Mano prabangus pabėgimas „Nobu Hotel San Sebastian“.
Pasimėgaukite magišku Nobu San Sebastiano žavesiu. Atraskite kvapą gniaužiantį šio baskų perlo grožį, turtingą kultūrą ir kulinarinius malonumus.
Kai atvykau į Nobu San Sebastianą, mane sužavėjo stebuklinga aplinka aplink viešbutį. Šis miestas, įsikūręs palei šiaurinę Ispanijos pakrantę, yra retas gamtos grožio, kultūrinio turtingumo ir kulinarinės magijos derinys. Žinomas dėl auksinių paplūdimių, žaliuojančių kalvų ir maisto mylėtojų rojaus reputacijos, atvykęs į „Nobu Hotel San Sebastián“ pajutau laukimo jausmą. Čia tikėjausi patirti kažką nepaprasto, kas patenkins mano meilę gardiems pietums ir panardins mane į Baskų regiono sielą.
Pats San Sebastianas kviečia sulėtinti tempą ir vertinti gyvenimą. Tradiciniais pintxos barais ir pasaulinio lygio restoranais išklotose gatvėse dvelkia šiluma, kylanti iš gilios meilės maistui ir bendruomenės. Nenuostabu, kad miestas užsitarnavo kulinarijos sostinės reputaciją. Tačiau ne tik maistas, bet ir istorijos jausmas, jausmas, kad šis miestas, kažkada buvęs Ispanijos karališkųjų asmenų prieglobsčiu, išlaikė savo eleganciją ir apima naujoves.
Rasti šventovę savo kambaryje su vaizdu į La Concha įlanką
Įėjimas į savo kambarį „Nobu Hotel San Sebastián“ buvo tarsi ėjimas į ramų poilsį po kelionių šurmulio. Iš karto mano dėmesį patraukė aptakios linijos ir minimalistinis dizainas. Kažkas japonų estetikoje byloja apie mano ramybės ir tvarkos poreikį, ypač po kelių dienų, praleistų tyrinėjant. Vis dėlto, stovėdamas prie lango ir žiūrėdamas į nuostabią La Concha įlanką, pajutau gilų ryšį su vietiniu kraštovaizdžiu.
Tai, kaip kiekvieną rytą saulė atsispindėjo įlankos vandenyse, buvo vaizdas, kuris liko su manimi. Švelnus ankstyvos šviesos švytėjimas ir švelnus bangų trenksmas buvo nesenstanti scena. Šią viešnagę įsimintina padarė ne tik vaizdas; taip kambarys atrodė kaip tobulas kultūrų derinys. Nobu firminis stilius – subtilus, ramus ir elegantiškas – puikiai derinamas su baskų tradicijomis, pavyzdžiui, visame kambaryje naudojamas tamsaus atspalvio ąžuolas. Jaučiau regiono istoriją subtiliai įpintą į šiuolaikinį dizainą. Japonų ir baskų elementų sintezė sukūrė harmonijos pojūtį, tarsi kambarys atspindėtų miesto seno ir naujo sintezę.
Kaip žmogus, kuriam patinka kelionių patirtis, kuriose patogumas derinamas su susisiekimu su vieta, „Nobu Hotel“ dirba visose srityse. Nuo prabangių patalynės užvalkalų iki tylių baskų kultūros prisilietimų – viskas mano kambaryje atrodė sukurta taip, kad šioje neįtikėtinoje pasaulio vietoje jaučiausi ir lepinamas, ir kaip namie.
Mane įspūdį paliko tai, kaip viešbutis, nepaisant prabangos, sugebėjo jaustis nepretenzingai. San Sebastianas, pasižymintis žemišku, bet rafinuotu charakteriu, yra vieta, kurioje švenčiamas ir paprastumas, ir malonumas, o „Nobu Hotel“ puikiai užfiksavo šią pusiausvyrą. Jautėsi kaip namuose toli nuo namų, bet kartu su buvimu viename gražiausių Europos miestų.
Žengimas į San Sebastiano kulinarijos rojų
Viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl mane visada traukė San Sebastianas, yra jo, kaip pasaulinės kulinarinės sostinės, reputacija. Mieste yra didžiausia „Michelin“ žvaigždutėmis pažymėtų restoranų koncentracija vienam gyventojui, todėl kiekvienas apsilankymas man atrodo kaip atradimų kelionė. Nuo pintxos barų, esančių siaurose senamiesčio gatvelėse, iki pasaulinio lygio maitinimo įstaigų – San Sebastianas siūlo kažką kiekvienam gomuriui. Ir vis dėlto šį kartą mane paskambino viešbučio restoranas „Nobu“.
Pietavau keliose Nobu vietose visame pasaulyje, bet San Sebastiane buvo kažkas išskirtinio, kai patyriau Nobu. Miestas, žinomas dėl savo gastronomijos naujovių, jautėsi kaip puiki vieta šefo Nobu Matsuhisos japoniško tikslumo ir Pietų Amerikos nuojautos deriniui.
Mane visada stebino Nobu virtuvė, kaip ji paaukština kažką pažįstamo, pridedant skonio ir tekstūros sluoksnių, kurie stebina ir džiugina. Tokiame mieste kaip San Sebastianas, kur kulinarijos baras yra neįtikėtinai aukštas, man buvo įdomu pamatyti, kaip Nobu išsiskirs savo vietą tarp tokių gerbiamų kompanijų.
Prisimintinas valgis Nobu San Sebastiane
Niekada nepamiršiu vakaro, kurį vakarieniavau Nobu San Sebastiane. Iš restorano terasos atsiveria stulbinantis vaizdas į La Concha įlanką, o aš galėjau jausti šiltą, švelnų jūros vėją. Miestas tomis akimirkomis tarsi sulėtėjo, tarsi gyvenimo įlankoje ritmas atspindėtų patį valgio tėkmę. Vaizdas buvo tiesiog kvapą gniaužiantis. Kai saulė pradėjo leistis žemiau horizonto, dangus buvo nudažytas rožinės ir auksinės spalvos atspalviais, puikiai tinkančiu būsimam vakarui.
Pradėjau nuo firminio „Matsuhisa Martini“ kokteilio, kuris buvo toks pat drąsus, kaip ir rafinuotas. Gray Goose Vodka, Hendrick’s Gin ir sake derinys buvo gaivus ir sudėtingas. Tai davė toną tam, kas turėjo būti: patiekalas, kuriame pažįstama sumaišoma su netikėta.
Black Cod Miso
Kai prie mano stalo atėjo garsioji Juodoji menkė su Miso, akimirką pasiklydau patirtyje. Šio patiekalo buvau ragavęs ir anksčiau, bet čia, jūros fone ir turtingoje baskų regiono kulinarinėje istorijoje, pasijuto kitaip. Žuvis buvo ruošiama tam tikra pagarba – dienas buvo marinuota sake ir miso, todėl gaunama sviestinė, tirpstanti burnoje tekstūra, kuri puikiai subalansavo saldumą su pikantiškomis natomis. Kiekvienas kąsnis buvo tarsi maža tyros palaimos akimirka. Ir nors šis patiekalas atkuriamas visame pasaulyje, valgant jį čia, Nobu San Sebastiane, pasijuto kaip tikra šventės vieta, kur vandenyno dosnumas ir Nobu naujoviška dvasia puikiai derėjo.
Ryšys tarp virtuvės ir aplinkos negalėjo būti aiškesnis. Kai kas apie jūros gėrybių mėgavimąsi žiūrint į jūrą sustiprina patirtį. Pats patiekalas buvo šedevras, tačiau vaizdas į La Concha įlanką – bangos švelniai blaškosi į krantą, tolumoje mirgančios miesto šviesos – padarė jį dar stebuklingesnį.
Pietūs Nobu
Maistas tęsėsi su Nobu stiliaus jautienos Toban Yaki patiekalu, kuris viršijo mano lūkesčius. Jautiena, marinuota japoniškų ir perujietiškų prieskonių mišinyje, buvo švelni ir sultinga, patiekiama šnypščianti ant keraminės lėkštės. Kiekvienas kąsnis buvo pripildytas umami prisotinto gėrio, kuris jautėsi maloniai ir guodžiantis. Tokie patiekalai man priminė, kodėl aš mėgstu maistą – jis gali jus transportuoti, sujungti su vieta ir jį kuriančiais žmonėmis.
Paslauga buvo nepriekaištinga, bet niekada nebuvo įkyri, o tai pagerino bendrą patirtį. Darbuotojai neprašydami numatė kiekvieną mano poreikį, sukurdami lengvumo jausmą, leidžiantį man visiškai pasinerti į akimirką. Po paskutinio patiekalo patiekimo ilgai delsiau, mėgaudamasis skoniais ir visa atmosfera.
Nobu pasaulinė imperija: asmeninis atspindys

(C) Blake Ezra Photography Ltd. 2022 m
Man buvo malonu apsistoti keliuose „Nobu“ viešbučiuose ir pietauti jų restoranuose daugelyje jų, todėl buvau susipažinęs su prekės ženklo įsipareigojimu prabangai ir naujovėms. Tačiau „Nobu Hotel San Sebastián“ mane sužavėjo tai, kaip jis buvo susijęs su vietine kultūra. „Nobu Hospitality“ visada siekė tradicijų derinimo su modernumu, ir šis viešbutis nebuvo išimtis.
Nenuostabu, kad „Nobu“, kurį įkūrė šefas Nobu Matsuhisa, aktorius Robertas De Niro ir verslininkas Meiras Teperis, sulaukė tokios pasaulinės sėkmės. Nobu imperija apima 55 restoranus ir 18 viešbučių visame pasaulyje, tačiau kiekviena vieta atrodo unikali ir pritaikyta jos aplinkai. San Sebastiane Nobu prekės ženklas jaučiasi kaip natūraliai tinkamas – juk Nobu ir San Sebastianas labai vertina kulinarinį meistriškumą, naujoves ir kultūrą.
Panirimas į unikalų San Sebastiano žavesį
Po valgio ramiai pasivaikščiojau paplūdimiu. San Sebastianas turi tokią magiją, kurią sunku apibūdinti. Švelnus bangų garsas, senų miesto pastatų siluetai prieblandaus dangaus fone ir šiltas, druskingo atspalvio oras sukūrė kone meditacinę atmosferą. Tokios akimirkos verčia mane suvokti, kaip branginu kelionių patirtį, kuri yra daugiau nei tik prabanga – tai susiję su vietove, kultūra ir net savimi.
„Nobu Hotel San Sebastian“ pasiūlė būtent tokią patirtį. Viešbutis, įsikūręs istorinėje Eder viloje, išlaikė savo Belle Époque architektūros grožį ir didybę, kartu suderindama modernią minimalistinę estetiką, dėl kurios žinomas Nobu. Vaikščiodama tamsiu ąžuolu išklotais koridoriais pajutau, kaip praeities aidai susilieja su švariomis, šiuolaikiškomis dabarties linijomis. Kontrastas buvo stulbinantis, bet guodžiantis, kaip ir pats San Sebastianas – miestas, kuriame istorija ir naujovės gyvena greta.
Viešbutis jautėsi tarsi šventovė šio gyvybingo miesto viduryje. Per dieną apžiūrėjau vietinius turgus, ragavau šviežių produktų ir amatininkų gaminių. Vakarais grįždavau į ramų komfortą savo kambaryje, kur miesto energija užleido vietą švelniam įlankos ramumui už mano lango.
Mano ilgalaikiai įspūdžiai
Ši kelionė nebuvo tik dar vienas prabangus pabėgimas – tai buvo pasinerimas į miestą, kuriame švenčiama ir praeitis, ir ateitis, kur maistas, kultūra ir grožis susipina visiškai unikaliu būdu.
San Sebastianas visada užims ypatingą vietą mano širdyje, o „Nobu Hotel San Sebastián“ suvaidino svarbų vaidmenį, kad ši viešnagė būtų įsimintina. Tai buvo ne tik elegantiškas dizainas ar apdovanojimus pelnę patiekalai, dėl kurių ši viešnagė įsiminė; taip viešbutis ir miestas privertė mane jausti ryšį su vieta ir savimi.
Nesvarbu, ar esate aistringas keliautojas, skanių pietų mėgėjas, ar tiesiog žmogus, kuris vertina nuostabesnius gyvenimo dalykus, „Nobu Hotel San Sebastián“ siūlo patirtį, kuri viršija įprastą. Tai vieta, kur prabanga susitinka autentiškumu, kiekviena detalė apgalvotai kuruojama ir kiekviena akimirka sukurta taip, kad paliktų ilgalaikį įspūdį.