Paslėptas akivaizdoje Insbruko akivaizdoje, Weinhaus Tyrol yra žinomas vietiniams gyventojams, tačiau vis dar skraido po daugelio turistų radare. Tai ta vieta, apie kurią svajojate suklupti, ir siūlo intymią privačių vakarienių ir vyno skonio patirtį.

Viduje yra platus vynų, baras ir retkarčiais esančios statinės, naudojamos kaip „Make-Shift“ stalai, mėgautis gėrimu ar dviem.


Šio koridoriaus pabaigoje ir keliais žingsniais žemyn yra mažas konvertuotas rūsys. Su arkinėmis lubomis, akmeninės sienos pusiau plakiruotos gipso ir silpnai apšviestoje atmosferoje, ji išskiria kaimišką žavesį ir mėgaujasi įvairiomis nuostabiomis detalėmis.


Dabar aš nesu išpažįstu vyno žinovą, bet man patinka taurė ar dvi, o štai mes buvome gydomi – tai nebuvo tik vakarienė ir keli taurės vyno, bet ir kvietimas sulėtinti , paskaninkite ir pasinerkite į Tirolio kulinarinę sielą.
Personalo narys mums pristato mūsų pirmąjį vyną – tai Schmidl Grüner Veltliner Steinfeder Ried Alte Point. „Schmidl“ vyno darykla yra tradicinis šeimos valdomas dvaras Wachau, žinomas dėl pagarbaus požiūrio į gamtą ir aukščiausios kokybės siekimą. Šeima natūraliai augina savo vynuogynus ir remiasi tvariais ūkininkavimo metodais, kad atspindėtų unikalų Wachau terroirą. Jis yra lengvas ir gaivus su žalių obuolių natomis, citrusinių vaisių vaisiais ir baltųjų pipirų užuomina.


Gausus vietinių sūrių paplitimas, tobulai išgydytos mėsos ir duonos krepšelis yra atvežtas, kad galėtume mėgautis savo vynais, išdėstytais su kaimiška elegancija, kuri kalbėjo apie tradicijas, o ne į meistriškumą, tačiau vis dėlto buvo skanus.


Kitas yra Müller Thurgau (kryžius tarp Rieslingo ir Madeleine Royale) iš Weinhof Tangl, vienos iš tik 13 oficialių vyno daryklų Tirolyje. Tai vaisinis ir aromatinis su riešuto, kriaušių ir šviežių žolelių aromatais. Tirolio klimatas labai skiriasi nuo jo pietinės kaimyno. Nepaisant to, kad turi tiek pat saulės valandų, kiek daugelis Pietų Tirolio miestų, regione patiria daugiau šalčio naktų, o tai daro didelę įtaką vynuogių nokinimui ir vyno struktūrai. Weinhofą Tanglą aistringai valdė šeima ištisas kartas, o jų dėmesys sutelkiamas į harmoningą tradicijų ir inovacijų derinį.


Trečiasis mūsų vakaro baltas vynas yra dar vienas iš „Schmidl“ vyno daryklos – „Schmidl Riesling Smaragd Küss Den Pfennig“. Galingas ir sudėtingas, jame yra prinokusių persikų aromatai, abrikosai ir puikus mineralumas. „Schmidl“ vyno darykla garsėja savo puikiais „Rieslings“, atspindinčiomis unikalų Wachau terroirą. Pavadinimas „Küss den Pfennig“ („Kiss the Penny“) nurodo šimtmečių tradiciją ir didelę vertę, kurią šeima pateikia kiekvienoje vyno gamybos detalėje.


Šiuo metu sūrio lėkštė, puošta vynuogėmis, figomis ir wlanuts, siūlo sveikintiną pusiausvyrą, padedančią papildyti vyną ir absorbuoti dalį alkoholio. „Tyrol“ garsėja savo išskirtiniais pieno produktais, ypač sūriais, tokiais kaip „Tiroler Bergkäse“. Aukštesnę kokybę daugiausia lemia tai, kad karvės ganosi ant nesugadintų kalnų ganyklų, kurios pagerina pieno skonį.


Kitas mūsų vynas kilęs iš vienintelės vyno daryklos, esančios Europos sostinėje – „EdelMose“ vyno darykloje Vienoje, kurios istorija yra daugiau nei 600 metų. Nuo viduramžių vyno gamyba buvo vykdoma su dideliu atsidavimu, o istoriniai vynuogynai yra ant Vienos miško papėdės. Unikali vieta gyvybingo miesto širdyje sukuria neabejotiną terroirą ir „Edelmose“ tampa tikra institucija Vienos vyno gamyboje. „EdelMoser Rosé de Vienne“ yra pagaminta iš „Zweigelt“ ir „Pinot Noir“ vynuogių – tai švieži ir vaisiniai su raudonų uogų aromatais, vyšnia ir gėlių natų užuomina.


Ir tada jis yra mūsų pirmojo raudonojo vakaro su Ernst Zweigelt Deutschkreuz („Zweigelt“ yra Austrijos kryžius tarp Blaufränkisch ir Šv. Laurento, žinomo dėl savo vaisių varomų ir aštrių raudonų vynų su minkštais taninais). „Ernst“ vyno darykla yra Deutschkreuz mieste, Blaufränkischo šalies širdyje, Burgenlande, ir yra žinoma dėl savo charakteringų raudonų vynų. Ernsto šeima daugiausia dėmesio skiria natūraliam auginimui, tvariai vyno gamybai ir autentiškiems vynams, kurie puikiai atspindi regiono terroirą. Sewinkel regionui būdingos unikalios geologinės ir klimato sąlygos, kurios turi didelę reikšmę vynuogininkystei. Sezoninis druskos druskos ežerų džiovinimas sukuria specifines dirvožemio sąlygas, kurios vynams pateikia mineralinę ir sūrų pastabą. Tai drąsus ir aštrus su tamsiomis vyšnių natomis, uogomis ir subtiliu vanilės prisilietimu.


Atrodo, kad mūsų laukia dar vienas vynas, tačiau iki šiol mes užpildėme. Kiekvienas vynas buvo išskirtinis, tačiau tai, kas padarė patirtį tikrai ypatingą, buvo išskirtinumo atmosfera ir jausmas, ir, žinoma, gera kompanija. Visiems, lankantiems „Insbruck“, „Weinhaus Tyrol“ yra absoliutus būtinas apsilankymas.


Atskleidimas: Mūsų kelionę rėmė „Insbruck“ turizmas.
Ar jums patiko šis straipsnis?
Gaukite panašų turinį tiesiogiai į jūsų gautuosius.
Įgalinkite „JavaScript“ savo naršyklėje, kad pateiktumėte formą