Šokolado alyvuogių aliejaus pyragas yra vienas iš mano mėgstamiausių desertų, kuriuos gaminu namuose. Tai gali būti paprasta ir kaimiška arba elegantiška puikaus patiekalo pabaiga. Viskas yra tai, kaip jūs tai garantuojate. Pavaizduokite tai: drėgnas, dekadentiškas šokolado pyragas, kuris ne tik patenkina jūsų saldų potraukį, bet ir turi užuominą apie rafinuotumą. Ir nesunku kepti! Tai šokolado alyvuogių aliejaus pyrago magija.
Jei esate pasirengęs pradėti, tiesiog paspauskite mygtuką „Peršokti į receptą“. Arba slinkite per žemiau, kad išaiškintumėte skanius šio deserto sluoksnius ir ištirtumėte jo kilmę, giliai įsiveržę į Viduržemio jūros regiono kulinarinę tradiciją.

Kuo šokolado alyvuogių aliejaus pyragas yra ypatingas?
Prieš pradėdami savo kelionę per istoriją, supraskime, kas daro šokolado alyvuogių aliejaus pyragą tokiu unikaliu. Skirtingai nuo tradicinių sviesto pagrindu pagamintų pyragų, šiame gydyme naudojamas ypač nekaltas alyvuogių aliejus, suteikiantis vešliai drėgną pyragą su subtiliu vaisių atspalviu šokoladui. Rezultatas? Desertas, kuris yra ne tik nuolaidus, bet ir gali pasigirti sveikesniu posūkiu.


Viduržemio jūros regiono ryšys: alyvuogių aliejaus pyrago ištakos
Dabar šokime ant kulinarinės laiko aparato ir keliausime atgal į Viduržemio jūros regiono saulės batrijas žemes, kur virtuvėje karaliauja alyvuogių aliejus. Alyvuogių aliejaus naudojimo kepime koncepcija gali būti atsekta šimtmečiais, tokios šalys kaip Italija, Graikija ir Ispanija įtraukiant šį skystą auksą į savo desertus.
Italija: alyvuogių aliejaus pyrago gimtinė: Nenuostabu, kad Italija, turėdama savo turtingą kulinarinį paveldą, vertina alyvuogių aliejaus pyragą. Italai nuo seno įpūtė saldumynus alyvuogių aliejumi. Alyvuogių aliejaus naudojimas pyraguose padidėjo, ypač regionuose, kuriuose buvo gausu alyvuogių giraites. Šiandien alyvuogių aliejaus pyrago variantus galima rasti visoje Italijoje, kurių kiekvienas turi savo unikalų vietinį posūkį.


Graikija: Viduržemio jūros vingis: Kryžiaudami Adrijos jūra, mes atsiduriame Graikijoje, kur alyvuogių aliejus yra ne tik virimo kuokštelė, bet ir kultūrinis kertinis akmuo. Graikijos alyvuogių aliejaus pyragai dažnai apima vietinius ingredientus, tokius kaip medus ir riešutai, sukuriant harmoningą skonių mišinį. Desertas yra ne tik skonio pumpurų gydymas, bet ir linkėjimas į giliai įsišaknijusias šalies tradicijas.
Ispanija: skonių simfonija: Ispanija su savo įvairiapusišku kulinariniu kraštovaizdžiu atneša savo nuojautą alyvuogių aliejaus pyragams. Nesvarbu, ar mėgavosi puodeliu stiprios kavos, ar suporuotas su stikline ispaniško raudonojo vyno, šie pyragai parodo alyvuogių aliejaus universalumą kuriant ir kaimiškus, ir rafinuotus desertus.


Papuoškite savo šokolado alyvuogių aliejaus pyragą pakelti
Kartą išgirdau virėją per televiziją apibūdinti šokolado alyvuogių aliejaus pyragą kaip mažą juodą desertų suknelę. Ir tai tikrai yra pats tobuliausias aprašymas. Kadangi galite apsirengti šį pyragą ar apsirengti, padaryti jį atsitiktinį ar elegantišką, viskas priklauso nuo garnyro. Šokolado alyvuogių aliejaus pyrago grožis yra jo universalumas, leidžiantis eksperimentuoti su įvairiais padažais. Štai keletas idėjų, kaip paskatinti jūsų kūrybiškumą:
- Cukraus milteliai: Klasikinis pasirinkimas, švelnus cukraus miltelinio dulkių dulkinimas suteikia elegancijos. Tai ne tik sustiprina vaizdinį patrauklumą, bet ir subalansuoja šokolado turtingumą.
- Šviežios uogos sprogo: Pasinaudokite sezoniniais vaisiais! Tokios uogos kaip avietės, braškės ar mėlynės suteikia gaivumo, perpjaunant pyrago turtingumą. Jų ryškios spalvos sukuria vizualiai stulbinantį kontrastą. Braškių sezono metu aš mėgstu šviežias braškes. Tačiau maždaug Valentino dieną niekas nepralenkia šokolado ir aviečių.
- Riešutai traškumui: Skrudintos riešutos, tokios kaip migdolai, lazdyno riešutai ar graikiniai riešutai, kiekvienam kąsniui suteikia puikų traškumą. Norėdami gauti daugiau itališkų nugaros ir šviesiai žalios spalvos, dulkių su susmulkintais ar susmulkintais pistacijomis. Pabarstykite juos ant torto, kad gautumėte tekstūros simfoniją.
- Plakta grietinėlės sūkuriai: Šviežiai plaktos grietinėlės doleris yra nesenstantis šokolado pyrago kompanionas. Jo orų tekstūra papildo tankų pyrago turtingumą, sukurdamas dangišką derinį. Plaktas kremas taip pat komplimentuoja kai kuriuos čia išvardytus patiekalus, tokius kaip šviežios uogos ar riešutai.
- Šokolado lašelis: Toliau mėgaukitės šokolado potraukiu, kai ant pyrago drizzuodamas išlydytą šokoladą. Norėdami gauti intensyvaus skonio ar baltojo šokolado, kad saldesnis prisilietimas, eikite į tamsų šokoladą.
- Cukruotas oranžinis: Cukruoti apelsinai yra puikus bet kokio šokolado deserto kompanionas. Galite papuošti cukruotais apelsinais arba smulkiai tarkuotu oranžiniu žievele, kad į savo šokolado alyvuogių aliejaus pyragą pridėtų citrusinių vaisių. Patarimas: jei randate oranžinį užpiltą alyvuogių aliejų, iškirpkite pusę puodelio įprasto alyvuogių aliejaus už pusę puodelio oranžinio užpilto alyvuogių aliejaus, kad oranžinio šokolado alyvuogių aliejaus pyragas.
- Espreso infuzija: Ar kas nors geriau su šokoladu nei kava? Į savo receptą žemiau įtraukiame espresso, tačiau jei norite dar daugiau kavos skonio, po kepimo įpilkite espreso. Kai pyragas išeina iš orkaitės ir šiek tiek atvėso, naudokite konditerijos šepetėlį, kad švelniai teptumėte espresso virš torto viršaus ir leisk pyragui sugerti tą papildomą kavos skonį ir drėgmę.


Kaip namuose gaminti šokolado alyvuogių aliejaus pyragą
Pasiruošę pradėti? Aš pritaikiau šį receptą iš mūsų citrinų alyvuogių aliejaus pyrago recepto, keičiant citrinos žievelę ir sultis espreso ir kakavos. Ir mes išbandėme šį receptą tiek laiko namuose ir net nepavargstame jo valgyti. Bet aš išmokau keletą patarimų ir gudrybių, kuriomis pasidalinsiu su jumis. Kepti šokolado alyvuogių aliejaus pyragą yra puikus nuotykis, o štai paprastas receptas, kaip pradėti:
Šokolado alyvuogių aliejaus pyrago ingredientai
Čia yra šokolado alyvuogių aliejaus pyrago ingredientų sąrašas, kurį reikia surinkti iš savo sandėliuko arba pasiimti parduotuvėje:
- druska
- Kepimo soda
- Kakavos milteliai
- Vanilės ekstraktas
- stipri kava ar espreso
- alyvuogių aliejus
- cukrus
- Kiaušiniai
- Visų tikslų miltai
- cukraus milteliai


Šokolado alyvuogių aliejaus pyrago receptas žingsnis po žingsnio
Įkaitinkite savo orkaitę iki 325 ° C (162 ° C) ir sutepkite 9 ″ torto keptuvę su alyvuogių aliejumi. Nedideliame dubenyje išplakite druskos, kepimo sodos ir kakavos miltelių.


Užvirkite kava ar espreso, o nors karšta, išplakite kavą į dubenį su kakavos milteliais, druska ir kepimo soda. Man patinka naudoti du espreso kadrus. Jei lauksite, kol kava bus vėsta, kakavos milteliai bus šiek tiek lipnūs ir panašesni į pastą. Šildant kavą arba po alaus darymo, naudodamiesi šviežia, lengviau sujungti kakavą.


Atskirame dideliame dubenyje išplakite alyvuogių aliejų, cukrų, kiaušinius ir vanilės ekstraktą, kol gerai susimaišys. (Patarimas: šiam žingsniui galite naudoti rankinį maišytuvą, stovų maišytuvą ar maisto perdirbėją).


Tada, kai kiaušiniai, cukrus ir vanilė yra gerai sujungti, įpilkite į kakavos mišinį ir gerai išmaišykite.


Palaipsniui įpilkite miltų prie šlapių ingredientų, Švelniai maišant rankomis kol tik sumaišė.


Supilkite tešlą į paruoštą keptuvę ir kepkite 45–50 minučių arba tol, kol į centrą įdėtas dantų krapštukas pasirodys švarus.


Šis receptas geriausiai veikia 9 ″ pavasario formos keptuvėje arba 9 ″ torto keptuvėje. Jis taip pat iškeps 8 ″ torto keptuvėje, tačiau torto viršus bus kupolas ir šiek tiek nulaužs.


Prieš pridėdami garnyrų, leiskite pyragui atvėsti. Paprastas cukraus miltelių dulkinimas yra tobulas. Taip pat galite patirti vieną iš daugelio aukščiau išvardytų garnyrų.


Šokolado alyvuogių aliejaus pyragas nėra tik desertas; Tai kulinarinės istorijos šventė ir Viduržemio jūros regiono skonių turtingumas. Taigi, kitą kartą, kai būsite nusiteikę dekadentiškai gydyti, plakite šokolado alyvuogių aliejaus pyragą ir leiskite savo skonio pumpurams pradėti kelionę per laiką ir skonį.






Šokolado alyvuogių aliejaus pyragas
Išeiga:
8
Prep laikas:
10 minučių
Virkite laikas:
45 minutės
Bendras laikas:
55 minutės
Paprastas, tačiau elegantiškas, šokolado alyvuogių aliejaus pyragas.
Ingredientai
-
1/4 šaukštelio druskos
-
1/2 arbatinukų kepimo soda
-
1/2 puodelio kakavos miltelių
-
1/2 puodelio stipri kava (arba 2 šūviai espreso)
-
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstraktas
-
1 puodelis alyvuogių aliejaus
-
1 puodelis cukraus
-
3 kiaušiniai
-
1 puodelis visų paskirties miltų
-
1/2 puodelio cukraus miltelių
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 325 ° C (162 ° C) ir sutepkite 9 colių pyrago keptuvę su alyvuogių aliejumi.
- Nedideliame dubenyje išplakite druskos, kepimo sodos ir kakavos miltelių.
- Užvirkite kava ar espreso, o nors karšta, išplakite kavą į dubenį su kakavos milteliais, druska ir kepimo soda.
- Atskirame dideliame dubenyje išplakite alyvuogių aliejų, cukrų, kiaušinius ir vanilės ekstraktą, kol gerai susimaišys. Tada įpilkite į kakavos mišinį. (Patarimas: šiam žingsniui galite naudoti rankinį maišytuvą, stovų maišytuvą ar maisto perdirbėją).
- Palaipsniui įpilkite miltų prie šlapių ingredientų, švelniai maišydami rankomis, kol tik susimaišys.
- Supilkite tešlą į paruoštą keptuvę ir kepkite 45–50 minučių arba tol, kol į centrą įdėtas dantų krapštukas pasirodys švarus.
- Prieš pridėdami garnyrų, leiskite pyragui atvėsti.
Pastabos
Patarimas: Šis receptas geriausiai veikia 9 „spyruoklinės formos keptuvėje arba 9” pyrago keptuvėje. Jis taip pat iškeps 8 colių pyrago keptuvėje, tačiau torto viršus bus kupolas ir truputį nulaužti.
Papuoškite idėjas: Nesivaržykite papuošti šį šokolado alyvuogių aliejaus pyragą pagal savo šokolado porų pasirinkimą. Čia yra keletas idėjų: cukraus milteliai, avietės, braškės, cukruotos oranžinės spalvos, oranžinis žievė, susmulkintos pistacijos, plakta grietinėlė.
Jūs taip pat mylėsite