„Mochi“ yra kramtomas japonų desertas, pagamintas iš trumpų grūdų, glotnių ryžių, kurie datuojami bent 6Th
šimtmetis. Tai tradiciškai gaminama kartu su Naujaisiais metais, tačiau taip pat įprasta tokiose šventėse kaip mergaičių diena ir pavasario vyšnių žiedų festivalis.
Tradicinis „Mochi“ gamybos būdas yra garuoti garuose supjaustytus ryžius, kol jie taps pasta (pagalvokite apie tai, kas nutinka bulvių koše, jei per ilgai juos plakate), o tada suformuokite į pyragus. Tačiau šiomis dienomis dažniau žmonės naudoja saldžius ryžių miltus („Mochiko“) kartu su vandeniu, cukrumi, kukurūzų ar bulvių krakmolu – tai yra daug lengviau ir skanu.
Kadangi „Cherry Blossom“ festivalis buvo ką tik praėjusią savaitę čia, Didžiojoje saloje Waimea mieste, maniau, kad tinkamas laikas pateikti jums šį paprastą ir skanų receptą. (Ir rožinė versija padarytų puikų Valentino dienos gydymą!)
Mochi truks 2–3 dienas ant prekystalio (po kurio laiko jis greitai suformuos). Jis gali būti šaldytas, tačiau, jei tai padarysite, praras didžiąją dalį savo šilkinės tekstūros, todėl geriau ją tiesiog valgyti!
Mochi
(Padaro vieną 10 „x 14” keptuvę arba dvi 8 „x 8” keptuvės)
Ingredientai
1 16 uncijų. dėžutė mochiko (saldžių ryžių miltai)
2 ½ puodelio baltojo cukraus
1 gali kokosų pienas (apie 13,5 uncijos).
2 puodeliai vandens
Maisto dažymas (neprivaloma)
aliejus sute
½ puodelio kukurūzų krakmolo
½ puodelio cukraus miltelių
Nurodymai
Įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių F. Sutepkite 10 „x 14” keptuvę arba dvi 8 „x 8” keptuves, tada uždenkite dugną pergamento popieriumi ir tepkite ant daugiau aliejaus. (Mochi Tikrai nori laikytis.)
(Aš turėjau tik vieną didelę keptuvę, bet norėjau dviejų skirtingų „Mochi“ spalvų, todėl iš aliuminio folijos sukūriau barjerą, kuris gerai veikė. Bet aš nepaisiau naudoti pergamento popieriaus, dėl kurio mochi nuėmė mochi po to, kai jis buvo paruoštas gana sunku. )
Sumaišykite dideliame dubenyje „Mochiko“, cukraus, kokosų pieno ir vandens, kol lygus ir neliks gabalėlių. (Tam tinka vielos šluotelė.)
Jei naudojate maistą, pridėkite jį dabar. Tešlą galite padalyti į du dubenėlius ir dažyti kiekvieną atskirai, kaip aš. Rožiniam mochi užtruko 1 lašas raudonos spalvos ir 2 lašai žalios spalvos žalios spalvos.
Supilkite tešlą į savo kepimo skardą (-as), sandariai uždenkite aliuminio folija ir kepkite maždaug 60 minučių – kol „Mochi“ yra virta iki galo ir tvirtai liečiasi.
Išimkite iš orkaitės ir leiskite „Mochi“ atvėsti. (Atkreipkite dėmesį, kiek ryškesnės spalvos tapo po kepimo.)
Kol „Mochi“ aušina, sumaišykite kukurūzų krakmolą ir cukraus pudrą. Pabarstykite dalį kukurūzų krakmolo/cukraus mišinio ant didelės pjaustymo lentos (tarsi tai darytumėte su miltais, kad minkytumėte duoną).
Kai „Mochi“ bus visiškai vėsus, dosniai pabarstykite jį kukurūzų krakmolo/cukraus mišiniu, tada naudokite mentelę, kad pašalintumėte ją iš keptuvės ant pjaustymo lentos.
Supjaustykite „Mochi“ į juosteles maždaug colio pločio ir 2 colių ilgio, dulkes su kukurūzų krakmolo/cukraus mišiniu, jei reikia, kad jis nenukrištų. (Picos pjaustytuvas tam puikiai tinka.)
Kai visi gabalai bus supjaustyti, įmeskite juos į kukurūzų krakmolo/cukraus dubenį, kad jie būtų visiškai padengti mišiniu.
Meshiagare!
🌿 🍷 🌱
Ateina balandžio 1 d
Orchid salos paslaptis Nr. 2
Sunaikinimo vandenys
Dabar galima iš anksto užsisakyti!
Pirkite nuorodą čia.

Ir dabar yra
Paperpetu!
Išlydyta mirtis
Orchid salos paslaptis Nr. 1
Pirkite nuorodą čia
„Pirmasis„ Karst “Orchido salos romanas yra dalis žmogžudystės paslapties, iš dalies ryškiai žadinantis, spalvingas Havajų eskizas ir jo istorija, geografija, tradicija, kultūra, maistas, kalba ir žmonės. Keliautojai į fotelį ir paslapties mėgėjai pasirodys linksma. “
Booklistas

Šioje pirmojoje knygoje mano visiškai naujoje „Orchid Isle Mystery“ serijoje yra pensininkas maitintojas Valerie Corbinas ir jos žmona Kristen, kurie, išvykstant į kelionę į Didžiąją Havajų salą, apsikeiskite banglenčių sporto pamokomis, skirtomis apgauti sesijas, kai žygis į aktyvų lavos srautą pasisuka pasisukus mirtinas.
Pagyrimas už išlydytą mirtį:
„Įtikinamas skaitymas, kuris nušviečia, įsitrauks ir linksmins, palikdami skaitytojus ilgesiu kitos kelionės į Orchid salą“.
-Naujasis „York Times“ bestselerių autorius Jenn McKinlay
„Puikus debiutas serijai, kuri pateks į mano privalų skaityti sąrašą!“
-„usa “šiandien bestselerių autorius Deborah Crombie
Žmogžudystės jausmas
2024 m.
Už geriausią humoristinę paslaptį!
Ši naujausia Sally Solari paslaptis
Galima įsigyti čia!

Pagyrimas už žmogžudystės jausmą:
„(Sally yra) niūri, nenugalima kompanija … Kulinariniai jaukūs gerbėjai bus danguje“.
-„Publicers Weekly“
„Malonu skaityti ir paslapčių„ Mavens “, ir„ Foodies “.“
-Kirko apžvalgos
Teisingumas tarnauja: pasaka apie šukutes,
įstatymas ir maisto gaminimas RBG
yra 2024 m Sidabro medalio nugalėtojas abiem
IBPA Benjamin Franklin apdovanojimas
Ir „Ippy“ apdovanojimas!
Pirkite nuorodą čia



Pagyrimas už Teisingumas tarnauja:
„Svarbiausias, jaudinantis atsiminimus; Karst perduoda savo pasiryžimą tarnauti„ tobulam “patiekalui RBG kartu su pakilia, šviesiai vaizduojama vienu žaviausių teisėjų Aukščiausiojo Teismo istorijoje”.
–Pratarmės apžvalgos (vaidinama apžvalga)
„(Ši) knyga yra nuo viršelio iki viršelio ir, kaip ir puikus valgis, mane pasiruošė daugiau.”
-Karen Shimizu, vykdomasis redaktorius, Maistas ir vynas
Visas „Sally Solari“ paslaptis (kaip ir kitas mano knygas) galima įsigyti per „Amazon“, „Barnes“ ir „Noble“ ir „Bookshop“.