Pagrindinis patiekalas, Receptai, Vegetaras
Indijos, Pagrindinis patiekalas, Vegetaras
Įvertinkite receptą:
Greitai ir lengvai apkepiamas patiekalas su tarkuotomis morkomis, pasižymintis dideliu skoniu. Morkos Palya yra tradicinis patiekalas iš Indijos Karnatakos valstijos, kuriame gausu vitaminų.
- 2 puodeliai tarkuotų morkų
- 2 a.š Alyva
- 1/2 šaukštelis garstyčių sėklos (sarson)
- 1/2 šaukštelis kmynų sėklos (jeera)
- 1/4 šaukštelis vyris (asafoetida)
- 1 šaukštelis chana dal (skaldyti avinžirniai)
- 1 šaukštelis dhuli urad dal (padalytas juodas gramas)
- 1 vidutinio dydžio svogūnas smulkiai pjaustytas
- 2 žalios paprikos susmulkintos
- 1 šakelė kario lapeliai
- 1 šaukštelis druskos arba pagal skonį
- 1/2 šaukštelis cukraus
- 1/4 puodelis tarkuoto kokoso
- 1 a.š susmulkintų žalių kalendrų lapelių
- 1 a.š citrinos sulčių
-
Norėdami pradėti, sutarkuokite morkas ir palikite į šoną.
-
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Įpilkite garstyčių sėklų, kmynų (jeera), hing (asafoetida), chana dal (suskaldytų avinžirnių) ir urad dal (suskaldytas juodasis gramas). Troškinkite, kol daigai pradės dažytis.
-
Sudėkite pjaustytus svogūnus, žaliąsias paprikos ir kario lapelius. Troškinkite, kol svogūnai taps skaidrūs. Nerudinkite.
-
Tada suberkite tarkuotas morkas, druską ir cukrų. Gerai ismaisyti. Virkite, kol morkos suminkštės.
-
Dabar įpilkite kokoso ir gerai išmaišykite. Virkite minutę.
-
Išjunkite šilumą. Sudėkite smulkintus žalius kalendros lapus ir citrinos sultis. Sumaišykite.
-
Morkų Palya paruošta patiekti. Papuoškite smulkintais kalendros lapeliais ir patiekite karštą.
Vaizdo įrašas
Jei jums patiko aukščiau pateiktas vaizdo įrašas, užsiprenumeruokite „Mads’ Cookhouse“ „YouTube“ kanalas kiekvieną savaitę naujo lengvo recepto.