Kai oras tampa traškus, o lapai pradeda keistis, nėra nieko panašaus į virtuvę sklindantį malonų moliūgų prieskonių aromatą. Ir nors aš myliu moliūgų duoną, šis moliūgų kavos pyragas tiesiog skiriasi. Tai puikus būdas pasidžiaugti rudens skoniais, derinant drėgną, švelnų pyragą su saldžiu ir traškiu streusel užpilu ir klevo glazūros šlakeliu.
Nesvarbu, ar patiekiate jį jaukių priešpiečių metu, ar mėgaujatės gabalėliu prie popietės kavos, šis pyragas tikrai taps mėgstamiausiu sezono metu. Jei esate pasiruošę pradėti, paspauskite mygtuką „Peršokti į receptą“. Arba slinkite toliau, kad gautumėte daugiau patarimų ir gudrybių.
Kodėl jis vadinamas „kavos pyragu”
Kavos pyragaičiai vadinami „kavos pyragais“, nes jie tradiciškai patiekiami kartu su kava, o ne su kava kaip ingredientu. Sąvoka kilo Europoje, ypač Vokietijoje ir Skandinavijoje, kur „Kaffekuchen“ (vokiškai reiškia kavos pyragą) buvo įprastas skanėstas, mėgaujamasi prie kavos puodelio per pertraukas ar atsitiktinius susibūrimus.
Šie pyragaičiai paprastai buvo paprasti, ne per saldūs, juose dažnai būdavo streuselio užpilai arba riešutai, skirti papildyti kavos skonį. Tradicijai išplitus į kitas šalis, ypač JAV, terminas „kavos pyragas“ asocijuojasi su bet kokiu pyragu, tinkančiu patiekti su kava, peraugo į skanias, prieskoniais turinčias veisles, kuriomis mėgaujamės šiandien.
Ingredientai moliūgų kavos pyragui
Šis receptas yra greitas ir paprastas, jei pirmiausia išmatuosite savo ingredientus. Štai sąrašas, ko jums reikės surinkti.
„Streusel“ užpilui:
- šviesiai rudo cukraus
- universalūs miltai
- cinamono
- druskos
- lydyto sviesto
Torto ingredientai:
- universalūs miltai
- kepimo milteliai
- kepimo soda
- moliūgų pyrago prieskonis
- druskos
- malto cinamono
- šviesiai rudo cukraus
- granuliuoto cukraus
- moliūgų tyrės
- augalinis aliejus
- grietinės
- kiaušiniai
Glazūro ingredientai:
- cukraus pudros
- klevų sirupo
Žingsnis po žingsnio moliūgų kavos pyrago receptas
Dabar, kai jau surinkote savo ingredientus, pradėkite!
1. Paruoškite Streusel
Nedideliame dubenyje sumaišykite šviesiai rudąjį cukrų, miltus, cinamoną ir druską. Įmaišykite ištirpintą sviestą, kol mišinys taps panašus į rupius trupinius. „Streusel“ suteiks jūsų pyragui nenumaldomai traškų viršų, todėl paskirstykite jį tolygiai, kad kiekvieno kąsnio tekstūra būtų geriausia. Atidėkite streuselį į šalį, kol pereisite prie pyrago tešlos gaminimo.
2. Padarykite pyrago tešlą
Įkaitinkite orkaitę iki 350 ° F (175 ° C). Riebalais ir miltais ištepkite 9 × 13 colių kepimo skardą. Arba galite naudoti apvalią pyrago formą ar net Bundt formą, kad pateiktumėte kitą formą – tiesiog atitinkamai sureguliuokite kepimo laiką.
Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, soda, moliūgų pyrago prieskonius, druską ir cinamoną. Šie sausieji ingredientai yra jūsų pyrago pagrindas, o moliūgų pyrago prieskonių ir cinamono derinys suteiks pyragui būdingo rudens skonio.
Dideliame dubenyje suplakite šviesiai rudą cukrų, granuliuotą cukrų, moliūgų tyrę, augalinį aliejų, grietinę ir kiaušinius iki vientisos masės.
Moliūgų tyrė ne tik suteikia pyragui nuostabų oranžinį atspalvį, bet ir užtikrina, kad pyragas išliks drėgnas. Grietinė suteikia šiek tiek aštrumo, kuris subalansuoja saldumą ir prisideda prie pyrago švelnumo.
Palaipsniui supilkite sausus ingredientus į šlapius ingredientus, maišykite, kol viskas susimaišys. Būkite atsargūs ir nepermaišykite, nes taip gali susidaryti tankus pyragas. Norite, kad tešla būtų lygi, bet vis tiek lengva ir erdvi.
3. Surinkite Tortą
Tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą, tolygiai paskirstydami. Ši tešla yra gana tiršta, todėl naudokite mentele, kad ją išlygintumėte ir užtikrintumėte, kad ji pasiektų visus kampus. Pabarstykite streuselio mišinį ant tešlos viršaus, įsitikindami, kad jis padengia visą paviršių. „Streusel“ sukurs skanų, traškų užpilą, kuris gražiai kontrastuoja su minkštu pyragu apačioje.
4. Iškepkite moliūgų kavos pyragą
Kepkite pyragą įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių arba tol, kol į centrą įsmeigtas dantų krapštukas išeis švarus. Streusel turi būti aukso rudos spalvos ir šiek tiek traškus. Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo jūsų orkaitės, todėl pradėkite tikrinti pyragą maždaug po 30 minučių, kad neperkeptumėte. Jei naudojate kitokio tipo keptuvę, pvz., Bundt keptuvę, gali reikėti šiek tiek pakoreguoti kepimo laiką.
5. Paruoškite Glazūrą
Kol pyragas vėsta, pasigaminkite glajų, nedideliame dubenyje išplakdami cukraus pudrą ir klevų sirupą iki vientisos masės. Klevų sirupas suteikia šilto, sodraus skonio, kuris puikiai papildo moliūgą ir prieskonius. Jei glajus per tirštas, galite jį atskiesti trupučiu pieno ar daugiau sirupo; jei jis per plonas, įberkite dar šiek tiek cukraus pudros, kol pasieksite norimą konsistenciją.
6. Užbaikite ir patiekite
Kai pyragas šiek tiek atvės, ant viršaus užtepkite klevo glajų. Prieš pjaustydami ir patiekdami, leiskite glaistui keletą minučių sustingti. Glajus suteikia gražią apdailą tiek skonio, tiek išvaizdos atžvilgiu, todėl pyragas atrodo toks pat geras, koks yra.
Variacijos, kurias reikia išbandyti
Nors šis moliūgų kavos pyragas yra nuostabus, yra keletas variantų, su kuriais galite eksperimentuoti, kad atitiktų savo skonį:
- Pridėti riešutų: Norėdami gauti papildomo traškumo, į „Streusel“ užpilą įmaišykite 1/2 puodelio kapotų graikinių riešutų arba pekano riešutų. Riešutai suteikia sodraus, sviestinio skonio, kuris puikiai dera su moliūgu ir prieskoniais.
- Prieskonių glazūra: Į glajų įdėkite žiupsnelį cinamono arba moliūgų pyrago prieskonių, kad gautumėte papildomo skonio.
- Šokolado traškučiai: Į pyrago tešlą įmaišykite 1/2 puodelio šokolado drožlių, kad nustebtumėte. Moliūgo ir šokolado derinys yra „šefo bučinys“, jei norite daugiau deserto.
Keletas sėkmės patarimų
- Moliūgų tyrė: Būtinai naudokite gryną moliūgų tyrę, o ne moliūgų pyrago įdarą, kuris yra iš anksto pasaldintas ir pagardintas prieskoniais. Šiam receptui norite natūralaus moliūgų tyrės skonio.
- Streusel užpilas: Jei mėgstate storesnį streuselio sluoksnį, drąsiai padvigubinkite streuselio receptą! Tai suteikia papildomo saldumo ir malonaus traškumo, todėl kiekvienas kąsnis tampa malonesnis.
- Saugykla: Šis kavos pyragas išlieka drėgnas kelias dienas. Laikykite jį sandariame inde kambario temperatūroje iki 3 dienų arba šaldytuve iki savaitės. Jei norite laikyti ilgiau, jis taip pat gerai užšąla. Tiesiog suvyniokite atskiras riekeles į plastikinę plėvelę ir laikykite šaldymo maišelyje iki 3 mėnesių. Prieš mėgaujantis atitirpinkite per naktį šaldytuve arba kambario temperatūroje.
Aptarnavimo pasiūlymai
Moliūgų kavos pyragas yra neįtikėtinai universalus. Puikiai tinka įvairioms progoms:
- Pusryčiai arba priešpiečiai: Patiekite šiltą su šlakeliu plaktos grietinėlės arba vanilinio jogurto, kad pajustumėte jaukų pusryčius.
- Popietės užkandis: Derinkite jį su karštu kavos ar arbatos puodeliu, kad pasiimtumėte puikų popietę.
- Desertas: Pagardinkite jį kaušeliu vanilinių ledų arba šlakeliu karamelės padažo, kad gautumėte malonų desertą.
Šis moliūgų kavos pyragas yra rudeninio kepimo pavyzdys – jaukus, su prieskoniais ir be galo skanus. Nesvarbu, ar mėgaujatės juo pusryčiams, kaip užkandį ar net kaip desertą, jis tikrai įneš į jūsų dieną šiek tiek rudeniško džiaugsmo. Taigi, griebkite šiltos kavos puodelį, pakvieskite draugus ir mėgaukitės kiekvienu kąsneliu!


Moliūgų kavos pyragas
Išeiga:
9
Paruošimo laikas:
20 minučių
Virimo laikas:
40 minučių
Visas laikas:
1 valanda
Su streusel antpilu ir klevo glazūra.
Ingredientai
„The Streusel“.
-
1/2 stiklinės šviesiai rudojo cukraus
-
1/4 puodelio universalių miltų
-
1 arbatinis šaukštelis cinamono
-
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
-
3 šaukštai sviesto, lydyto
Dėl torto
-
2 puodeliai universalių miltų
-
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
-
1/2 arbatinio šaukštelio kepimo sodos
-
1 arbatinis šaukštelis moliūgų pyrago prieskonių
-
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
-
1/2 arbatinio šaukštelio malto cinamono
-
1/2 stiklinės šviesiai rudojo cukraus
-
1/2 puodelio granuliuoto cukraus
-
1 puodelis moliūgų tyrės
-
1/2 puodelio augalinio aliejaus
-
4 uncijos grietinės
-
2 dideli kiaušiniai
Už Glazūrą
-
1/2 stiklinės cukraus pudros
-
2 šaukštai klevų sirupo
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių. Paruoškite 8×8 colių kepimo indą su kepimo purkštuvu.
- Į nedidelį dubenį suberkite rudąjį cukrų, miltus, cinamoną ir druską ir išplakite šakute. Įpilkite lydyto sviesto ir sumaišykite. Įdėkite į šaldytuvą, kol maišysite pyragą.
- Į didelį dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, soda, moliūgų pyrago prieskonius, druską, cinamoną ir viską išplakite.
- Į vidutinį dubenį įpilkite šviesiai rudojo cukraus, granuliuoto cukraus, moliūgų tyrės, augalinio aliejaus ir grietinės ir išplakite. Įmuškite kiaušinius po vieną, įmušdami kiekvieną prieš dėdami kitą.
- Padarykite duobutę sausuose ingredientuose ir supilkite šlapius ingredientus į duobutę. Viską sumaišykite mediniu šaukštu, kol tešla susimaišys.
- Mediniu šaukštu supilkite pusę tešlos į paruoštą skardą ir tolygiai paskleiskite. Ant viršaus pridėkite maždaug pusę streuselio (suskaldykite į mažus gabalėlius). Likusią tešlą paskleiskite ant streuselio, o tada užpilkite likusia tešla.
- Kepkite pyragą apie 35–45 minutes arba kol paruduos vidurys, patikrinkite dantų krapštuku, kad įsitikintumėte, jog jis švarus iš jo vidurio. Kavos pyragą atvėsinkite apie 15 minučių.
- Kol pyragas vėsta, į nedidelį dubenį supilkite cukraus pudrą ir klevų sirupą ir sumaišykite, kad susidarytų tirštas, bet tinkamas glajus. Atvėsusio kavos pyrago viršų aptepkite glaistu. Mėgaukitės!
Pastabos
- Iš karto surinkite visus ingredientus ir iš anksto paruoškite įrangą. Įsitikinkite, kad visi jūsų ingredientai yra kambario temperatūros, nebent tai būtų nurodyta.
- Nepermaišykite tešlos, tiesiog maišykite, kol susimaišys visi miltai, kad neliktų kietų pyrago trupinių.
- Suskaidykite savo streuselį, jei jis atvėsęs į didelius gabalus. Jei jis trupinis, prieš dėdami į tešlą suspauskite rankose, kad suliptų didesniais gabalėliais.
- Kepimo laikas priklausys nuo to, kiek tešloje yra drėgmės, todėl geriausias būdas įsitikinti, ar tai atlikta, yra išbandyti centrą.
DAUGIAU RUDENS RECEPTŲ, JUMS PATIKS
TAIP PAT PIKŠČIŲ MOLIŪGŲ RECEPTAI!



