Pagrindinis patiekalas, Receptai, Vegetaras
Indijos, Pagrindinis patiekalas, Vegetaras
Įvertinkite receptą:
Paprastas ir tradicinis patiekalas, pasižymintis daugybe skonių. Alle (moliūgų) Roganjosh yra vegetaras be svogūnų ir česnakų Rogan Josh iš Kašmyro panditų virtuvės. Išbandykite šį paprastą receptą.
- 250 gms baltas moliūgas
- 6 a.š garstyčių aliejus
- 1/4 šaukštelis asafoetida (vyras)
- 5 gvazdikėliai
- 2 juodieji kardamonai
- 1″ cinamono gabalėlis
- 1 šaukštelis kmynų sėklos (jeera)
- 1 šaukštelis Kašmyro raudonųjų aitriųjų paprikų milteliai
- 1/4 šaukštelis ciberžolės milteliai (haldi)
- 1/4 puodelis varškė
- 3 šaukštelis pankolio milteliai (sauf)
- 1 1/2 šaukštelis sausų imbiero miltelių (sauso)
- 1 1/2 puodeliai vandens
- 1/2 šaukštelis druskos arba pagal skonį
-
Moliūgą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir palikite į šalį.
-
Įkaitinkite garstyčių aliejų iki rūkymo taško. Leiskite šiek tiek atvėsti. Kepkite moliūgo gabalėlius ant stiprios ugnies iki auksinės spalvos. Išimkite ir palikite nuošalyje.
-
Į tą patį aliejų įdėkite asafoetidą, gvazdikėlius, juodąjį kardamoną, cinamoną ir kmynų sėklas. Leiskite jiems traškėti.
-
Išjunkite šilumą. Įpilkite Kašmyro raudonųjų čili miltelių ir išmaišykite. Įpilkite ½ puodelio vandens, kad pipirai nesudegtų.
-
Vėl įjunkite šilumą. Įpilkite ciberžolės miltelių ir išmaišykite.
-
Toliau sudėkite gerai išplaktą varškę ir gerai išmaišykite.
-
Dabar įpilkite pankolio miltelių ir sauso imbiero miltelių. Virkite keletą minučių.
-
Sudėkite moliūgo gabalėlius ir druską. Įpilkite 1 puodelį vandens ir gerai išmaišykite. Užvirinkite. Virkite ant vidutinės arba stiprios ugnies, kol iškeps.
-
Patikrinkite druską ir, jei reikia, įdėkite daugiau. Padažą sureguliuokite pagal savo skonį.
-
Kašmyro stiliaus pelenų moliūgas paruoštas patiekti. Patiekite karštą su virtais ryžiais arba parathas.
- Tradiciškai receptui naudojamas geltonasis moliūgas. Aš naudojau baltą moliūgą. Taip pat galite naudoti peleninį moliūgą arba buteliuką.
Jei jums patiko aukščiau pateiktas vaizdo įrašas, kiekvieną savaitę užsiprenumeruokite „Mads’ Cookhouse“ „YouTube“ kanalą, kad gautumėte naują paprastą receptą.