Karštas šokoladas šimtmečius buvo guodžiantis gėrimas, mėgstamas dėl šilumos, kreminės tekstūros ir gebėjimo bet kurią žiemos dieną paversti kažkuo ypatinga. Bet ką daryti, jei pridėtumėte riešutinį, aksominį posūkį? Įpilkite žemės riešutų sviesto karšto šokolado – skanėsto, kuris atrodo toks pat malonus, kaip atrodo. Sodri kakava ir kreminis žemės riešutų sviestas sukuria tobulą skonio derinį.

skaidrus puodelis žemės riešutų sviesto karšto šokolado, užpiltas plakta grietinėle ir šokolado drožlėmis

Žemės riešutų sviesto ir šokolado derinyje yra kažkas stebuklingo. Kreminis, riešutinis žemės riešutų sviesto skonis papildo sodrų, dekadentišką šokolado skonį tokiu būdu, kuris yra tiesiog nenugalimas. Nesvarbu, ar tai būtų saldainių batonėlyje, sausainyje, ar dabar, jaukiame puodelyje karšto šokolado, šis duetas niekada nepalieka skaniai pasitenkinimo. Tai mano vyro mėgstamiausias šokolado derinys.

Du puodeliai žemės riešutų sviesto karšto šokoladoDu puodeliai žemės riešutų sviesto karšto šokolado

Toliau paaiškinsiu tikrai paprastą receptą, pasidalinsiu smagiomis užpilimo idėjomis, jei norite, kad tai būtų šventiška, ir netgi pasidalinsiu karšto šokolado istorija, nes, patikėkite ar ne, šis mėgstamas gėrimas turi. gyvuoja tūkstančius metų!

Toliau slinkite, kad gautumėte papildomų pasiūlymų ir variantų, kaip gaminti karštą šokoladą iš žemės riešutų sviesto. Arba paspauskite mygtuką „Pereiti prie recepto“, jei esate pasiruošę pradėti.

Karšto šokolado kilmė

Karšto šokolado istorija prasideda daugiau nei prieš 3000 metų Mesoamerikoje. Senovės majai pirmieji pradėjo vartoti kakavą, ruošdami gėrimą iš maltų kakavos pupelių, vandens ir prieskonių, tokių kaip čili ir vanilė. Ši ankstyvoji „šokolado“ versija toli gražu nebuvo saldus skanėstas, kurį žinome šiandien – jis buvo kartaus, putojantis ir mėgstamas kaip šventas gėrimas.

Iki XVI amžiaus ispanai sugrąžino kakavą į Europą, kur buvo pridėta cukraus ir pieno, paverčiant jį sodriu, kreminiu malonumu. Per šimtmečius karštas šokoladas vystėsi įvairiose kultūrose ir galiausiai tapo jaukiu, maloniu gėrimu, kurį gurkšnojame šaltomis ar snieguotomis dienomis.

Paprasti malonumai, paprastas receptas

Žemės riešutų sviesto karšto šokolado grožis slypi jo paprastume. Turėdami tik keletą pagrindinių ingredientų, galite greitai paruošti šį puikų skanėstą. Ir tai taip pat priklauso nuo to, ar norite, kad jūsų žemės riešutų sviesto karštas šokoladas būtų lengvas skanėstas, ar dekadentiškas desertas. Žemiau pateikiame sudedamųjų dalių sąrašą, kad galėtumėte tai padaryti patys. Viskas, ko jums reikia, yra kakavos, kreminio žemės riešutų sviesto, pieno ir jūsų pasirinktų priedų – pagalvokite apie plaktą grietinėlę, šokolado sirupą ar net pabarstymą susmulkintų žemės riešutų, kad būtų dar traškesnis. Štai sąrašas, ką naudojame gamindami karštą šokoladą iš žemės riešutų sviesto:

Žemės riešutų sviesto karšto šokolado pagrindo ingredientai

Žemės riešutų sviestas yra nuolatinis maistas mūsų namuose ir net keliaujant. Paprastai rankiniame krepšyje turiu kelis atskirus žemės riešutų sviesto pakelius sveikiems užkandžiams kelyje, kuriuos paprastai derinu su obuoliu ar krekeriais.

Aš pasirinkau PB2 (žemės riešutų sviesto miltelius), nes jis yra šiek tiek palankesnis oro linijų saugumui nei „gelio pavidalo“ riešutų sviestas. Vieną dieną sumaišius jį su trupučiu vandens, man kilo mintis: „Įdomu, ar galiu tai sumaišyti su kakava karštam šokoladui? Atsakymas yra, taip! Tai skanus žemės riešutų sviesto karštas šokoladas! Žemiau pateiktą karšto šokolado receptą iš žemės riešutų sviesto lengva paruošti ir jį galima pritaikyti be pieno produktų, tokių kaip migdolų ar kokosų pienas.

  • Cukrus
  • Žemės riešutų sviesto milteliai
  • Nesaldinti kakavos milteliai
  • Pienas

RECEPTŲ GALIMYBĖS

Cukrų ir kakavos miltelius galite iškeisti į mėgstamą karšto šokolado mišinį. Tai puikus būdas padaryti jį be cukraus, jei galite naudoti karštą kakavos mišinį be cukraus ir šviežiai sumaltą žemės riešutų sviestą.

Padarykite jį be pieno, naudodami kreminį augalinį pieną, pavyzdžiui, avižų pieną, migdolų pieną, anakardžių pieną arba kokosų pieną.

PRIEDAI

Štai kur galite būti kūrybingi. Žinoma, žemės riešutų sviesto karštas šokoladas yra puikus ir vienas. Tačiau šie priedai perkelia jį į kitą lygį. Paruoškite didelę žemės riešutų sviesto karšto šokolado partiją ir sudėkite priedus kaip karštą kakavos batonėlį, kad jūsų šeima ar svečiai galėtų pridėti mėgstamų garnyrų.

  • plakta grietinėle
  • šokolado drožlių
  • grūstų žemės riešutų
  • šokoladiniai žemės riešutų sviesto saldainiai
  • mini šokolado traškučiai
  • šlakelis šviežiai malto žemės riešutų sviesto

Kaip pasigaminti karštą šokoladą iš žemės riešutų sviesto

Pradėkite rinkdami ingredientus, kurių jums reikės: kakavos miltelių, žemės riešutų sviesto miltelių, cukraus ir pasirinkto pieno.

Šildykite pieną

Puode ant vidutinės ugnies pašildykite pieną. Būtinai neleiskite užvirti – norisi, kad būtų karšta, bet nenuplikytų.

Sudėkite sausus ingredientus

Į padažą su šiltu pienu suberkite kokoso miltelius, žemės riešutų sviestą ir cukrų ir išplakite.

Sumaišykite

Vis maišykite, kol viskas ištirps ir gėrimas taps vientisas ir kreminis.

Paragaukite ir reguliuokite

Nori saldesnio? Įdėkite arbatinį šaukštelį cukraus. Norite daugiau žemės riešutų sviesto skonio? Įmaišykite kitą šaukštą žemės riešutų sviesto miltelių.

Supilkite ir papuoškite

Supilkite karštą šokoladą į puodelius ir leiskite fantazijai įsibėgėti su priedais! Ant viršaus užtepa šlakelis plaktos grietinėlės, šlakelis šviežio žemės riešutų sviesto arba šlakelis nedidelių žemės riešutų sviesto puodelių.

žemės riešutų sviesto karštas šokoladas skaidraus stiklo puodelyježemės riešutų sviesto karštas šokoladas skaidraus stiklo puodelyje

Sodrų, šiek tiek kartoką kakavos skonį subalansuoja riešutinės, sūrios natos žemės riešutų svieste. Suteikite kreminės tekstūros ir tik reikiamo saldumo, ir gausite gėrimą, kuris su kiekvienu gurkšniu jaučiasi prabangiai.

Nesvarbu, ar jums labiau patinka kalnas plaktos grietinėlės, ar šlakelis šokoladinio sirupo, pasigaminkite jį patys!

Žemės riešutų sviesto karštas šokoladasŽemės riešutų sviesto karštas šokoladas

Žemės riešutų sviesto karštas šokoladas

Išeiga:
2

Paruošimo laikas:
5 minutes

Virimo laikas:
2 minutes

Visas laikas:
7 minutes

Dekadentiškas skanėstas šukuojant riešutinį žemės riešutų sviestą su kakava!

Ingredientai

  • 4 šaukštai cukraus

  • 4 šaukštai žemės riešutų sviesto miltelių

  • 2 šaukštai nesaldintų kakavos miltelių

  • 2 puodeliai pieno (arba pakeiskite migdolų, anakardžių arba kokosų pienu)

Instrukcijos

    Pradėkite kaitindami pieną puode ant vidutinės ugnies. Būtinai neleiskite užvirti – norisi, kad būtų karšta, bet neplikytų.

    Kai pienas bus karštas, supilkite kakavą ir cukrų (arba karšto šokolado mišinį), kol jis visiškai ištirps.

    Tada į mišinį įpilkite šaukštą žemės riešutų sviesto miltelių. Naudokite šluotelę, kad gerai išmaišytumėte. (Jei naudojate įprastą žemės riešutų sviestą, maišykite, kol žemės riešutų sviestas išsilydys ir įtrauks į karštą šokoladą.)

    Supilkite žemės riešutų sviesto karštą šokoladą į puodelį ir užpilkite mėgstamais priedais.

Pastabos

Sukeitimai: Cukrų ir kakavos miltelius galite iškeisti į mėgstamą karšto šokolado mišinį. Tai puikus būdas padaryti jį be cukraus, jei galite naudoti karštą kakavos mišinį be cukraus ir šviežiai sumaltą žemės riešutų sviestą.

Be pieno: Padarykite jį be pieno, naudodami kreminį augalinį pieną, pavyzdžiui, avižų pieną, migdolų pieną, anakardžių pieną arba kokosų pieną.

Neprivalomi priedai: Plakta grietinėlė, šokolado drožlės, grūsti žemės riešutai, maži šokolado drožlės, mini žemės riešutų sviesto puodeliai, šlakelis šviežiai malto žemės riešutų sviesto.

Informacija apie mitybą:

Išeiga: 2

Porcijos dydis: 1

Kiekis vienai porcijai:

Kalorijos: 303Bendras riebalų kiekis: 7gSotieji riebalai: 3gTransriebalai: 0 gNesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 20 mgNatris: 218 mgAngliavandeniai: 45gPluoštas: 2gCukrus: 27gBaltymai: 16g

Informacija apie mitybą pateikė tik sąmatą.

Ar gaminote šį receptą?

Sekite mus Pinterest, kad gautumėte daugiau receptų!

Tai nėra remiamas įrašas. Viena iš mano bėgimo grupės merginų supažindino mane su PB2 ir man tai patinka!





Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -