Nors Cru Beaujolais jau kelerius metus išgyvena savo akimirką saulėje, jos jaunesnis, lengvesnio kūno „naujojo“ pusbrolis grįžta į savo.

Kaip prasidėjo Beaujolais Nouveau diena

Beaujolais Nouveau tradicija siekia 1800 m. Vyndariai išpilstydavo ką tik fermentuotą vyną, pagamintą iš vynuogių, surinktų vos prieš kelis mėnesius, o vyno gamybos terminas buvo neįprastai trumpas.

Šia proga reikėjo surengti didžiulę šventę tarp Božolė vigneronų, taip pat netoliese esančio Liono barų savininkų ir restoranų, kurie pirks šiuos vynus iš statinių.

Oficiali Beaujolais Nouveau vynų išleidimo data pasikeitė XX amžiuje. Sukūrus Beaujolais AOC 1937 m., vynai iš regiono (įskaitant Nouveau stiliaus butelius) galėjo būti išleisti tik po tų pačių metų gruodžio 15 d.

Tačiau 1951 m. taisyklės pasikeitė, o oficiali išleidimo data tapo lapkričio 15 d.

1985 m. INAO (Institut National des Appellations d’Origine) trečiąjį lapkričio ketvirtadienį paskelbė oficialia Beaujolais Nouveau vynų išleidimo data.

Kadangi susidomėjimas šiais vynais išaugo užsienyje, vyndariai pradėjo juos leisti dar anksčiau, kad buteliai tarptautinėse lentynose būtų paruošti oficialiai išleidimo datai.

Koks yra Beaujolais Nouveau vynų skonis?

Dėl nepakankamo brandinimo Beaujolais Nouveau vynai yra lengvo kūno ir vaisių varomas, pasižymintis žemu lygiu taninas ir ryškios rūgšties.

Beaujolais Nouveau kritikai vynus apibūdina kaip plonus arba nesudėtingus, tačiau nouveau stilius nėra skirtas ilgalaikiam brandinimui. Atvirkščiai, šiuos vynus geriausia mėgautis jaunatviškais, šiek tiek atšaldytais ir kartu su derliaus įkvėptu maistu.

Beaujolais vynai visada gaminami iš mažas ir, kaip ir daugelis šio regiono vynų, nouveau vynai gaminami naudojant anglies maceravimas.

Gauti vynai turi rausvų ir violetinių atspalvių, yra švieži ir dažnai pasižymi rūgščių vyšnių, braškių ir bananų skoniu. Jie dažnai vartojami šiek tiek atšaldyti.

Pasauliniu mastu šūkis Beaujolais Nouveau atvyko! (Atkeliavo naujas Božolė!) buvo priimtas visame pasaulyje.

Dėl ankstyvos išleidimo datos ir šviežio, tinkančio maistui, Beaujolais Nouveau tapo sinonimu Padėkos diena maitinimas Jungtinėse Amerikos Valstijose. Prancūzijoje šventės vyksta Božolė regione ir visoje likusioje šalies dalyje.

Nepaisant populiarumo kritimo ir sugadintos reputacijos 2000-ųjų pradžioje, dėl rinkoje pasirodančio prastesnės kokybės vynų gausos, Beaujolais Nouveau atgimsta.

Beaujolais Nouveau sėkmė paskatino kitus vyno regionus visame pasaulyje taikyti naujojo stiliaus metodą, išleidžiant jaunus vynus praėjus vos kelioms savaitėms po derliaus nuėmimo ir fermentacijos.

Kur gerti Beaujolais Nouveau

Tiems, kurie šiemet nori dalyvauti vakarėlyje ir paragauti sultingos naujovės gaivos, sudarėme Londono vyno barų ir restoranų, kuriuose galite pasisotinti, sąrašą.

Londono dėmės

karuselė, Šarlotės Šv

Vyno klubas „Crystal Palace“.Crystal Palace

Davy’s Plantation Place

D Vynuogių rūsys, Clapham North

Galvinas, Spitalfields

Gordono vyno barasCharing Cross

brangakmenis, Wanstead parkas

Burna, Brodvėjaus turgus

„Supernatural Wine Company“, Nealo kiemas

Sūrio fabrikasMerilebonas

Vynuogių poniaKovent Gardenas

Beaujolais, Lesterio aikštė

GarrikasKovent Gardenas

Little Cellars x Veraison, Kambervelas

Londono Shell CoPadingtonas

Maison François, Kunigaikščio Šv

Marceline, Canary Wharf

Kilnusis puvinysLambs Conduit gatvė

Šešta, Hackney

Bakstelėkite ir butelisSąjungos gatvė

Gydymo priemonė, Klivlando Šv

Tiekimo lentelė, Crystal Palace / Peckham

Top Cuvée, Highbury

iš Vindino, „Acton Central“.

Šis straipsnis iš pradžių buvo paskelbtas 2021 m. lapkričio mėn


Susijęs turinys:

Nuostabusis Morgonas: šios žvaigždės Beaujolais cru vadovas

Britai atsisako Merlot ir pasirenka Beaujolais

Beaujolais kylantis: vis reikšmingesnis vyno regionas



Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -