Vyno, vynuogių ir vynuogynų vaizdai visame pasaulyje rodomi naujai išleistame trumpalaikiame sąraše, skirtam „Errazuriz“ vyno fotografui 2025 m. Prizui.
Kvapą gniaužiančios nuotraukos tapo konkurso, kuris yra suskirstytas į tris kategorijas: žmonės, vietos ir gaminiai, požymis. Kiekvienos kategorijos nugalėtojai eis į galvą, kai teisėjai nuspręs dėl bendro nugalėtojo.
Konkursas yra „World Food Photography“ apdovanojimų dalis, kurią remia „TunkstStem“® Bimi® Brokoliniai.
„Fotografija vaidina gyvybiškai svarbų vaidmenį vyno pasaulyje, siūlanti galingą būdą pasidalyti kiekvieno butelio istorijomis“, – sakė Čilės „Viña Errázuriz & Viña Seña“ šeimos ambasadorė Pepa Chadwick.
„Keletas dalykų gali iš tikrųjų užfiksuoti vyno esmę, pavyzdžiui, paragauti, tačiau nuotrauka gali nuvežti žmones į vynuogyną, rūsį ar stalą, kuriame išsiskleidžia patirtis“.
Vienas iš šių metų apdovanojimų trumpojo sąrašo vaizdų yra pavadintas Aguonos balandžiai, pateikė Oskaras Oliverasas. Aukščiau pateiktas, jis yra tose vietose pogrupyje ir laidose „Hobbit panašios konstrukcijos“, teikiančios požeminius įėjimus vyno gamybos įrenginiams Pietragalla, Basilicata, Italija.
„SLO (San Luis Obispo) ryto derlius“. Nuotraukų kreditas: Heather Daenitz / „World Food Photography“ apdovanojimų mandagumas® Bimi® Brokoliniai.
Kitas tos pačios kategorijos trumpalaikio sąrašo vaizdas rodo Heather Daenitz iš Kalifornijos vynuogyno darbuotojo, atsirandančio ryto rūke, nuotrauka, nešiojanti naujai nuimtų „Chardonnay“ vynuogių šiukšliadėžę virš galvos.

„Elniai sniege – Château Brown“. Nuotraukų kreditas: „Luke Carver“ / „World Food Photography“ apdovanojimų mandagumas® Bimi® Brokoliniai.
Kiti Vaizdai į trumpąjį sąrašą apima aukščiau pateiktą Luke’o Carverio nufilmavimą, kuriame vaizduojami Roe Deer snieguotame Château Brown vietoje, o žemiau pateikta nuotrauka – pateikė nuotrauką Magdalena Garbacz, pasiūlymas „Tenuta Castello di Morcote“ vyno dvaro vaizdas į paukščius ir akis į Lugano ežero krantus Šveicarijoje.

„Ant vyno sparnų“. Nuotraukų kreditas: „Magdalena Garbacz“ / „World Food Photography“ apdovanojimų sutikimas® Bimi® Brokoliniai.
Tai tik keli vyno nuotraukų, atrinktų vietų kategorijoje, pavyzdžiai. Ekspertų teisėjų kolegija turės nuspręsti dėl kiekvienos kategorijos prizų ir įvardyti bendrą nugalėtoją.
Teisėjai 2025 m. Konkurse apima Dekanteris Meno direktorius, Patrick Grabham.
Visi „Errazuriz“ vyno fotografo, 2025 m. Prizo „Errazuriz“, vaizdai buvo Paskelbta kaip galerijos per „World Food Photography Awards“ svetainę.
Nugalėtojai visose maisto fotografijos konkurso kategorijose, įskaitant vyno skyrių, bus atskleisti gegužės 20 d. Apdovanojimų vakarą, kurį rėmė Champagne Taittinger, sakė organizatoriai.
Finalistų vaizdai bus eksponuojami nemokamoje parodoje „Mall“ galerijose Londone nuo gegužės 21 iki 25 dienos. Taip pat bus galima pasirinkti vaizdus, kuriuos galėsite apžiūrėti „Fortnum & Mason“ birželio 2 d. Ir namų muziejuje birželio 3 d. Iki rugsėjo 7 d.