Šie braškių paplotėliai yra puikus skanėstas, kurį reikia gaminti braškių sezono metu! Asmeniškai aš esu didelis paplotėlių gerbėjas su popietės arbata ar kava. Bet jie taip pat puikiai tinka Galentino dienos ar Motinos dienos priešpiečiams. Nesvarbu, ar jums patinka juos su puodeliu arbatos, ar kaip atskiras skanėstas, braškių paplotėliai suteikia malonų posūkį klasikiniam favoritui.

Braškių paplotėliai ant baltos ovalios plokštelės, suplaktos baltojo cukraus glazūra ir papuošti šviežiomis braškėmis ir baltomis gėlėmis.

Nesvarbu, ar esate patyręs kepėjas, ar virtuvės naujokas, šis receptas žada puikų nuotykį kiekviename kąsnyje. Pasiruoškite padidinti arbatos laiką ar priešpiečių patirtį naudodamiesi šiais nenugalimais braškių paplotėliais, kurie įkūnija naminio tobulumo esmę. Jei esate pasirengęs pradėti kepti, tiesiog paspauskite mygtuką „Peršokti į receptą“. Priešingu atveju pereikite prie naudingų patarimų, kai reikia kepimo paplotėlių.

Drizzling glazūra ant braškių skonioDrizzling glazūra ant braškių skonio

Mėgstamiausias arbatos laiko gydymas

Ar žinojai, kad paplotėliai yra iš Škotijos, o ne Anglijos? Iš pradžių jie buvo greitos duonos rūšis. Ir vardas gali kilti iš gėlų kalbos žodžio, Sgonn, reiškiantis beformių masių ar didelių burnų. Nors kai kurie istorikai sako, kad vardas buvo kilęs iš olandiško žodžio „Schoonbrot“, reiškiantis gražią duoną. Abu garsiai patikimi. Laikui bėgant, jie leidosi į pietus į Angliją ir tapo gana arbatos laiko sensacija, dažnai patiekiama su kremtu kremu ir uogiene.

Braškių paplotėliai išdėstyti kaip vainikasBraškių paplotėliai išdėstyti kaip vainikas

Kai paplotėliai keliavo po pasaulį, jie paėmė įvairius skonius ir stilius. Įveskite braškių skonį, kuris yra žavus klasikos posūkis. Pridėjus ryškiai raudonos saldžios braškės, tradiciniam skoniui atsiranda gaivumo.

Kepimo paplotėlių patarimai

Kepimo paplotėliai iš pradžių gali atrodyti bauginantys, ypač jei nesate aistringas kepėjas. Bet aš manau, kad jums bus lengviau kepti nei dauguma pyragų ar pyragų. Jų forma yra šiek tiek atleidžianti. Čia yra keli patarimai ir geriausia braškių paplotėlių gamyba:

  1. Šaltų ingredientų taisyklė: Laikykite sviestą ir bet kokius pieno ingredientus (pvz., Pieną ar grietinėlę). Šaltas sviestas yra būtinas norint pasiekti tą pleiskanojančią tekstūrą paplotėliuose. Prieš naudodamiesi, apsvarstykite galimybę šiek tiek užšaldyti sviestą šaldiklyje.
  2. Įvaldykite sviesto įsteigimą: Sviesto pjovimas yra menas. Norėdami įterpti šaltą sviestą į sausus ingredientus, naudokite pyrago pjaustytuvą, šakutę ar pirštus. Sustabdykite, kai mišinys primena šiurkščius trupinius, ir vis tiek galite pamatyti žirnio dydžio sviesto gabalėlius. Tai užtikrina švelnų ir trupinį.
  3. Miltai uogos: Jei pridedate vaisių, pavyzdžiui, braškių, prieš įdėdami į tešlą, įmeskite juos į šiek tiek miltų. Tai neleidžia uogoms kepti iki dugno kepimo, suteikiant jums tolygiau paskirstytą vaisių.
  4. Švelnus maišymas yra svarbiausia: Įdėdami šlapius ingredientus į sausą, švelniai išmaišykite. Dėl perpildymo gali atsirasti kietieji paplotėliai. Siekite sujungti tešlą, kol ji suformuos darnią masę. Šiek tiek šauni tešla yra tobula.
  5. Kantrybė yra dorybė: Išleisdami ar iškočiodami tešlą, būkite kantrūs. Neskubėk. Tešlos tešlą kuo mažiau tvarkykite, kad išvengtumėte jos sušildymo. Lengvas prisilietimas užtikrina švelnų skonį.
  6. Vienodas dydis net kepimui: Jei darote atskirus paplotėlius, pabandykite padaryti juos panašaus dydžio. Tai užtikrina, kad jie kepa tolygiai. Jūs nenorite, kad kai kurie paplotėliai būtų nepakankami, o kiti yra auksiniai rudi.
  7. Karšta krosnelė, greitas kepimas: Tinkamai pašildykite orkaitę. Tam pradiniam šilumos sprogimui labai svarbu karšta krosnelė (apie 400 ° F arba 200 ° C), kad būtų sukurtas pradinis šilumos sprogimas. Be to, paplotėliai paprastai neužtrunka per ilgai, kad keptų, todėl stebėkite juos, kad išvengtumėte perdirbimo.
  8. Aušinimo dalykas: Leiskite savo paplotėliams atvėsti ant vielos stovo. Tai neleidžia dugnams pasidaryti šlapias. Likusi šiluma gali ir toliau virti paplotėlius, jei paliksite juos ant karšto kepimo skardos.
Braškių paplotėliai ant pergamento su visomis braškėmis ir kūdikiais kvėpuoja gėlėmisBraškių paplotėliai ant pergamento su visomis braškėmis ir kūdikiais kvėpuoja gėlėmis

Braškių paplotėlių ingredientai

  • universalūs miltai
  • granuliuotas cukrus
  • Kepimo milteliai
  • druska
  • Šaltas nesūdytas sviestas
  • Šviežios braškės
  • Didelės kiaušinių sulčių
  • Sunkus kremas
  • Vanilės ekstraktas
  • cukraus milteliai
  • Sunkus kremas
  • Citrinos žievė
Braškių paplotėlių ingredientaiBraškių paplotėlių ingredientai

Braškių paplotėlių receptas: žingsnis po žingsnio

Įkaitinkite savo orkaitę iki 400 laipsnių pagal Farenheitą. Kepimo skardą ištieskite pergamento popieriumi. Dideliame maišymo dubenyje išplakite universalius miltus, granuliuotą cukrų, kepimo miltelius ir druską, kol gerai susimaišys.

Miltų maišymas braškių paplotėliamsMiltų maišymas braškių paplotėliams

Į sausus ingredientus įpilkite šalto, kubelinio sviesto.

Pridedama bičiulio prie braškių papločių mišinioPridedama bičiulio prie braškių papločių mišinio

Naudodamiesi konditerijos trintuvu, šakute ar pirštais, sviestą padėkite į miltų mišinį, kol jis primena šiurkščius trupinius.

Sviesto pjaustykite į tešląSviesto pjaustykite į tešlą

Švelniai sulankstykite supjaustytose braškėse, kol jos tolygiai pasiskirsto visame mišinyje.

Braškių pridėjimas prie tešlosBraškių pridėjimas prie tešlos

Atskirame dubenyje išplakite kiaušinį, citrinos sultis, sunkią grietinėlę ir vanilės ekstraktą, kol gerai susimaišys.

Braškių papločių tešlos sumaišymasBraškių papločių tešlos sumaišymas

Supilkite šlapius ingredientus į sausus ingredientus ir švelniai sumaišykite, kol tik susimaišys. Nepermeskite, tešla turėtų būti šiek tiek trupinė.

Pridedami šlapių braškių ingredientųPridedami šlapių braškių ingredientų
Parodyta „Liby“ suformuota lipni tešla braškių paplotėliamsParodyta „Liby“ suformuota lipni tešla braškių paplotėliams

Išverskite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir švelniai paglostykite ją maždaug 6–8 colių disko ir maždaug 1 colio storio ratu. Aštriu peiliu supjaustykite tešlą į 8 pleištus.

Padėkite formos papuošalus ant paruoštos kepimo skardos, palikdami maždaug 1 colio erdvę tarp kiekvieno. Prieš kepdami, vėsinkite išdėstytus paplotėlius šaldiklyje 15 minučių.

Nukreiptų papločių su pienu ir cukrumi, kad keptumėte rudąNukreiptų papločių su pienu ir cukrumi, kad keptumėte rudą

Kepkite įkaitintoje orkaitėje 18–20 minučių arba tol, kol kraštai taps aukso rudos spalvos. Neperkraukite.

Kepti braškių paplotėliai ant sausainių lapoKepti braškių paplotėliai ant sausainių lapo

Kol paplotėliai kepa, paruoškite glazūrą plakdami cukraus miltelinį cukrų, sunkų grietinėlę ir citrinos žievelę, kol lygi ir drizūs konsistencija.

Kai paplotėliai yra iš orkaitės ir šiek tiek atvėsta, uždėkite glazūrą virš viršaus.

Drizzing glazūra ant braškių paplotėliųDrizzing glazūra ant braškių paplotėlių

Leiskite glazūrai nustatyti kelias minutes, tada patiekite braškių paplotėlius. Šie braškių paplotėliai puikiai tinka maloniems pusryčiams ar popietiniams patiekalams!

Braškių paplotėliai, išdėstyti lėkštėjeBraškių paplotėliai, išdėstyti lėkštėje
Braškių paplotėliaiBraškių paplotėliai

Braškių paplotėliai

Išeiga:
8

Prep laikas:
30 minučių

Virkite laikas:
18 minučių

Bendras laikas:
48 minutės

Šie braškių paplotėliai yra puikus skanėstas, kurį reikia gaminti braškių sezono metu! Puikiai tinka Galentino dienos ar Motinos dienos priešpiečiams.

Ingredientai

  • 2 puodeliai universalių miltų

  • 1/3 puodelio granuliuoto cukraus
  • 1 šaukštą kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio druskos 6 šaukštai šalto nesūdyto sviesto, supjaustytas į mažus kubelius
  • 1 puodelis šviežių braškių, korpus
  • 1 didelis kiaušinis, kambario temperatūroje
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių
  • 1/2 puodelio sunkaus kremo
  • 1/2 šaukštelio vanilės ekstraktas

Glazūra

  • 1 puodelis cukraus miltelių

  • 2 šaukštai sunkių kremų

  • 1 arbatinis šaukštelis citrinos žievės

Instrukcijos

    1. Įkaitinkite savo orkaitę iki 400 laipsnių pagal Farenheitą. Kepimo skardą ištieskite pergamento popieriumi.
    2. Dideliame maišymo dubenyje išplakite universalius miltus, granuliuotą cukrų, kepimo miltelius ir druską, kol gerai susimaišys.
    3. Į sausus ingredientus įpilkite šalto, kubelinio sviesto. Naudodami konditerijos tešlą, šakę ar pirštus, sviestą įvežkite į miltų mišinį, kol jis primena šiurkščius trupinius.
    4. Švelniai sulankstykite supjaustytose braškėse, kol jos tolygiai pasiskirsto visame mišinyje.
    5. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinį, citrinos sultis, sunkią grietinėlę ir vanilės ekstraktą, kol gerai susimaišys.
    6. Supilkite šlapius ingredientus į sausus ingredientus ir švelniai sumaišykite, kol tik susimaišys. Nepermeskite, tešla turėtų būti šiek tiek trupinė.
    7. Išverskite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir švelniai paglostykite ją maždaug 6–8 colių disko ir maždaug 1 colio storio ratu.
    8. Aštriu peiliu supjaustykite tešlą į 8 pleištus. Padėkite formos papuošalus ant paruoštos kepimo skardos, palikdami maždaug 1 colio erdvę tarp kiekvieno. Prieš kepdami, vėsinkite išdėstytus paplotėlius šaldiklyje 15 minučių.
    9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 18–20 minučių arba tol, kol kraštai taps aukso rudos spalvos. Neperkraukite.
    10. Kol paplotėliai kepa, paruoškite glazūrą, plakdami kartu su cukraus milteliais, sunkiu grietinėle ir citrinos žievelėmis, kol lygi ir drizinanti konsistencija
    11. Kai paplotėliai yra iš orkaitės ir šiek tiek atvėsta, uždėkite glazūrą virš viršaus.
    12. Leiskite glazūrai nustatyti kelias minutes, tada patiekite braškių paplotėlius. Šie braškių paplotėliai puikiai tinka maloniems pusryčiams ar popietiniams patiekalams!

Pastabos

  • Naudokite šaltą nesūdytą sviestą dribsnių paplotėliams. Šaltas sviestas kepant sukuria oro kišenes, todėl prisideda prie švelnios tekstūros.
  • Būkite švelnus maišydami šlapius ir sausus ingredientus. Dėl perpildymo gali atsirasti tankūs paplotėliai. Tešla turėtų būti šiek tiek trupinė ir viskas gerai, jei ji nesibaigia puikiai.
  • Nepraleiskite vėsinančio paplotėlių. Tai sukietėtų sviestą ir geriau pakiltų ir flakierų paplotėliai.
  • Jei glazūra yra per tiršta, įpilkite šiek tiek sunkesnio grietinėlės. Jei jis yra per plonas, įpilkite daugiau cukraus miltelių, kad būtų lygus ir pilamas konsistencija.

Ar pagaminote šį receptą?

Sekite mus „Pinterest“, kad gautumėte daugiau receptų!

Dažnai užduodami klausimai

1. Kaip laikyti šiuos braškių paplotėlius?

Šie braškių paplotėliai gali būti laikomi kambario temperatūroje, esančiame oro nepraleidžiančioje talpykloje iki 2 iki 3 dienų.

  • Šaldytuvas: Jis gali būti šaldytas iki 1 iki 2 savaičių, kai jis laikomas oro nepraleidžiančioje talpykloje.
  • Užšalimas: Įpakuokite į užrakto krepšį ir užšaldykite iki 2 iki 3 mėnesių.
  • Atšildymas ir pašildymas: Šaldytuve atšildykite šaldytuve per naktį arba keliomis valandomis kambario temperatūroje. Norėdami sugrąžinti šviežumą, pakartotinai pašildykite atšildytus ar šaldytuvus į pašildytą orkaitę 350 laipsnių Farenheito 5–8 minutes.

2. Ar galiu naudoti šaldytas braškes, o ne šviežius?

Taip, prieš dedant į tešlą, galite naudoti šaldytas braškes, būtinai jas gerai atšildyti ir gerai nusausinti. Perteklinė drėgmė iš užšaldytų uogų gali paveikti skonio tekstūrą.

3. Ar galiu iš anksto pagaminti skonio tešlą?

Absoliučiai! Paruoškite skonio tešlą, suformuokite ją ir užšaldykite. Paruošę kepti, tiesiog padėkite užšaldytus paplotėlius ant kepimo skardos ir kepkite į pašildytą krosnį, pridėdami keletą papildomų minučių prie kepimo laiko.

Daugiau receptų, mūsų manymu, jums patiks!





Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -