Šis Velso meduolių kepalo receptas yra senas. Aš jį pasiėmiau per savo kulinarinę kelionę po Velsą ir, kaip matote iš nuotraukos, jis kilęs iš senos senovinės knygos. Tarp jos puslapių – mėgstami receptai su keliomis virtuvės dėmėmis. Toks kulinarinis lobis, kurį močiutė pasidėjo knygų lentynoje.

virš galvos pažiūrėkite į meduolių kepalą su apelsinų glaistu ir cukruotu imbieru

Nėra nuorodos į tai, kuriais metais ši knyga buvo išleista, tačiau recepto viršuje yra nedidelis užrašas, kuriame sakoma, kad tai buvo originalūs meduoliai, parduodami senose Velso mugėse. Šventinio sezono dvasia nekantravau išbandyti!

Velso meduolių receptas senovinėje kulinarijos knygojeVelso meduolių receptas senovinėje kulinarijos knygoje

Išmatavimų vertimas

Dabar, prisipažinsiu, man prireikė poros bandymų. Čia, Jungtinėse Amerikos Valstijose, mes nematuojame dalykų pagal „žiaunas“, todėl turėjau šiek tiek paieškoti „googl“, kad rasčiau mūsų atitikmenį demeraros cukrui (tai rudasis cukrus) ir juodajam melasai. Mes taip pat neturime orkaitės valdiklio, Mark 3. Taigi tai buvo įdomus eksperimentas.

Seno meduolių recepto išbandymas

Laimei, dauguma matavimų buvo pagal svorį / uncijas, todėl turėjau tik vieną, kuri buvo šiek tiek sudėtinga – žiauną. Pasak Vikipedijos, „Žiauna arba arbatos puodelis yra tūrio matavimo vienetas, lygus ketvirtadaliui puslitros. Jis nebėra įprastas, išskyrus alkoholinių gėrimų kiekius. Taip pat radau keletą nuorodų, kuriose teigiama, kad tai prilygsta pusei puodelio arba penkioms skysčio uncijoms. Taigi, aš pradėjau nuo šio matavimo, bet jis buvo šiek tiek per drėgnas. Tada sumažinau pieno ir melasos kiekį.

pjaustytas meduolių kepalas su cukruotu imbierupjaustytas meduolių kepalas su cukruotu imbieru

Dabar dar kai ką pastebėsite apie originalų Velso meduolių receptą, pavaizduotą paveikslėlyje – nėra nei kiaušinių, nei imbiero. Joks imbieras meduolyje neatrodė keistas. Recepte buvo paminėta cukruota žievelė, ir aš maniau, kad tai buvo cukruotas imbieras. Į receptą įdėjau šiek tiek malto imbiero, kad suteiktų daugiau imbiero skonio, ir padariau glajų, ant viršaus užbarsčiau cukruoto imbiero, kad būtų panašesnis į šventinį desertą.

Nereikia nė sakyti, kad ši senovinė kulinarijos knyga pareikalavo daugybės šiuolaikinių bandymų, įskaitant receptų testavimą, kurį atliko mano draugė Natalie iš Kollee Media. Rezultatai buvo to verti! Tai purus, kvapnus meduolių kepalas, kuris su kiekvienu kąsniu skonis kaip šventės.

Imbierinių meduolių istorija ir Velso šaknys

Meduolių ištakos siekia viduramžių Europą, kur jie buvo gaminami ir kaip delikatesas, ir kaip meno rūšis. Ankstyvieji meduolių receptai, pagardinti imbieru, cinamonu ir gvazdikėliais, dažnai buvo formuojami į sudėtingą dizainą ir naudojami švenčiant šventes, festivalius ir net politinius įvykius. Laikui bėgant kiekvienas regionas sukūrė savo unikalų šios prieskoninės duonos požiūrį.

Velsas, turintis turtingą kulinarinį paveldą, imbierinius meduolius priėmė kaip saldų skanėstą šventinėmis progomis. Imbiero šiluma puikiai dera su šaltomis, drėgnomis Velso kaimo žiemomis. Be to, melasa – pagrindinė meduolių sudedamoji dalis – buvo plačiai prieinama dėl Didžiosios Britanijos prekybos kelių XVII ir XVIII amžiuje. Tradiciniai Velso meduoliai dažnai buvo tankesnės, kaimiškesnės tekstūros, lyginant su kolegomis, todėl tai yra patvarus ir patogus maistas kartoms.

Kaip pasigaminti meduolio kepalą

Šis meduolių kepalas įkvėptas mano atrasto vintažinio recepto. Išlikdamas ištikimas velsietiškoms šaknims, šiek tiek jį pritaikiau, kad užtikrinčiau puikius rezultatus modernioje virtuvėje. Pridedant cukruoto imbiero ir šiek tiek apelsinų glazūros, jis suteikia šventinį posūkį, todėl jis yra puikus šventinių susibūrimų akcentas.

Ingredientai:

Pirmiausia surinkite ingredientus, kurių jums reikės:

  • universalūs miltai
  • malto imbiero
  • kepimo soda
  • druskos
  • nesūdyto sviesto
  • šviesiai rudojo cukraus
  • melasa
  • kiaušiniai
  • nenugriebto pieno
  • susmulkinto cukruoto imbiero
  • cukraus pudros
  • apelsinų sultys
Velso meduolių kepalo ingredientaiVelso meduolių kepalo ingredientai

Kaip pasigaminti Velso meduolių kepalą

Įkaitinkite orkaitę iki 350 F. Riebalais ir miltais pabarstykite 9 × 5 kepimo skardą ir atidėkite į šalį. Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, imbierą, soda ir druską; atidėti į šalį.

Atskirame dubenyje suplakite sviestą ir rudąjį cukrų iki vientisos masės.

Sudėkite melasą ir gerai išmaišykite. Toliau įmuškite kiaušinius.

Į sviesto mišinį įpilkite miltų mišinio, kol jis visiškai susimaišys.

Įpilkite pieno ir išmaišykite iki vientisos masės.

Sulenkite per pusę cukruoto imbiero, tada perkelkite tešlą į paruoštą kepimo skardą.

Kepkite įkaitintoje orkaitėje 45-55 minutes arba tol, kol į centrą įsmeigtas dantų krapštukas išeis švarus.

Leiskite 10 minučių atvėsti keptuvėje, prieš iškeldami ant grotelių, kad visiškai atvėstų.

meduolio kepalo vėsinimas ant groteliųmeduolio kepalo vėsinimas ant grotelių

Suplakite cukraus pudrą ir apelsinų sultis iki vientisos ir norimos konsistencijos.

meduolių kepalas su glaistu ir cukruotu imbierumeduolių kepalas su glaistu ir cukruotu imbieru

Supilkite ant visiškai atvėsusio pyrago, o tada uždėkite likusius cukruotų imbiero gabalėlius.

Serviravimas ir laikymas

Šį velsietišką meduolių kepalą geriausia skanauti su arbatos ar kavos puodeliu. Jo skonis laikui bėgant gilėja, todėl kitą dieną jis tampa dar geresnis. Kepalą laikykite sandariame inde kambario temperatūroje iki trijų dienų arba šaldytuve iki savaitės.

baigtas imbierinės duonos kepalas su cukruotu imbierubaigtas imbierinės duonos kepalas su cukruotu imbieru

Šventinė tradicija

Tikimės, kad šio meduolio kepalas taps šventine tradicija jūsų namuose! Kiekviena riekelė jaučiasi kaip šiltas apkabinimas (valų cwtch!), primenantis jaukius Velso arbatos kambarius ir kulinarinę istoriją. Jei ieškote unikalaus, tačiau nesenstančio šventinio kepinio priedo, šį receptą būtina išbandyti.

Velso meduolių receptasVelso meduolių receptas

Velso meduolių receptas

Išeiga:
8

Paruošimo laikas:
10 minučių

Virimo laikas:
55 minutes

Visas laikas:
1 valanda 5 minutes

Skanus meduolių kepalas, įkvėptas senovinės kulinarijos knygos iš Velso.

Ingredientai

  • 2 puodeliai universalių miltų (250 gramų)

  • 1 arbatinis šaukštelis malto imbiero

  • 1 arbatinis šaukštelis soda

  • ½ arbatinio šaukštelio druskos

  • ½ puodelio nesūdyto sviesto, suminkštinto iki kambario temperatūros (115 gramų)

  • ¼ puodelio šviesiai rudojo cukraus (50 gramų)

  • ½ puodelio melasos

  • 2 dideli kiaušiniai

  • ¾ puodelio nenugriebto pieno

  • ½ puodelio susmulkinto cukruoto imbiero (padalinta)

  • 1 puodelis cukraus pudros

  • 2-3 arbatiniai šaukšteliai apelsinų sulčių

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 350 F. Riebalais ir miltais ištepkite 9×5 kepimo skardą ir atidėkite į šalį.
  2. Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, imbierą, soda ir druską; atidėti į šalį.
  3. Atskirame dubenyje suplakite sviestą ir rudąjį cukrų iki vientisos masės. Sudėkite melasą ir gerai išmaišykite. Toliau įmuškite kiaušinius.
  4. Į sviesto mišinį įpilkite miltų mišinio, kol jis visiškai susimaišys. Įpilkite pieno ir išmaišykite iki vientisos masės.
  5. Sulenkite per pusę cukruoto imbiero, tada perkelkite tešlą į paruoštą kepimo skardą.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 45-55 minutes arba tol, kol į centrą įsmeigtas dantų krapštukas išeis švarus.
  7. Leiskite 10 minučių atvėsti keptuvėje, prieš iškeldami ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
  8. Suplakite cukraus pudrą ir apelsinų sultis iki vientisos ir norimos konsistencijos. Supilkite ant visiškai atvėsusio pyrago, o tada uždėkite likusius cukruotų imbiero gabalėlius.

Pastabos

  • Elektriniai plaktuvai arba stovas maišytuvas geriausiai veikia, kad įsitikintumėte, jog ingredientai yra visiškai sumaišyti.
  • Mišinys po kiaušinių gali atrodyti šiek tiek sutraukęs, bet sumaišius miltus, jis susimaišys.
  • Duonos tekstūra saldžiai drėgna ir elastinga, panaši į bananų duonos tekstūrą, bet lengvesnė.
  • Duonos skonis subtiliai aštrus, ne per saldus. Imbiero gabalėliai duonai suteikia tikro aštrumo. Norėdami padidinti duonos prieskonį, galite pridėti iki vieno arbatinio šaukštelio imbiero.
  • Kepimo skardą būtinai gerai ištepkite riebalais ir miltais, kad pyragas išliktų optimaliai.

Informacija apie mitybą:

Išeiga: 8

Porcijos dydis: 1

Kiekis vienai porcijai:

Kalorijos: 423Bendras riebalų kiekis: 14gSotieji riebalai: 8gTransriebalai: 0 gNesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 79 mgNatris: 329 mgAngliavandeniai: 70gPluoštas: 1gCukrus: 45gBaltymai: 6g

Pateikta informacija apie mitybą yra tik apytikslė.

Ar gaminote šį receptą?

Sekite mus Pinterest, kad gautumėte daugiau receptų!

Daugiau šventinių receptų, manome, kad jums patiks

Norite išsaugoti šį receptą? Prisekite! 🙂

Velso meduolių receptasVelso meduolių receptas
Velso meduolių receptas – TheTravelBite.comVelso meduolių receptas – TheTravelBite.com





Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -