Spanguolių ir apelsinų derinyje yra kažkas nenumaldomai skanaus, ypač vėsesniais mėnesiais. Spanguolių aitrumas kartu su ryškiu, aštriu apelsinų saldumu sukuria pusiausvyrą, kuriai tiesiog neįmanoma atsispirti. Šis spanguolių apelsinų kepalas yra puikus desertas, jaukus arbatos užkandis ar net šventinių pusryčių priedas. Jei esate pasiruošę pradėti kepti, tiesiog paspauskite mygtuką „Peršokti į receptą“. Kitu atveju peržiūrėkite toliau pateiktas žingsnis po žingsnio receptų nuotraukas ir perskaitykite mūsų kepimo patarimus.

spanguolių apelsinų kepalas su citrusiniu glaistu, papuoštas apelsinais ir spanguolėmis

Spanguolės ir apelsinai – puikus derinys

Spanguolės ir apelsinai yra toks skanus derinys. Skoniai papildo vienas kitą, sukurdami dinamišką balansą, kur spanguolių aitrumas puikiai atsveria natūralų apelsinų sulčių saldumą. Abu ingredientai yra daugiausiai vėsesniais mėnesiais, todėl jie puikiai tinka žiemos kepiniams.

Tačiau, be skonio, jos taip pat suteikia ryškų vizualinį patrauklumą ir tekstūrą bet kokiam patiekalui – spanguolės suteikia sultingų aitrumo pliūpsnių ir stulbinančio raudono atspalvio, o apelsinų žievelė ir sultys suteikia ryškumo, kuris pakelia bendrą skonį.

Išpjauto spanguolių apelsinų kepalo vaizdas iš šono, kuriame pavaizduotos spanguolės vidujeIšpjauto spanguolių apelsinų kepalo vaizdas iš šono, kuriame pavaizduotos spanguolės viduje

Spanguolių apelsinų kepalas žingsnis po žingsnio nuotraukos

1. Įkaitinkite ir paruoškite
Surinkite ingredientus ir įkaitinkite orkaitę iki 350 ° F (175 ° C). Paruoškite 8 colių kepimo formą su nepridegančiu kepimo purškalu ir išklokite ją pergamentiniu popieriumi, kad būtų lengviau išimti.

spanguolių apelsinų kepalo recepto ingredientaispanguolių apelsinų kepalo recepto ingredientai

2. Sutrinkite sviestą ir cukrų
Į didelį maišymo dubenį supilkite sviestą ir plakite rankiniu mikseriu (arba stovinčiu mikseriu), kad suminkštėtų. Tada supilkite cukrų ir grietinėlę ir maišykite vieną ar dvi minutes iki šviesios spalvos.

sviestą ir cukrų šalia maišymui paruošto dubenėliosviestą ir cukrų šalia maišymui paruošto dubenėlio

3. Sudėkite šlapius ingredientus
Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną išmaišydami prieš dedant kitą. Tada įpilkite grietinės ir vanilės ekstrakto.

sviestą ir cukrų išplakti dubenyje, su kiaušiniais ir kitais ingredientais ne dubenyje, prieš pridėdamisviestą ir cukrų išplakti dubenyje, su kiaušiniais ir kitais ingredientais ne dubenyje, prieš pridėdami

4. Sumaišykite sausus ingredientus
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus (pasilikdami ¼ puodelio, kad padengtumėte spanguoles), kepimo miltelius, soda ir druską. Į didelį dubenį į šlapius ingredientus įpilkite maždaug 1/3 sausų ingredientų ir sumaišykite mediniu šaukštu. Įpilkite 1/2 apelsinų sulčių ir visos apelsino žievelės ir išmaišykite. Pakartokite, suberkite apie 1/3 miltų, sumaišykite, tada likusias apelsinų sultis ir sumaišykite.

Sumaišykite spanguolių kepalo tešlą.Sumaišykite spanguolių kepalo tešlą.

5. Sulenkite spanguoles
Suberkite spanguoles į rezervuotą ¼ puodelio miltų, kad kepant jos nenugrimztų į duonos dugną. Sudėkite padengtas spanguoles ir viską sumaišykite, kol tik susimaišys ir spanguolės tolygiai pasiskirstys. Nepermaišykite.

Į spanguolių apelsinų kepalų tešlą įpilkite miltais apteptų spanguoliųĮ spanguolių apelsinų kepalų tešlą įpilkite miltais apteptų spanguolių

6. Iškepkite kepalą
Tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą, tolygiai paskirstydami. Kepkite 50–60 minučių arba tol, kol į centrą įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus. Leiskite kepalui 10 minučių atvėsti keptuvėje, tada perkelkite jį ant grotelių, kad visiškai atvėstų.

7. Padarykite glazūrą
Kol kepalas vėsta, išplakite cukraus pudrą, apelsinų sultis, apelsino žievelę ir vanilės ekstraktą iki vientisos masės. Užtepkite glajų ant atvėsusio kepalo, kad būtų graži ir skani pabaiga.

Sėkmės kepimo patarimai

Norime, kad jūsų spanguolių apelsinų kepalas būtų tobulas! Štai keli patarimai, kuriuos reikia perskaityti ir atsiminti kepant:

  • Kambario temperatūros ingredientai: Įsitikinkite, kad sviestas, kiaušiniai ir grietinė yra kambario temperatūros. Tai padeda jiems sklandžiai susimaišyti ir gauti lygią tešlą.
  • Nepraleiskite miltų dangos: Supylus spanguoles į miltus, jos nenugrimzta į dugną. Taip užtikrinamas tolygus pasiskirstymas per visą kepalą.
  • Naudokite šviežią apelsinų žievelę: Nuvalykite apelsino žievelę prieš išspaudžiant sultis. Žievelė prideda koncentruoto citrusinių vaisių skonio, kuris pagerina kepalą.
  • Nepermaišykite: Sudėjus sausus ingredientus, maišykite, kol susimaišys. Per daug maišant glitimas gali per daug išsivystyti, todėl tekstūra tampa kieta.
  • Patikrinkite paruošimą: Orkaitės skiriasi, todėl pradėkite tikrinti kepalą ties 50 minučių žyma. Jei viršus paruduoja per greitai, uždenkite aliuminio folija.
  • Venkite nudegimų: Stebėkite savo kepalą, kai jis praėjo per paskutines 5-10 minučių, jei viršus per daug tamsėja, uždenkite jį folijos gabalėliu, kad jis nesudegtų, bet kepalas galėtų toliau kepti.
  • Sustabdykite SNK: Neatidarinėkite orkaitės durelių visą laiką, kad patikrintumėte orkaitės iškepimą, nes gali nuskęsti orkaitės centras. Dantų krapštuku arba mediniu iešmeliu patikrinkite, ar kepalo centras yra iškepęs. Įdėkite į centrą ir, jei jis išeis švarus, viskas padaryta. Jei jis lipnus, pridėkite 3-5 minutes.
Išpjauto spanguolių apelsinų kepalo vaizdas iš šono, kuriame pavaizduotos spanguolės vidujeIšpjauto spanguolių apelsinų kepalo vaizdas iš šono, kuriame pavaizduotos spanguolės viduje

Aptarnavimo pasiūlymai

Šis spanguolių apelsinų kepalas yra neįtikėtinai universalus ir gražiai dera su įvairiais daiktais, todėl tinka bet kuriuo paros metu. Taip pat prieš patiekdami drąsiai papuoškite ir papuoškite spanguolių apelsinų kepalą šviežių apelsinų griežinėliais, šviežiomis spanguolėmis ir net cukrumi padengtomis spanguolėmis.

iš arti dviejų mažų spanguolių apelsinų kepalo kąsneliųiš arti dviejų mažų spanguolių apelsinų kepalo kąsnelių

Pusryčiams mėgaukitės gabalėliu sviesto arba grietinėlės sūrio ir garuojančiu kavos ar arbatos puodeliu, kad rytas prasidėtų prabangiai. Šventiniam susibūrimui supjaustykite kepalą į mažesnius gabalėlius ir sudėkite į šventinį desertų lėkštę kartu su sausainiais ir šokoladiniais saldainiais, kad gautumėte nuostabią desertinę.

Spanguolių apelsinų kepalasSpanguolių apelsinų kepalas

Spanguolių apelsinų kepalas

Išeiga:
12

Paruošimo laikas:
15 minučių

Virimo laikas:
50 minučių

Visas laikas:
1 valanda 5 minutes

Ingredientai

  • 1/2 puodelio sviesto, suminkštinto

  • 3/4 puodelio granuliuoto cukraus

  • 1/4 puodelio rudojo cukraus

  • 2 dideli kiaušiniai

  • 1/4 stiklinės grietinės

  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto

  • 1/2 puodelio apelsinų sulčių

  • 2 puodeliai universalių miltų (1/4 puodelio spanguolėms padengti)

  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

  • 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo sodos

  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos

  • 1 1/2 puodelio šviežių spanguolių

  • 1 valgomasis šaukštas apelsino žievelės

Glajus

  • 1 puodelis cukraus pudros

  • 2 šaukštai apelsinų sulčių

  • 1 valgomasis šaukštas apelsino žievelės

  • 1/2 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto

Instrukcijos

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių ir paruoškite 8 colių kepimo skardą su purškiamąja skarda ir pergamentiniu popieriumi.
    2. Į didelį dubenį supilkite sviestą ir suminkštinkite rankiniu mikseriu. Supilkite cukrų ir grietinėlę apie 1-2 minutes, kol pasidarys šviesūs. Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną išmaišydami prieš dėdami kitą. Įpilkite grietinės ir vanilės ir išmaišykite.
    3. Į vidutinį dubenį suberkite spanguoles ir apie 1/4 puodelio miltų ir aptepkite spanguoles. Atidėkite į šalį.
    4. Į vidutinį dubenį suberkite likusius miltus, kepimo miltelius, soda, druską ir išplakite. Į didelį dubenį į šlapius ingredientus įpilkite maždaug 1/3 sausų ingredientų ir sumaišykite mediniu šaukštu. Įpilkite 1/2 apelsinų sulčių ir visos apelsino žievelės ir išmaišykite. Pakartokite, įpilkite apie 1/3 miltų, sumaišykite, tada likusias apelsinų sultis ir sumaišykite. Suberkite likusius miltus ir, kai jie beveik visiškai susimaišys, supilkite padengtas spanguoles ir viską sumaišykite, kol tik susimaišys ir spanguolės tolygiai pasiskirstys. Nepermaišykite.
    5. Supilkite tešlą į kepimo formą ir tolygiai paskirstykite. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 50-60 min. Išbandykite centrą dantų krapštuku ir kepalas bus paruoštas, kai jis išeis švarus. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti apie 10 minučių keptuvėje, o po to 30-40 minučių ant grotelių
    6. Padarykite glajų vidutiniame dubenyje. Suberkite cukraus pudrą, apelsinų sultis, apelsino žievelę ir vanilę ir išmaišykite iki vientisos masės. Aptepkite kepalą glaistu ir palikite pastovėti apie 10 minučių. Mėgaukitės!

Pastabos

Glajui apelsinų sultis galite pakeisti pienu.

Ar gaminote šį receptą?

Sekite mus Pinterest, kad gautumėte daugiau receptų!

DAUGIAU RECEPTŲ, JUMS PATIKS!





Source link

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -