Bažnyčios vadovų buvo paprašyta apsvarstyti galimybę leisti Vynas be alkoholio ir duonos be glitimo alternatyvos Eucharistijos ritualo metu.

Tačiau jie nusprendė, kad vyno be alkoholio vartojimas sulaužys bažnyčios įstatymus, nes fermentacijos procesas bus „panaikintas“.

Jie taip pat nusprendė, kad kviečių alternatyvos, tokios kaip ryžių miltai, bulvių miltai ar tapijokos miltai, negali būti naudojamos duonos ar vaflių, paimtų per ritualą, gaminti.

Rt Rev Michaelas Ipgrave’as, Lichfieldo vyskupas ir Bažnyčios liturginės komisijos pirmininkas, teigė, kad bažnyčia nebuvo pasirengusi panaikinti dviejų nusistovėjusių pozicijų.

„Pirma, ta duona, pagaminta iš kviečių ir fermentuotų vynuogių sulčių, yra elementai, kuriuos reikia pašvęsti Šventojoje Komunijoje; Ir antra, kad Šventosios Komunijos gavimas vienokiomis rūšimis būtinybės atveju yra ne „atskirtis“, o visiškas dalyvavimas sakramente, kaip dažnai praktikuojama sergančiųjų ar su vaikais bendrystėje “, – sakė jis.

„Iš tikrųjų net tikintieji, kurie fiziškai negali gauti sakramento, turi būti tikri, kad jie yra partizanai dėl Kristaus kūno ir kraujo tikėjimo ir naudos, kurią jis mums perduoda.“

Šventoji Komunija yra pagrindinis krikščioniškojo tikėjimo sakramentas. Garbintojai imasi duonos ir vyno, kuris simbolizuoja Kristaus kūną ir kraują. Tarnavimas yra Jėzaus mirties ir prisikėlimo memorialas.

„Canon Law“ teigia, kad duona turi būti gaminama iš „geriausių ir gryniausių kviečių miltų, kurie patogiai gali būti gauti, o vyno vynas – fermentuotos vynuogių sultys, gera ir sveika“.

Tačiau kai kurie kunigai ir susirinkimai negali vartoti glitimo ir alkoholio, todėl jie negali vartoti duonos ar vyno.

Šiuo metu Londone vyksta penkių dienų generolo Sinodo, bažnyčios įstatymų leidybos įstaigos susitikimas. Prieš susitikimą „Rev Canon Alice Kemp“ paprašė bažnyčios vadovų „įgalinti teisėtą naudoti be glitimo ir be alkoholio elementus Eucharistijoje, kad būtų pašalinta šios atskirties neteisybė“.

Tačiau bažnyčios vadovai pakartojo, kad sakramente naudojama duona turi būti gaminama iš kviečių miltų, o vynas turi būti fermentuotos vynuogių sultys.

Generalinio Sinodo teisinė patariamoji komisija nutarė, kad šiek tiek alkoholio galima išgauti iš vyno. Tačiau tai gali būti „teisėtai vartojama“ tik tuo atveju, jei liks koks nors alkoholis.

Komisija taip pat teigė, kad gali būti naudojamos mažai glotnių vaflių, tačiau nebus leista alternatyvų iš „ryžių miltų, bulvių miltų, tapijokos miltų, natūralios gumos ir vandens“.


Susiję straipsniai

„Bordeaux“ įsigyja vyno be alkoholio parduotuvės, kai keičiasi laikas

Ar sausis vis dar sausas? Eliza Dumais per mėnesį be alkoholio

JK vyriausybė planuoja leisti gėrimus be alkoholio etiketės „vynas“



Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -