Kas nemyli sūrio pyrago? Tai kreminė, sodri ir taip pat apgalvota. Tačiau kartais įsipareigojimas visam gabaliukui gali būti šiek tiek daug, ypač po didelio patiekalo. Štai kur atsiranda sūrio pyrago įkandimų – jie yra puikus sprendimas, kai norite, kad tik paragautų kažko saldaus, nevažiuodami už borto. Be to, šie įkandimo dydžio malonumai puikiai tinka ir vakarėliui ar puodui! Paspauskite mygtuką „Peršokti į receptą“, jei esate pasirengęs pradėti. Arba slinkite per keletą patarimų ir gudrybių, kaip juos padaryti žemiau.
Kodėl sūrio pyrago įkandimai?
Sūrio pyrago įkandimai populiarėjo dėl kelių priežasčių. Pirma, jie yra nepaprastai universalūs. Nesvarbu, ar jūs rengiate vakarėlį, atvežate skanėstą į puodą, ar tiesiog norite sau mažo indulgencijos, sūrio pyrago įkandimai tinka sąskaitai. Jie lengvai patiria, atrodo žaviai ant desertų stalo ir gali būti pritaikyti daugybe būdų, kad atitiktų bet kokį skonį.
Kita priežastis, kodėl sūrio pyrago įkandimai yra hitai, yra jų porcijų kontrolės aspektas. Naudojant tradicinį sūrio pyragą, nesunku supjaustyti didesnį gabalą, nei iš pradžių ketinote (mes visi ten buvome). Kita vertus, įkandimai yra iš anksto subtiliai, leidžiantys mėgautis saldžiu malonumu be kaltės.
Ar žinojai?
Nors sūrio pyragas gali atrodyti kaip itališkas desertas, jo kilmė iš tikrųjų buvo senovės Graikija. Patys pirmieji sūrio pyragai buvo gaminami su sūriu (žinoma), bet ir medumi bei kviečiais. Pirmosiose olimpinėse žaidynėse jis netgi buvo maitinamas sportininkams. (Pasakykite tai savo sporto salės treneriui!)
Tada romėnai gavo receptą, pavadino jį „libum“, kuris yra romėniško stiliaus sūrio pyragas, pagamintas su ricotta. Receptas vis vystėsi ir, kai europiečiai atvyko į Ameriką, jie su savimi atsinešė sūrio pyragą. Žaidimų keitiklis vyko 1800-ųjų pabaigoje, kai Niujorko vaikinas netyčia išrado kreminį sūrį, kuris paskatino turtingą, kreminį Niujorko stiliaus sūrio pyragą, kurį šiandien mėgstame. Dabar visame pasaulyje galite rasti sūrio pyrago variantų, turinčių įvairias šalis, tokias kaip Italija, Vokietija, Japonija ir Graikija, pasirinks savo sukimąsi. Tikimės, kad jums patiks mūsų sukimasis su šiuo sūrio pyrago įkandimų receptu žemiau.
Kaip padaryti sūrio pyragą
Sūrio pyrago įkandimų gaminimas namuose yra stebėtinai lengvas, o procesas nėra labai skiriasi nuo viso dydžio sūrio pyrago gaminimo. Čia yra sudedamųjų dalių sąrašas, kurį jums reikės pradėti:
Pluta
1 puodelis Grahamo krekerių trupiniai
3 šaukštai ištirpinto sviesto
1 šaukštas cukraus
Užpildymas
16 uncijų kremo sūris (pilna riebalų) – kambario temperatūra
1/3 puodelio grietinės (pilna riebalų) – kambario temperatūra
1/3 puodelio sunkaus kremo – kambario temperatūra
½ puodelio granuliuoto cukraus
2 dideli kiaušiniai – kambario temperatūra
2 šaukšteliai citrinos sultys arba vanilės ekstraktas
Braškių padažas
2 puodeliai braškių
1/3 puodelio cukraus
1 šaukštas citrinos sultys
Paruoškite plutą
Įkaitinkite orkaitę iki 350F. Mažame maišymo dubenyje sumaišykite „Graham Cracker“ trupinius, cukrų ir ištirpintą sviestą. Maišykite šaukštu, kol visiškai susimaišys.
Tolygiai padalykite į muffin įdėklus muffin keptuvėje. Norėdami tvirtai nuspausti trupinius, naudokite pirštus ar šaukšto užpakalinę dalį. Padėkite keptuvę į šalį.
Padarykite įdarą
Maišymo dubenyje sumaišykite kambario temperatūros grietinėlės sūrį, grietinę ir sunkią grietinėlę. Sumaišykite ant žemos/terpės su maišytuvo irklavimo tvirtinimu iki vientisos ir gerai sujungtos.
Įpilkite cukraus, kiaušinių ir citrinos sulčių ir toliau maišykite, kol gerai sujungs.
Surinkite ir kepkite
Sūrio pyrago tešlą tolygiai padalinkite į bandelių skardą su įdėklais ir jau paruoštais plutelėmis.
Įdėkite į 350F krosnį 25–30 minučių (viršūnės bus nepermatomos, o ne jiggly).
Patarimas: Baigę atidarykite krosnies duris, bet palikite sūrio pyragus į vidų, kad lėtai atvėstų 10 minučių.
Padarykite braškių padažą
Nedideliame puode įpilkite visų braškių padažo ingredientų ir įjunkite ugnį iki vidutinės. Nereikia sutriuškinti braškių, tiesiog švelniai maišykite dabar ir vėl, braškės išlaisvins savo drėgmę.
Toliau maišykite, kai padažas įkaista, ir pradeda troškinti. Žemesnė temperatūra iki žemos, kad padažas troškintų, bet neviršytų per stipriai.
Leiskite troškinti su pertraukiamu maišymu 20 minučių arba tol, kol pasieksite norimą storis.
Vėsu, vėsu ir patiekite
Išimkite iš krosnies ir leiskite sūrio pyragams atvėsti ant aušinimo stovo maždaug 60 minučių. Kartą kambario temperatūroje apvyniokite ir padėkite į šaldytuvą, kad 5 valandas arba per naktį visiškai atvėstumėte.
Paruošę patiekti, pasukite su braškių padažu ir įpilkite pusės braškių, kad garnyrui būtų galima.
Tinkinkite savo mini sūrio pyrago įkandimus
Vienas geriausių sūrio pyrago įkandimų yra tai, kaip lengva juos pritaikyti. Žemiau pateikėme klasikinių braškių sūrio pyrago įkandimų receptą. Tačiau čia yra keletas idėjų, kaip padidinti sūrio pyrago kąsnius, kad būtų galima suasmeninti juos pagal savo skonį!
- Viršūnės: Švieži vaisiai, vaisių kompotas, karamelės padažas, šokolado ganache ar plakta grietinėlė gali pridėti skanų apdailą.
- Maišymas: Prieš kepdami į maršrutinį efektą, sukaskite į kai kuriuos aviečių uogienę, „Nutella“ ar „Slapukų sviestą“.
- Plutos variantai: Vietoj „Graham“ krekerių pabandykite naudoti susmulkintus „Oreos“, „GingerSnaps“ ar net klijus, kad galėtumėte kitokio skonio profilio.
- Pagardinkite įdarą: Įdarą įpilkite citrinos žievelės, kakavos miltelių arba greitų kavos granulių, kad būtų unikalus posūkis.
Mini sūrio pyrago receptų patarimai
- Naudodamiesi silikono muffino įdėklais, jūs pasiekiate mini sūrio pyragus su švariu kraštu, tačiau jūs taip pat galite naudoti ir suplanuotais popieriaus muffino įdėklais.
- Nustatant, kada sūrio pyragas baigė kepimą: paviršius keičiasi nuo blizgaus iki matinio ir kraštų nustatyta.
- Sūrio pyragai šiek tiek pakils kepdami, tačiau kai tik jie pradės vėsti, jie grįš žemyn.
- Sūrio pyrago įkandimai dar labiau sustiprėja po šaldytuvo atšaldyti.
Sūrio pyrago įkandimų patiekimas ir saugojimas
Sūrio pyrago įkandimai geriausiai patiekiami atšaldomi. Išdėstykite juos ant lėkštės su garnyrais, pavyzdžiui, šviežiomis uogomis, mėtų lapais ar šokolado ar karamelės lašeliu. Jie gali būti laikomi hermetiškame inde šaldytuve iki 4 dienų, todėl jie yra puikus deserto parinktis.
Ilgesniam laikymui sūrio pyrago įkandimai gali būti užšaldyti. Prieš užšaldydami, būtinai nepamirškite jų su braškių padažu. Išdėstykite juos vienu sluoksniu ant kepimo skardos ir užšaldykite iki vientisos, tada perkelkite į zip-top maišą arba hermetišką indą. Šaldiklyje jie laikysis iki trijų mėnesių. Kai paruošta patiekti, prieš patiekdami atšildykite šaldytuve.


Sūrio pyrago įkandimai
Išeiga:
12
Prep laikas:
13 minučių
Virkite laikas:
27 minutės
Papildomas laikas:
1 valanda
Bendras laikas:
1 valanda 40 minučių
Šiuos sūrio pyrago įkandimus lengva padaryti ir puikiai tinka linksminti!
Ingredientai
Pluta
-
1 puodelis Grahamo krekerių trupiniai
-
3 šaukštai ištirpinto sviesto
-
1 šaukštas cukraus
Užpildymas
-
16 uncijų kremo sūris (pilna riebalų) – kambario temperatūra
-
1/3 puodelio grietinės (pilna riebalų) – kambario temperatūra
-
1/3 puodelio sunkaus kremo – kambario temperatūra
-
1/2 puodelio granuliuoto cukraus
-
2 dideli kiaušiniai – kambario temperatūra
-
2 šaukšteliai citrinos sultys arba vanilės ekstraktas
Braškių padažas
-
2 puodeliai braškių, plonai supjaustytos supjaustytos
-
1/3 puodelio cukraus
-
1 šaukštas citrinos sultys
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 350F.
- Pluta: nedideliame maišymo dubenyje sumaišykite „Graham Cracker“ trupinius, cukrų ir ištirpintą sviestą. Maišykite šaukštu, kol visiškai susimaišys.
- Tolygiai padalykite į muffin įdėklus muffin keptuvėje. Norėdami tvirtai nuspausti trupinius, naudokite pirštus ar šaukšto užpakalinę dalį. Padėkite keptuvę į šalį.
- Įdaras: maišymo dubenyje sumaišykite kambario temperatūros kremo sūrį, grietinę ir sunkią grietinėlę. Sumaišykite ant žemos/terpės su maišytuvo irklavimo tvirtinimu iki vientisos ir gerai sujungtos.
- Įpilkite cukraus, kiaušinių ir citrinos sulčių ir toliau maišykite, kol gerai sujungs.
- Sūrio pyrago tešlą tolygiai padalinkite į bandelių skardą su įdėklais ir jau paruoštais plutelėmis.
- Įdėkite į 350F krosnį 25–30 minučių (viršūnės bus nepermatomos, o ne jiggly). Baigę atidarykite orkaitę, bet palikite sūrio pyragą, kad 10 minučių lėtai atvėstų.
- Išimkite iš krosnies ir leiskite sūrio pyragams atvėsti ant aušinimo stovo maždaug 60 minučių. Kartą kambario temperatūroje apvyniokite ir padėkite į šaldytuvą, kad 5 valandas arba per naktį visiškai atvėstumėte.
- Padažas: Mažame puode įpilkite visų braškių padažo ingredientų ir įjunkite ugnį iki vidutinės. Nereikia sutriuškinti braškių, tiesiog švelniai maišykite dabar ir vėl, braškės išlaisvins savo drėgmę.
- Toliau maišykite, kai padažas įkaista, ir pradeda troškinti. Žemesnė temperatūra iki žemos, kad padažas troškintų, bet neviršytų per stipriai. Leiskite troškinti su pertrūkiais maišant 20 minučių arba tol, kol pasieksite norimą storią. Patiekite, padėkite su braškių padažu, o po to užpilkite šviežiomis braškėmis.
Pastabos
- Naudodamiesi silikono muffino įdėklais, jūs pasiekiate mini sūrio pyragus su švariu kraštu, tačiau jūs taip pat galite naudoti ir suplanuotais popieriaus muffino įdėklais.
- Nustatant, kada sūrio pyragas baigė kepimą: paviršius keičiasi nuo blizgaus iki matinio ir kraštų nustatyta.
- Sūrio pyragai šiek tiek pakils kepdami, tačiau kai tik jie pradės vėsti, jie grįš žemyn.
- Sūrio pyragai dar labiau sustiprėja šaldytuve
Informacija apie mitybą:
Išeiga: 12
Pervedimo dydis: 1
Suma už porciją:
Kalorijos: 303Bendras riebalai: 21GSočiųjų riebalų: 12GTrans riebalai: 0gNesočiųjų riebalų: 7gCholesterolis: 88mgNatris: 190mgAngliavandeniai: 25GPluoštas: 1GCukrus: 20GBaltymas: 4g
Pateikta mitybos informacija yra tik sąmata.