Įvertinkite receptą:
Pasiruoškite būti nugabentam į spalvingą ir skanų Radžastano virtuvės pasaulį su Bejar arba Bejad Roti. Mėgstamas maistas, žinomas dėl savo paprastų ingredientų ir unikalių skonių.
- 1/2 puodelis jowar (sorgo) miltai
- 1/2 puodelis Kvietiniai miltai
- 1/4 puodelis gramų miltų (bezano)
- 1/2 šaukštelis skrudintos kmynų sėklos (jeera)
- 1 šaukštelis žaliosios paprikos pasta
- 2 a.š kapotų kalendros lapelių
- 1/2 šaukštelis druskos arba pagal skonį
- 1/2 puodelis šiltų pasukų arba pagal poreikį
- Kvietiniai miltai dulkėms
- Aliejus kepimui
-
Norėdami paruošti tešlą, dideliame dubenyje sumaišykite sorgo miltus, kvietinius miltus ir bezaną.
-
Įpilkite žaliosios paprikos pastos, skrudintų kmynų, druskos pagal skonį ir smulkintų kalendros lapelių. Gerai ismaisyti.
-
Išminkykite ją į minkštą tešlą, jei reikia, naudodami šiltas pasukas. Laikykite nuošalyje.
-
Padalinkite jį į 4 lygias dalis. Iškočiokite juos į 5″ skersmens, kad nebūtų per ploni. Dulkėms pabarstyti naudokite kvietinius miltus, kad iškočiodami roti nepriliptų.
-
Įkaitinkite tawa arba keptuvę. Sudėkite roti ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol pradės spalvoti. Sutepkite aliejumi ir apverskite. Šiek tiek paspauskite jį žemyn. Roti kepkite iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
-
Radžastano sorghum Bejar Roti yra pasirengęs tarnauti. Patiekite karštą su raita ir marinuotais agurkais.
- Kvietinius miltus galite pakeisti sorgo miltais į be glitimo.
- Kad pasukos būtų minkštesnės, įsitikinkite, kad pasukos yra šiltos.
Vaizdo įrašas
Jei jums patiko aukščiau pateiktas vaizdo įrašas, užsiprenumeruokite „Mads’ Cookhouse“ „YouTube“ kanalas kiekvieną savaitę naujo lengvo recepto.
Šis įrašas yra dalis #BlogchatterFoodFest.
Šis tinklaraščio įrašas yra tinklaraščio iššūkio „Blogaberry Dazzle“ dalis, kurį rengia Cindy D’Silva ir Noor Anand Chawla bendradarbiaujant su Zarijos išgydymai.