Indijos, Pagrindinis patiekalas, Receptai, Vegetaras
Indijos, Pagrindinis patiekalas, Vegetaras
Įvertinkite receptą:
Paprastas ir tradicinis Garhwali patiekalas iš Indijos Utarakhando valstijos. Urad Dal Chainsoo (Chainsu) arba Pahadi Dal yra daug baltymų ir energijos šaltinis. Išbandykite šį paprastą receptą.
- 1/2 puodelis urad dal chilka (padalytas juodas gramas)
- 2 a.š garstyčių aliejus
- 1 šaukštelis kmynų sėklos (jeera)
- 1 šaukštelis garstyčių sėklos (sarson)
- 1/4 šaukštelis asafoetida (vyras)
- 1 vidutinio dydžio svogūnas smulkiai pjaustytas
- 1 a.š imbiero česnako pasta
- 1-2 pjaustytų žaliųjų čili pipirų
- 1 vidutinio dydžio pomidoras pjaustytas
- 1 šaukštelis druskos arba pagal skonį
- 1/2 šaukštelis Kašmyro raudonųjų aitriųjų paprikų milteliai
- 1/2 šaukštelis ciberžolės milteliai (haldi)
- 1 šaukštelis kmynų miltelių
- 1 šaukštelis kalendros milteliai (dhania)
- 1 a.š kalendros lapelių papuošimui
-
Norėdami pradėti, sausai paskrudinkite dalą ant vidutinės ugnies, kol pasidarys spalva. Leiskite jam atvėsti. Susmulkinkite į rupius miltelius ir palikite nuošalyje.
-
Keptuvėje įkaitinkite garstyčių aliejų iki rūkymo taško ir leiskite šiek tiek atvėsti. Sudėkite kmynų sėklas, garstyčių sėklas ir asafoetidą. Leiskite jiems traškėti.
-
Sudėkite pjaustytus svogūnus su žaliosiomis paprikomis. Troškinkite, kol svogūnai taps skaidrūs.
-
Įpilkite imbiero česnako pastos ir pakepinkite minutę.
-
Tada sudėkite pomidorus su druska. Kepkite, kol jie suminkštės ir šonuose pradės atsirasti aliejaus.
-
Dabar suberkite maltą dalą ir pakepinkite, kol pajusite aromatą.
-
Įpilkite maždaug 3 puodelius vandens partijomis, kad nesusidarytų gabalėlių. Gerai išmaišykite.
-
Įpilkite sausų masalas – Kašmyro raudonųjų čili miltelių, ciberžolės miltelių, kalendros miltelių ir kmynų miltelių. Gerai išmaišykite.
-
Leiskite jam užvirti. Sumažinkite ugnį ir leiskite virti ant vidutinės arba silpnos ugnies 15-20 minučių, kol dalelė sutirštės ir sutirštės. Arba galite virti ant vidutinės ugnies 3–4 švilpukus.
-
Užbaikite smulkintais žalios kalendros lapeliais ir gerai išmaišykite.
-
„Urad Dal Chainsoo“ yra pasirengęs tarnauti. Patiekite karštą su ryžiais.
- Norėdami sutirštinti dalą, galite naudoti šaukštą ryžių miltų.
Vaizdo įrašas
Jei jums patiko aukščiau pateiktas vaizdo įrašas, kiekvieną savaitę užsiprenumeruokite „Mads’ Cookhouse“ „YouTube“ kanalą, kad gautumėte naują paprastą receptą.