Indijos, Pagrindinis patiekalas, Receptai, Vegetaras
Indijos, Pagrindinis patiekalas, Vegetaras

Įvertinkite receptą:
Panerio kubeliai sodriame, kreminiame, sviesto pagrindu pagamintame butelinio moliūgo (laukio) pomidorų padaže, kuris privers laižyti pirštus. Išbandykite šį receptą be svogūnų, česnakų ir riešutų, kuris yra toks pat skanus.

- 200 gms paneer (varškės)
- 2 a.š aliejus
- 1 lauro lapas
- 1 puodelis pjaustytų pomidorų
- 1 1/2 puodeliai tarkuotas butelis moliūgas (lauki)
- 1-2 žalios paprikos susmulkintos
- 1 šaukštelis druskos arba pagal skonį
- 1 a.š sviesto
- 1 šaukštelis Kašmyro raudonųjų aitriųjų paprikų milteliai
- 1/4 šaukštelis ciberžolės milteliai (haldi)
- 2 šaukštelis kmynų milteliai (jeera)
- 2 šaukštelis kalendros milteliai (dhania)
- 1/2 puodelis kremas
- 1 šaukštelis kasoori methi (sausi ožragės lapai)
- 1 a.š smulkintų žalių kalendros lapelių papuošimui
-
Norėdami pradėti, keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus. Įdėkite lauro lapą
-
Suberkite pjaustytus pomidorus, tarkuotą buteliuką (laukį) ir susmulkintą žalią čili. Kelias minutes patroškinkite.
-
Įpilkite šaukštelį druskos. Tai padeda pomidorams greičiau iškepti. Gerai išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir virkite, kol pomidorai ir moliūgas iškeps, o skystis išdžius.
-
Išimkite į dubenį. Leiskite visiškai atvėsti. Sutrinkite į vientisą tyrę ir palikite į šoną.
-
Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ir sviesto.
-
Sviestui tirpstant suberkite stambiai sumaltą garam masala. Sumaišykite.
-
Įpilkite pomidorų ir išpilstykite moliūgų tyrę. Gerai išmaišykite.
-
Dabar pridėkite sausų masalas – Kašmyro raudonųjų čili miltelių, ciberžolės miltelių (haldi), kmynų miltelių (jeera) ir kalendros miltelius (dhania). Gerai išmaišykite ir pakepinkite, kol šonuose pamatysite aliejų.
-
Įpilkite grietinėlės. Gerai išmaišykite.
-
Galiausiai sudėkite paneer kubelius kartu su susmulkintu kasoori methi (džiovintais ožragės lapais). Maišykite, kol plokštė gerai pasidengs. Uždenkite dangčiu ir troškinkite keletą minučių. Patikrinkite druską ir, jei reikia, įdėkite daugiau. Padažą sureguliuokite pagal savo skonį.
-
Paneer Butter Masala be svogūnų, česnakų ir riešutų paruoštas patiekti. Papuoškite smulkintais žalios kalendros lapeliais ir patiekite karštą su lachcha paranthas arba naan.
Jei jums patiko aukščiau pateiktas vaizdo įrašas, kiekvieną savaitę užsiprenumeruokite „Mads’ Cookhouse“ „YouTube“ kanalą, kad gautumėte naują paprastą receptą.
Prisekite jį vėliau
