Jei kada nors būtų koks kokteilis, puikiai tinkantis žiemos apšilimui, tai būtų aštrus prieskonių cinamono romo gėrimas, Ekvadore ir Kolumbijoje žinomas kaip canelazo. Jis ne tik švelniai saldus ir skaniai pagardintas šventiniais prieskoniais, bet esu tikras, kad tai išmuš ir peršalimą. Bent jau taip tikriausiai pasakytų mano močiutė. Pagamintas iš cinamono, cukraus ir citrusinių vaisių, šis aštriai pagardintas cinamono romo kokteilis greitai pakeis jūsų mėgstamą karštą žaisliuką prie židinio.

aštrus prieskoniais pagardintas cinamono romas skaidriame puodelyje

Kai temperatūra nukrenta ir jaukios naktys prie laužo reikalauja kažko ypatingo, niekas taip nesušildo. Nors šis receptas yra įkvėptas tradicinio Ekvadoro Canelazo, jis įgauna savo posūkį su apelsino pliūpsniu ir gvazdikėlių ar žvaigždanyžių užuominomis papuošimui. Pasiruošę maišyti šį gėrimą? Paspauskite mygtuką Peršokti į receptą. Arba slinkite toliau, kad sužinotumėte šiek tiek apie Canelazo istoriją, jo vaidmenį Ekvadoro kultūroje ir kaip galite pasigaminti šį skanų aštriai pagardintą cinamono romą namuose.

Canelazo istorija

„Canelazo“ yra mėgstamas karštas gėrimas Ekvadore, ypač mėgstamas Andų aukštumose, kur dėl vėsesnės temperatūros šildantis gėrimas yra laukiamas malonumas. Pirmą kartą apie tai perskaičiau tyrinėdama kokteilius visame pasaulyje, kad sukurčiau kelionių įkvėptą Naujųjų metų išvakarių meniu. Paprastai jis gaminamas iš cukranendrių pagaminto alkoholio, vadinamo aguardiente, kuris pažodžiui verčiamas kaip „vandens ugnis“. Kadangi noriu šiek tiek sušilti ir nepavirsti ugnimi kvėpuojančiu drakonu, o aguardiente čia, Jungtinėse Valstijose, nėra lengvai prieinama, įkvėpimo pasisėmiau iš jo cukranendrių šaltinio ir vietoj jo panaudojau romą.

Cinamono šiluma kartu su švelniu cukraus ir citrusinių vaisių saldumu sukuria gėrimą, kuris yra ir raminantis, ir gaivinantis – puikiai tiks šalto oro susibūrimams, šventiniams vakarėliams ar ramiai nakčiai namuose.

Atlikęs tolesnius tyrimus, sužinojau, kad jis tikrai populiarus Anduose ir paprastai patiekiamas per šventes. Kadangi Ekvadoras yra mūsų sąraše, mes įtraukėme jį į savo kalėdinių kokteilių meniu namuose kaip tostą į kelionių nuotykius naujaisiais metais.

Kaip pasigaminti aštrų cinamono romą su prieskoniais

Pagaminti šį aštriai pagardintą cinamono romą tikrai paprasta. Surinkite reikalingus ingredientus: vandenį, rudąjį cukrų, romą, apelsiną ir cinamono lazdeles.

ingredientai karštam cinamono romui gamintiingredientai karštam cinamono romui gaminti

Pirmiausia pradėkite ruošdami tamsų paprastą sirupą su turbinado cukrumi arba šviesiai ruduoju cukrumi. (Taip pat galite įdėti cinamono lazdeles su cukrumi, kad troškintumėte ir gautumėte ypač aštrų skonį).

rudojo cukraus vandenyjerudojo cukraus vandenyje

Mišinį kaitinkite ant silpnos ugnies ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol cukrus visiškai ištirps. Jei naudojate visas cinamono lazdeles, leiskite mišiniui virti apie 10–15 minučių, kad cinamonas visiškai įsigertų į vandenį.

Nukelkite puodą nuo ugnies ir įmaišykite šviežiai spaustas apelsinų sultis. Tai suteikia ryškios, citrusinės natos, subalansuojančios saldumą ir prieskonį.

du skaidrūs puodeliai su aštriais prieskoniais pagardintu cinamono romudu skaidrūs puodeliai su aštriais prieskoniais pagardintu cinamono romu

Supilkite romą ir švelniai išmaišykite, kad susimaišytų. Romas suteiks gėrimui šilumos ir gylio, neužgoždamas kitų skonių. Į puodelius supilkite aštrų prieskonių cinamono romą. Kiekvieną gėrimą papuoškite cinamono lazdele ir, jei pageidaujate, žvaigždiniu anyžiu arba pora gvazdikėlių, kad gautumėte papildomą prieskonių ir vizualinės nuojautos sluoksnį.

Į puodelius supilkite aštrų prieskonių cinamono romą. Kiekvieną gėrimą papuoškite cinamono lazdele ir, jei pageidaujate, žvaigždiniu anyžiu arba pora gvazdikėlių, kad gautumėte papildomą prieskonių ir vizualinės nuojautos sluoksnį.

Žvelgiant į puodelį aštraus cinamono romo iš viršaus į apačiąŽvelgiant į puodelį aštraus cinamono romo iš viršaus į apačią
aštrus prieskoniais pagardintas cinamono romas skaidriame puodelyjeaštrus prieskoniais pagardintas cinamono romas skaidriame puodelyje

Canelazo – aštriai pagardintas cinamono romas

Išeiga:
2

Paruošimo laikas:
5 minutes

Virimo laikas:
15 minučių

Visas laikas:
20 minučių

Cinamono ir romo šiluma kartu su švelniu cukraus ir citrusinių vaisių saldumu sukuria gėrimą, kuris yra ir raminantis, ir gaivinantis – puikiai tinka šaltam orui!

Ingredientai

  • 2 puodeliai vandens

  • 1 puodelis turbinado arba šviesiai rudojo cukraus

  • 4 uncijos romo

  • 1 nedidelis apelsinas, išspaustas sultis

  • 8 cinamono lazdelės

  • žvaigždžių anyžius arba gvazdikėliai kaip garnyras, jei norite

Instrukcijos

  1. Vidutiniame puode ant mažos arba vidutinės ugnies įkaitinkite 1 puodelį vandens ir 1 puodelį cukraus. Maišykite, kol cukrus visiškai ištirps, sudarydami tamsų paprastą sirupą.
  2. Į paprastą sirupą įpilkite likusį 1 puodelį vandens, romą, apelsinų sultis ir cinamono lazdeles. Maišykite, kol įkais, nepamirškite, kad užvirkite, nes išvirs alkoholis.
  3. Paskirstykite aštrų prieskonių cinamono romą keturiuose stikliniuose puodeliuose, taip pat pridėkite cinamono lazdeles kaip garnyrą.

Ar gaminote šį receptą?

Sekite mus Pinterest, kad gautumėte daugiau receptų!

Daugiau gėrimų receptų, kurie jums patiks





Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -