Šis vanilinių levandų ledų receptas įkvėptas kelių kelionių į Prancūziją. Jis yra kreminis ir glotnus, su vos juntamu levandų skoniu, todėl jis yra toks unikalus skanėstas. Man ji šiek tiek primena grafo pilkumo arbatą. Jei esate pasiruošę pradėti, paspauskite recepto mygtuką „Peršokti į“. Arba slinkite per mūsų istoriją ir toliau pateiktus naudingus patarimus.
LEDAI PRANCŪZIJOJE – GLACE
Pirmosios solo kelionės į Paryžių metu beveik vaikščiojau po visas apylinkes nuo savo mažų nakvynės su pusryčiais namų nuo Boulevard de Grenelle iki Luvro iki Lotynų kvartalo. Kadangi jaučiau, kad turiu tiek daug ką pamatyti savo savarankiškai vedamoje pėsčiųjų kelionėje, dauguma valgymų buvo greito paruošimo tipo blyneliai ir batonai su paštetu. Išskyrus kavą. Manau, kad prancūzai būtų pasibaisėję mūsų amerikietiškomis sąvokomis apie „susidėjusią kavą“, kuri patiekiama popieriniame puodelyje. Nors kava buvo espreso dydžio ir tris kartus stipresnė, Paryžiuje kava buvo tiesiog gurkšnelis ir skanus atsisėdimas.
Norėdamas vėsaus ir gaivaus skanėsto nuvažiavęs mylias per miestą, suklupau ledų vežimėlį. Dabar sužinojau vieną dalyką, kad Prancūzijoje amatininkų ledai ir gelato vadinami glace (tariama „glah-see“). Glace yra terminas, apibūdinantis daugumą šaldytų kreminių desertų Prancūzijoje. Nors kai kurie šefai ir ledų gamintojai jums pasakys, kad glace yra šiek tiek turtingesnis nei želė ir ledai.
Šiaip, kai keliauju, visada ieškau skonių, kurių negaliu paragauti namuose. Taigi tą dieną išsirinkau levandų ledus ir tai buvo tokia skani staigmena. Ne tokie kvepalai, kokių tikitės. Labiau subtilus levandų skonis su vanilės dvelksmu.
VANILINIAI LEVANDŲ LEDAI
Šią vasarą eksperimentavau su įvairiausiais ledų ir gelato receptais – nuo citrininio baziliko iki nutelos, ir mane įkvėpė sukurti tokį, kuris man primintų Prancūziją. Rezultatas buvo šis vanilinių levandų ledų receptas. Jį taip paprasta pagaminti ir taip skanu, kad netrukus tai bus vienas mėgstamiausių jūsų vasaros receptų.
Levandų ledų ingredientai
Šie levandų ledai gaminami kreminio kremo stiliumi, šiek tiek panašūs į želė. Receptas yra iš popierinio lankstinuko, kurį pasiėmiau lankytame levandų ūkyje.
- nenugriebto pieno
- riebi grietinėlė
- kiaušinių tryniai
- cukraus
- levandos
- vanilės ekstraktas
Kaip pasigaminti levandų ledus
Vidutinio dydžio dubenyje šakute išplakite kiaušinių trynius ir cukrų, kol tūris padvigubės (tams putojantis) ir spalva taps šviesiai geltona. Atidėkite į šalį.
Supilkite pieną ir grietinėlę į vidutinį puodą ant silpnos arba vidutinės ugnies. Lėtai maišydami mediniu šaukštu arba šluotele sumaišykite pieną ir grietinėlę, kol aplink kraštus susidarys putos.
Tada į puodą su pienu ir grietinėle supilkite kiaušinių ir cukraus mišinį. Nuolat maišykite, kol gerai susimaišys ir mišinys padengs medinio šaukšto nugarą.
Įdėkite levandų pumpurus ranka, suimdami juos tarp nykščio ir smiliaus, kad išsiskirtų aromatas. Tada įpilkite vanilės ir maišykite 2–3 minutes, kad skoniai įsiskverbtų.
Supilkite mišinį per sietelį arba smulkų sietelį į dubenį. Taip pašalinsite visus kietus kiaušinių ar levandų pumpurų gabalėlius ir sukursite glotnesnę, lygią tekstūrą.
Uždenkite ir atšaldykite levandų ledų mišinį mažiausiai keturioms valandoms arba palikite per naktį sustingti šaldytuve. Norite, kad ledų mišinys būtų atšaldytas prieš apdorojant jį ledų gaminimo aparate.
Galiausiai supilkite levandų ledų mišinį į ledų gaminimo aparatą ir užšaldykite pagal gamintojo nurodymus. Patiekite tiesiai iš ledų gaminimo aparato arba šaukštu į indą, uždenkite vaško popieriumi arba plastikine plėvele ir užšaldykite. Stiklinės kepimo formos arba duonos keptuvės yra puikūs ledų puslitrais indai.
Levandų ledai
Ingredientai
-
2 1/2 stiklinės nenugriebto pieno
-
1/2 puodelio riebios grietinėlės
-
4 kiaušinių tryniai (atšildyti iki kambario temperatūros)
-
3/4 stiklinės cukraus
-
1 arbatinis šaukštelis levandų
-
1 valgomasis šaukštas vanilės ekstrakto
Instrukcijos
Vidutinio dydžio dubenyje šakute išplakite kiaušinių trynius ir cukrų, kol tūris padvigubės (tams putojantis) ir spalva taps šviesiai geltona. Atidėkite į šalį.
Supilkite pieną ir grietinėlę į vidutinį puodą ant silpnos arba vidutinės ugnies. Lėtai maišydami mediniu šaukštu arba šluotele sumaišykite pieną ir grietinėlę, kol aplink kraštus susidarys putos.
Tada į puodą su pienu ir grietinėle supilkite kiaušinių ir cukraus mišinį. Nuolat maišykite, kol gerai susimaišys ir mišinys padengs medinio šaukšto nugarą.
Įdėkite levandų pumpurus ranka, suimdami juos tarp nykščio ir smiliaus, kad išsiskirtų aromatas. Tada įpilkite vanilės ir maišykite 2–3 minutes, kad skoniai įsiskverbtų.
Supilkite mišinį per sietelį arba smulkų sietelį į dubenį. Taip pašalinsite visus kietus kiaušinių ar levandų pumpurų gabalėlius ir sukursite glotnesnę, lygią tekstūrą.
Uždenkite ir atšaldykite levandų ledų mišinį mažiausiai keturioms valandoms arba palikite per naktį sustingti šaldytuve.
Galiausiai supilkite levandų ledų mišinį į ledų gaminimo aparatą ir užšaldykite pagal gamintojo nurodymus. Patiekite tiesiai iš ledų aparato arba šaukštu į indą, uždenkite ir užšaldykite.
Padaro 1 pintą
Daugiau ledų ir šaldytų skanėstų!
Iš pradžių paskelbta 2011 m. Atnaujinta 2023 m.