Ar nemėgstate vieno skėčio patiekalų? Šis vegetariškas valgis yra paprastas ir greitai pagamintas, puikiai tinka vakarienei savaitės dienos. Aš pradėjau nuo Melissa Clark „New York Times“ recepto „Orzo“, „Špinatams“ ir „Feta“. Aš pridėjau avinžirnių, kad patiekalas būtų daugiau įdaras ir alyvuogės, kad suteiktų jam šiek tiek žievelės.
Šis receptas yra 2 kaip pagrindinis patiekalas, o 4 – kaip garnyras.
Ingredientai
3 plovikliai, baltos dalys supjaustytos plonai ir žalios dalys, skirtos garnyrui
1 aukšto česnako skiltelės arba 2 maži, susmulkinti 1
1/2 šaukštelio košerio druskos
1 1/4 puodelio mažo natrio vištienos ar daržovių atsargų
2/3 puodelio „Orzo“
1/2 puodelio avinžirnių
6 uncijos kūdikių špinatų lapai (6 puodeliai), šiurkščiai susmulkinti
1 arbatinis šaukštelis smulkiai tarkuotos citrinos žievelės ir 1–2 šaukšteliai citrinos sultys pagal skonį
1/2 puodelio sutriuškinta feta (2 uncijos) ir 1/4 puodelio garnyrui
Neprivaloma:
1/2 puodelio pjaustytų šviežių krapų
1/4-1/2 puodelis supjaustytų Kalamata alyvuogių

Šilkite 10 colių keptuvę ant vidutinės ugnies. Tada keptuvėje ištirpinkite sviestą. Įpilkite česnako ir baltųjų skalūnų dalių. Maišydami dažnai virkite, kol suminkštės, bet ne paruduos.
Įpilkite špinatų partijomis su 1/4 šaukštelio druskos. Virkite, retkarčiais pamaišydami, kol špinatai suklys.

Pridėkite atsargas. Įkaitinkite jį tol, kol atsargos, kol ji užvirs. Įmaišykite „Orzo“, „Citrinų žievelę“, „Chick Peas“ ir 1/4 šaukštelio druskos. Uždenkite ir troškinkite ant žemos vidutinės ugnies, kol Orzo beveik virstų, o didžioji dalis skysčio sugeria maždaug 10 minučių. Maišykite porą kartų.


Įpilkite 1/2 puodelio sūrio ir įmaišykite citrinos sultis (ir krapus, jei naudojate). Uždenkite keptuvę ir virkite dar 1 minutę.
Papuoškite fetos sūriu.

Tik po to, kai paragavau patiekalo, supratau, kad jam reikia šiek tiek daugiau skonio. Kadangi ingredientai būdingi graikų patiekalams, Kalamata alyvuogės atrodė kaip akivaizdus pasirinkimas.
Kitą kartą gamindamas šį patiekalą, lauksiu, kol pridėsiu špinatus, kol po to, kai „Orzo“ bus iškeptas, kad jis būtų mažiau lieknas.
Šis patiekalas gerai derėtų su mėsa ar žuvimi ir (arba) didelėmis žaliomis salotomis.

Skaitytojai: Ar turite mėgstamą vieno skėčio patiekalą?
📚
„Maya Corrigan“ rašo penkių ingredientų paslapčių seriją. Jame yra jaunas kavinių vadybininkas ir jos jaunos širdies senelis, sprendžiantis žmogžudystes Česapiko įlankos mieste. Kiekvienoje knygoje yra penki įtariamieji, penki įkalčiai ir senelio penkių ingredientų receptai. Maya dėstė kolegijų rašymo, literatūros ir detektyvo fantastikos kursus. Neskaitydama ir nerašydama, ji mėgaujasi teatru, kelionėmis, smulkmenomis, maistu ir kryžiažodžiais.
„Parfait“ nusikaltimas: penkių ingredientų paslaptis Nr. 9

Įsikūręs nuostabiame Česapiko įlankos miestelyje, naujausiame „Maya Corrigan“ penkių ingredientų paslapčių romane sugrąžina kavinės vadybininką Val Denistoną ir jos receptų kolonistą senelį-miegantį duetą, kuris dalijasi namu, meile maistui ir maisto gaminimui, ir pagauti gaudymą žudikai.
Mirtino liepsnos vietoje Val’o vaikinas, ugniagesių praktikantas, yra šokiruotas sužinojęs, kad auka yra žinoma jam, moteris, vardu Jane, kuri priklausė vietiniam „Agatha Christie“ knygų klubui, ir repetuoja kartu su Val’o seneliu dėl artėjančios Christie Christie. Žaisk, kad pastatytas labdarai. Lygiai taip pat šokiruojantys yra vyro, rasto Jane šaldiklyje, skeleto liekanos. Kas jis ir kas jį padėjo ant ledo?
Po to, kai Val bus pasirinktas pakeisti Jane spektaklyje, aktoriai susirenka į senelio namus, kad galėtų patekti į darbą-ir mėgautis savo penkių ingredientų parfaitais-, tačiau visi, į kuriuos gali atkreipti dėmesį, yra keista realaus gyvenimo paslaptis. Kai paaiškėja, kad Džeinės mirtis įvyko dėl kažko, išskyrus įkvėpimą, išskyrus dūmų įkvėpimą, Val ir senelis pakeitė aukos paskutines dienas. Kai jie įsigilina į jos praeities gyvenimą, jų tyrimas veda juos į išgalvotą naują SPA miestą – ten, kur jie sužino, kad Jane nebuvo vienintelė, kuri vėsintojoje turėjo skeletą.
Pagyrimas už Nusikaltimas „Parfait“


📚