Nors Cru Beaujolais jau kelerius metus išgyvena savo akimirką saulėje, jos jaunesnis, lengvesnio kūno „naujojo“ pusbrolis grįžta į savo.
Kaip prasidėjo Beaujolais Nouveau diena
Beaujolais Nouveau tradicija siekia 1800 m. Vyndariai išpilstydavo ką tik fermentuotą vyną, pagamintą iš vynuogių, surinktų vos prieš kelis mėnesius, o vyno gamybos terminas buvo neįprastai trumpas.
Šia proga reikėjo surengti didžiulę šventę tarp Božolė vigneronų, taip pat netoliese esančio Liono barų savininkų ir restoranų, kurie pirks šiuos vynus iš statinių.
Oficiali Beaujolais Nouveau vynų išleidimo data pasikeitė XX amžiuje. Sukūrus Beaujolais AOC 1937 m., vynai iš regiono (įskaitant Nouveau stiliaus butelius) galėjo būti išleisti tik po tų pačių metų gruodžio 15 d.
Tačiau 1951 m. taisyklės pasikeitė, o oficiali išleidimo data tapo lapkričio 15 d.
1985 m. INAO (Institut National des Appellations d’Origine) trečiąjį lapkričio ketvirtadienį paskelbė oficialia Beaujolais Nouveau vynų išleidimo data.
Kadangi susidomėjimas šiais vynais išaugo užsienyje, vyndariai pradėjo juos leisti dar anksčiau, kad buteliai tarptautinėse lentynose būtų paruošti oficialiai išleidimo datai.
Koks yra Beaujolais Nouveau vynų skonis?
Dėl nepakankamo brandinimo Beaujolais Nouveau vynai yra lengvo kūno ir vaisių varomas, pasižymintis žemu lygiu taninas ir ryškios rūgšties.
Beaujolais Nouveau kritikai vynus apibūdina kaip plonus arba nesudėtingus, tačiau nouveau stilius nėra skirtas ilgalaikiam brandinimui. Atvirkščiai, šiuos vynus geriausia mėgautis jaunatviškais, šiek tiek atšaldytais ir kartu su derliaus įkvėptu maistu.
Beaujolais vynai visada gaminami iš mažas ir, kaip ir daugelis šio regiono vynų, nouveau vynai gaminami naudojant anglies maceravimas.
Gauti vynai turi rausvų ir violetinių atspalvių, yra švieži ir dažnai pasižymi rūgščių vyšnių, braškių ir bananų skoniu. Jie dažnai vartojami šiek tiek atšaldyti.
Pasauliniu mastu šūkis Beaujolais Nouveau atvyko! (Atkeliavo naujas Božolė!) buvo priimtas visame pasaulyje.
Dėl ankstyvos išleidimo datos ir šviežio, tinkančio maistui, Beaujolais Nouveau tapo sinonimu Padėkos diena maitinimas Jungtinėse Amerikos Valstijose. Prancūzijoje šventės vyksta Božolė regione ir visoje likusioje šalies dalyje.
Nepaisant populiarumo kritimo ir sugadintos reputacijos 2000-ųjų pradžioje, dėl rinkoje pasirodančio prastesnės kokybės vynų gausos, Beaujolais Nouveau atgimsta.
Beaujolais Nouveau sėkmė paskatino kitus vyno regionus visame pasaulyje taikyti naujojo stiliaus metodą, išleidžiant jaunus vynus praėjus vos kelioms savaitėms po derliaus nuėmimo ir fermentacijos.
Kur gerti Beaujolais Nouveau
Tiems, kurie šiemet nori dalyvauti vakarėlyje ir paragauti sultingos naujovės gaivos, sudarėme Londono vyno barų ir restoranų, kuriuose galite pasisotinti, sąrašą.
Londono dėmės
karuselė, Šarlotės Šv
Vyno klubas „Crystal Palace“.Crystal Palace
Davy’s Plantation Place
D Vynuogių rūsys, Clapham North
Galvinas, Spitalfields
Gordono vyno barasCharing Cross
brangakmenis, Wanstead parkas
Burna, Brodvėjaus turgus
„Supernatural Wine Company“, Nealo kiemas
Sūrio fabrikasMerilebonas
Vynuogių poniaKovent Gardenas
Beaujolais, Lesterio aikštė
GarrikasKovent Gardenas
Little Cellars x Veraison, Kambervelas
Londono Shell CoPadingtonas
Maison François, Kunigaikščio Šv
Marceline, Canary Wharf
Kilnusis puvinysLambs Conduit gatvė
Šešta, Hackney
Bakstelėkite ir butelisSąjungos gatvė
Gydymo priemonė, Klivlando Šv
Tiekimo lentelė, Crystal Palace / Peckham
Top Cuvée, Highbury
iš Vindino, „Acton Central“.
Šis straipsnis iš pradžių buvo paskelbtas 2021 m. lapkričio mėn