Receptai, Sriubos, Vegetaras
Vokietija, Sriubos, Vegetaras
Įvertinkite receptą:
Šilta ir soti sriuba su daržovėmis. Süßkartoffelsuppe arba vokiška saldžiųjų bulvių sriuba puikiai tiks rudeniui ir žiemai. Populiaraus vokiško komfortiško maisto vegetariška versija.
- 2 a.š alyvuogių aliejaus
- 1 lauro lapas
- 1/2 puodelis pjaustytų svogūnų
- 5 česnako skiltelės susmulkintos
- 1/4 puodelis kubeliais pjaustytų salierų
- 1/2 puodelis kubeliais pjaustytų morkų
- 500 gms kubeliais supjaustytos saldžiosios bulvės
- 3 puodeliai daržovių sultinio
- 1/2 puodelis kremas
- 1/4 puodelis susmulkintų svogūnų žalumynų
- 1 citrinos žievelės
- 1/2 šaukštelis druskos arba pagal skonį
- 1/4 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
- 1/8 šaukštelis muskato riešuto milteliai
- Petražolės papuošimui
-
Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Įdėkite lauro lapą.
-
Įdėkite česnaką ir svogūnus. Patroškinkite minutę.
-
Įdėkite morkas, salierus ir saldžiąsias bulves. Pakepinti.
-
Dabar įpilkite daržovių sultinio. Užvirinkite ir virkite, kol daržovės suminkštės. Neperkepkite daržovių, nes vėliau jos toliau keps.
-
Išimkite lauro lapą. Išimkite trečdalį daržovių į dubenį. Likusią sriubą sutrinkite rankiniu trintuvu iki vientisos masės.
-
Įpilkite šviežios grietinėlės ir gerai išmaišykite. Virkite toliau ant vidutinės arba mažos ugnies, nes kitaip grietinėlė gali suskilti.
-
Sudėkite atgal anksčiau pašalintas daržoves kartu su svogūnų žalumynais.
-
Pagardinkite citrinos žievele, muskato riešuto milteliais ir grūstais juodaisiais pipirais. Patikrinkite druską ir, jei reikia, įdėkite daugiau. Pavirkite kelias minutes.
-
Süßkartoffelsuppe (vokiška saldžiųjų bulvių sriuba) paruošta patiekti. Papuoškite šviežiomis petražolėmis. Patiekite karštą.
- Tradiciškai šioje sriuboje naudojamos dešrelės. Prieš dedant su laiškiniais svogūnais, būtinai juos iškepkite.
- Pagal šį receptą tinka bet kokios saldžiosios bulvės – oranžinė, geltona arba balta.
- Vietoj saldžiųjų bulvių galite naudoti įprastas bulves. Ta sriubos versija vadinama Kartoffelsuppe.
Jei jums patiko aukščiau pateiktas vaizdo įrašas, kiekvieną savaitę užsiprenumeruokite „Mads’ Cookhouse“ „YouTube“ kanalą, kad gautumėte naują paprastą receptą.
Prisekite jį vėliau