Indijos, Pagrindinis patiekalas, Receptai, Vegetaras
Indijos, Pagrindinis patiekalas, Soros, Vegetaras
Įvertinkite receptą:
Nėra kito tokio patogaus maisto kaip Khichdi. Išbandykite šį maistingą ir sveiką asamietiško stiliaus Khisiri su perlinėmis kruopomis ir sezoninėmis daržovėmis.
- 1/2 puodelis perlinės kruopos (jau)
- 1/4 puodelis masoor dal (raudonieji lęšiai)
- 1/4 puodelis moong dal (suskaldytas žalias gramas)
- 3 a.š garstyčių aliejus
- 2 lauro lapai
- 1 šaukštelis panch phoran
- 2 sveiki raudonieji čili pipirai
- 1/4 šaukštelis asafoetida (vyras)
- 1/2 puodelis smulkiai pjaustytų svogūnų
- 2 žalios paprikos
- 1 a.š imbiero česnako pasta
- 1 vidutinis bulvės (kubeliais)
- 1 vidutinis morkos (kubeliais)
- 6-8 žiedinių kopūstų žiedynai
- 1/4 puodelis Žalieji žirneliai
- 1 vidutinio dydžio pomidoras pjaustytas
- 1 šaukštelis druskos arba pagal skonį
- 1/2 šaukštelis ciberžolės milteliai (haldi)
- 1 šaukštelis kmynų milteliai (jeera)
- 1 a.š kalendros milteliai (dhania)
- 1/2 šaukštelis juodųjų pipirų milteliai
- 4 puodeliai vandens
- 1/4 puodelis susmulkintų žalių kalendrų lapelių
- 1 a.š ghi (skaidytas sviestas)
-
Norėdami pradėti, pamirkykite kriaušių miežius 8 valandas arba per naktį. Nuplaukite daleles vandenyje, kol jos taps švarios. Mirkykite juos 30 minučių. Nusausinkite ir palikite į šalį.
-
Įkaitinkite garstyčių aliejų iki rūkymo taško ir leiskite šiek tiek atvėsti. Įdėkite lauro lapų, sveikų raudonųjų čili pipirų, panch phoran ir asafoetida. Leiskite spragsėti.
-
Suberkite pjaustytus svogūnus su supjaustytomis žaliosiomis paprikomis ir pakepinkite, kol svogūnai taps skaidrūs. Įpilkite imbiero česnako pastos ir pakepinkite minutę.
-
Tada suberkite kubeliais pjaustytas daržoves – bulves, morkas, žiedinius kopūstus su žaliais žirneliais. Gerai išmaišykite ir patroškinkite kelias minutes.
-
Sudėkite pomidorus ir troškinkite, kol jie suminkštės.
-
Dabar įpilkite sausų masalas – druskos pagal skonį, juodųjų pipirų miltelių, kmynų miltelių, kalendros miltelių ir ciberžolės miltelių. Kelias minutes patroškinkite. Galite įpilti šiek tiek vandens, kad masalas nesudegtų.
-
Tada įpilkite išmirkytų miežių su dalelėmis. Gerai išmaišykite ir troškinkite 4-5 minutes.
-
Įpilkite 4 puodelius vandens. Užvirinkite. Virkite slėgiu 3 švilpukus. Prieš atidarydami viryklę, leiskite slėgiui visiškai nukristi. Jei naudojate atvirą puodą, virkite ant silpnos ugnies, kol miežiai iškeps.
-
Asamo stiliaus barley Khisiri yra paruoštas tarnauti. Papuoškite dar kalendros lapeliais. Patiekite karštą su šaukšteliu ghi ant viršaus.
- Paruoškite panch phoran, sumaišydami 1 arbatinį šaukštelį garstyčių sėklų (sarson), 1 šaukštelį kmynų sėklų (jeera), 1 šaukštelį pankolio sėklų (saunf), 1/2 šaukštelio nigelos sėklų (kalongi) ir 1/4 šaukštelio ožragės sėklų (methi). dana). Ilgesniam naudojimui galite jį išpilstyti į hermetišką indą.
Jei jums patiko aukščiau pateiktas vaizdo įrašas, užsiprenumeruokite „Mads’ Cookhouse“ „YouTube“ kanalas kiekvieną savaitę naujo lengvo recepto.
Šis tinklaraščio įrašas yra tinklaraščio iššūkio „Blogaberry Dazzle“ dalis, kurį rengia Cindy D’Silva ir Noor Anand Chawla bendradarbiaujant su Daktarė Preeti Chauhan.