Šiandien pasidalinu savo šeimos mėgstamiausio slapuko receptu. Receptas yra iš septintojo dešimtmečio leidimo Džiaugsmas maisto gaminimas. Kai kurie vėlesni leidimai modifikavo ingredientus ir pavadino „Cookies Dream Bars“ ar „Angel Bars“. Mums labiausiai patinka sena versija. Tai, kas prasidėjo kaip kalėdinis sausainis, dabar yra mėgstamiausias ištisus metus. Aš fotografavau šias nuotraukas, kai dukra kepė sausainius, apsilankydama pas mus pavasario atostogų metu.
Tešlai:
½ puodelio sviesto
¼ puodelio cukraus
1 kiaušinis
½ šaukštelio vanilės
1 ¼ puodelio universalių miltų
1/8 šaukštelio druskos
Už viršų:
2 sumušti kiaušiniai
1 ½ puodelio rudojo cukraus
½ puodelio dribsnio kokosas
1 puodelis susmulkintų pekano riešutų
2 šaukštai miltų
½ šaukštelio bet kokių kepimo miltelių
½ šaukštelio druskos
1 arbatinis šaukštelis vanilės
Už glazūrą:
1 ½ puodelio konditerių cukraus.
Šviežios citrinos sultys.
PASTABA: Aš netyčia palikau citriną iš žemiau esančios nuotraukos, tačiau ji yra būtina.

Įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių
Kreminkite sviestą ir cukrų, kol susimaišys. Įmuškite kiaušinyje ir įpilkite vanilės.
Sumaišykite miltus ir druską, tada įpilkite miltų į sviesto cukraus mišinį.
Tešlą paglostykite į sviestą 9 x12 colių keptuvę arba, kaip parodyta žemiau esančioje nuotraukoje.
Patarimas: Lengvai suteptos keptuvės su pergamento popieriumi, prieš išrinkdami tešlą, palengvins sausainių pašalinimą.
Kepkite tešlą 15 minučių 350 F.

Kol tešla kepa, sumaišykite visus ingredientus. Jei jums nerūpi kokosu, pridėkite papildomą pusę puodelio pekano riešutų.

Po to, kai tešla iškepė 15 minučių, paskleiskite riešutų mišinį ant šiltos tešlos ir kepkite dar 20–25 minutes.
![]() |

Gaminkite glazūrą: Sumaišykite 1 ½ puodelio sijausto ar nepaliesto konditerijos cukraus su pakankamai šviežių citrinų sulčių, kad jis būtų lašinamas konsistencija.
Kai tešla vėsta, per ją sumaišykite cukrų ir citriną.
Keptą tešlą supjaustykite karštu peiliu į strypus ar kvadratus.

Skaitytojai: Ar turite desertą ar kitą patiekalą, kurį vis dar gaminate po metų po to, kai pirmą kartą išbandėte?
📚
„Maya Corrigan“ rašo penkių ingredientų paslapčių seriją. Jame yra jaunas kavinių vadybininkas ir jos jaunos širdies senelis, sprendžiantis žmogžudystes Česapiko įlankos mieste. Kiekvienoje knygoje yra penki įtariamieji, penki įkalčiai ir senelio penkių ingredientų receptai. Maya dėstė kolegijų rašymo, literatūros ir detektyvo fantastikos kursus. Neskaitydama ir nerašydama, ji mėgaujasi teatru, kelionėmis, smulkmenomis, maistu ir kryžiažodžiais.
„Parfait“ nusikaltimas: penkių ingredientų paslaptis Nr. 9

Įsikūręs nuostabiame Česapiko įlankos miestelyje, naujausiame romane „Maya Corrigan“ penkių ingredientų paslaptyse sugrąžina kavinės vadybininką Valą Denistoną ir jos receptų kolonininkę senelį-apgailėtiną duetą, kuris dalijasi namu, meile maistui ir maisto gaminimui, ir pagauti žudikus.
Mirtino liepsnos vietoje Val’o vaikinas, ugniagesių stažuotojas, yra šokiruotas sužinojęs, kad auka jam yra žinoma, moteris, vardu Jane, kuri priklausė vietiniam „Agatha Christie“ knygų klubui, ir repetavo kartu su Val’o seneliu dėl artėjančio „Christie“ pjesės, kuri buvo statoma labdarai. Lygiai taip pat šokiruojantys yra vyro, rasto Jane šaldiklyje, skeleto liekanos. Kas jis ir kas jį padėjo ant ledo?
Po to, kai Val bus pasirinktas pakeisti Jane spektaklyje, aktoriai susirenka į senelio namus, kad galėtų patekti į darbą-ir mėgautis savo penkių ingredientų parfaitais-, tačiau visi, į kuriuos gali atkreipti dėmesį, yra keista realaus gyvenimo paslaptis. Kai paaiškėja, kad Džeinės mirtis įvyko dėl kažko, išskyrus įkvėpimą, išskyrus dūmų įkvėpimą, Val ir senelis pakeitė aukos paskutines dienas. Kai jie įsigilina į jos praeities gyvenimą, jų tyrimas veda juos į išgalvotą naują SPA miestą – ten, kur jie sužino, kad Jane nebuvo vienintelė, kuri vėsintojoje turėjo skeletą.
Pagyrimas už Nusikaltimas „Parfait“


📚