diena baigėsi, bet saldžiųjų bulvių maisto prekių parduotuvėse vis dar gausu. Ir jie jums labai naudingi – kupini vitaminų, skaidulų ir antioksidantų. Jie buvo skanūs – visi sutiko, kad jiems patiko net geriau nei saldžiųjų bulvių troškinys su zefyrais. (Mano anūkė turi breketus ant dantų, todėl zefyrai šiais metais pasirodė.) Tai būtų puikus garnyras prie bet kokio kepsnio – vištienos, kalakutienos ar jautienos.
5–6 vidutinės saldžiosios bulvės (3–4 svarai)
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
1/2 puodelio nesūdyto sviesto
1 valgomasis šaukštas vandens
1/4 puodelio gryno klevų sirupo
1 puodelis supakuoto šviesaus arba tamsiai rudo cukraus
3/4 arbatinio šaukštelio malto cinamono
1/2 arbatinio šaukštelio malto muskato riešuto
1/2 arbatinio šaukštelio malto imbiero
1 arbatinis šaukštelis gryno vanilės ekstrakto
pasirinktinai: 2 arbatiniai šaukšteliai apelsino žievelės
garnyrui pasirinktinai: kapotų šviežių arba džiovintų rozmarinų, dribsniai jūros druska
Įkaitinkite orkaitę iki 375 laipsnių
Pasigaminkite padažą:
Puode sumaišykite sviestą, vandenį, sirupą, cukrų ir prieskonius (ir apelsino žievelę).
Virkite ant vidutinės ugnies maišydami, kol sviestas ištirps. Užvirinkite ir nemaišydami virkite dvi minutes. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite vanilės ekstraktą.
Paruoškite bulves
Nulupkite ir supjaustykite bulves 1/2 colio griežinėliais. Pabarstykite 1/2 šaukštelio. pasūdykite juos ir išmeskite, kad apsemtų. Sudėkite riekeles į riebalais išteptą 9×13 kepimo formą.
Padažą užpilkite ant bulvių ir išmaišykite.
Kepkite valandą, po 20 minučių pamaišydami. Po pirmųjų 20 minučių uždenkite aliuminio folija.
Išimkite iš orkaitės ir pabarstykite dribsniais jūros druska ir rozmarinu. Palikite 10 minučių, kol padažas sutirštės.

